תפוחי אדמה אפויים בתנור

 

מצרכים ל- 4 מנות:
10 תפו”א KCBHO לאפיה ומילוי
2-4 כפות שמן זית
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית מלח דק
מעט פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט רוזמרין
מעט אורגנו יבש

אופן ההכנה
שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה.
שוטפים שוב ומסננים מהמים.
חותכים לפרוסות בעובי אצבע או לקוביות בינוניות.
מעבירים לקערה,
מוסיפים את חומרי התיבול לפי הטעם האישי (לא חייבים את כולם).
אופים בחום גבוה – 200° – בין חצי שעה לארבעים דקות.
יש לבדוק בזמן האפייה ולסובב את התבנית בתנור, אך אין צורך לגעת בתפוחי האדמה ולערבב אותם.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י”ט בניסן תשס”ט, חוה”מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג’יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ’יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה