תפוחים צלויים עם גלידת דבש

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן הקפאה: 8 שעות לפחות
8 מנות

לגלידה
מיכל (250 מ”ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
חצי חבילת אינסטנט פודינג
2 כפות דבש
1 שקיק תה (תיון)
2 כפות מים רותחים.

לתפוחים
50 גרם מרגרינה לבישול (אפשר בטעם חמאה)
8 תפוחי גרנד קטנים
חצי כוס סוכר.

הוראות הכנה לגלידה
יוצקים על התיון את המים הרותחים וסוחטים אותו לקבלת תמצית תה חומה.

מוציאים את התיון ויוצקים את התמצית לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת מאד יציבה.

מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים שמונה שעות לפחות.

הוראות הכנה לתפוחים
קולפים את התפוחים, חותכים לשישיות ומוציאים את הליבה.

ממיסים את המרגרינה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.

מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהתפוחים מזהיבים.

מוסיפים את הסוכר ומנערים את המחבת תוך כדי הטיגון עד שהסוכר נמס ומתקבל זיגוג מבריק על התפוחים, עוד כחמש דקות.

מסירים מהאש.

להגשה
מסדרים בכל צלחת מספר פלחים של תפוח ומניחים במרכז כדור של גלידת דבש. מקשטים בעלי נענע ובקצפת ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה