חומרים:
8 תפוחי-אדמה גדולים
4 בצלים בינוניים
100 גרם מרגרינה קשה
1 כף שום טרי כתוש או אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לטעם
מרגרינה קשה לשימון התבנית
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי-האדמה, פורסים לפרוסות דקות ומשהים בקערת מים קרים למניעת השחרה.
מסננים ומייבשים את פרוסות תפוחי-האדמה.
פורסים את הבצלים לטבעות דקות.
משמנים כלי חסין חום.
מניחים שכבת תפוחי-אדמה, ומפזרים חתיכות קטנות של מרגרינה. מערבבים בקערית את השום, פפריקה, מלח ופלפל, ומתבלים בתערובת התבלינים.
מניחים שכבת בצל ושכבת תפוחי-אדמה.
ממשיכים בהנחת השכבות, ומסיימים בשכבת תפוחי-אדמה.
מתבלים ומפזרים חתיכות קטנות של מרגרינה על כל שכבה של תפוחי-אדמה.
אופים כ- 40 דקות בחום של 200°.
המאפה מוכן כאשר תפוחי-האדמה מזהיבים ומתרככים.