תפוחי אדמה ביירון

 

מצרכים:
1 ק"ג תפו"א דוד משה לאפיה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
גביע שמנת חמוצה
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לאפות את תפוחי האדמה בתנור חם – 200° – במשך כ-40 דקות או עד אשר הם רכים.
לקלף את תפוחי האדמה ולשים בקערה.
למעוך ולהוסיף את התבלינים, רבע מהגבינה הצהובה, ו-50 גרם חמאה.
את השמנת יש לערבב עם שארית הגבינה הצהובה ולשמור בצד.
במחבת ברזל לחמם שמן עם 25 גרם חמאה.
כאשר חם להוסיף את תערובת תפוחי האדמה ולטגן על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב.
להפוך, לטגן על הצד השני במשך 2 דקות,
לפזר את תערובת השמנת והגבינה הצהובה מלמעלה.
להכניס לתנור במצב "גריל" עד שהגבינה נמסה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה