תפוח אדמה ממולא מוגש עם סלסה קריאולית

החומרים הדרושים למעטפת: 1 קילו תפוחי אדמה 1 ביצה מלח פלפל קמח שמן לטיגון החומרים הדרושים למילוי: חצי קילו בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ 6 שיני שום כתושות רבע כוס צימוקים שהושרו במים חמים 15 דקות רבע כוס זיתים שחורים פרוסים כף כמון כף פפריקה מתוקה 2 ביצים קשות קצוצות כף כוסברה קצוצה כף פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל 2 כפות שמן החומרים הדרושים לסלסה: 2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים דק פלפל חריף, חצוי, נקי מזרעים ופרוס דק מים מלח פלפל מיץ מ- 3 לימונים 2 כפות כוסברה קצוצה אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שמתרככים. מקלפים ומעבדים לפירה. כשהפירה מתקרר מעט, מוסיפים את הביצה, מלח ופלפל ומעבדים לתערובת חלקה. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל ומאדים עד ששקוף. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את הבשר, הצימוקים והזיתים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, ומבשלים עד שהבשר מוכן. מוסיפים ביצים קשות, כוסברה ופטרוזיליה, ומתקנים את התיבול. להכנת המנה:לוקחים ביד כחצי כוס פירה ומשטחים אותו על כף היד. מניחים במרכז את המילוי, סוגרים היטב, מהדקים ומקמחים. מחממים שמן במחבת (כ- 1 ס"מ) ומטגנים את תפוחי האדמה הממולאים משני הצדדים עד שמזהיבים. מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד עם סלסה קריאולית. להכנת הסלסה:יש להשרות את הבצל במים כ- 5 דקות, להוציא ולייבש. לערבב את הבצל עם כל שאר המרכיבים, לתבל במלח ופלפל.פימנטו, שירות שף אישי עד הבית, טל. 052-5323739

החומרים הדרושים למעטפת:
1 קילו תפוחי אדמה
1 ביצה
מלח
פלפל
קמח
שמן לטיגון

החומרים הדרושים למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
6 שיני שום כתושות
רבע כוס צימוקים שהושרו במים חמים 15 דקות
רבע כוס זיתים שחורים פרוסים
כף כמון
כף פפריקה מתוקה
2 ביצים קשות קצוצות
כף כוסברה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
2 כפות שמן

החומרים הדרושים לסלסה:
2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים דק
פלפל חריף, חצוי, נקי מזרעים ופרוס דק
מים
מלח
פלפל
מיץ מ- 3 לימונים
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שמתרככים. מקלפים ומעבדים לפירה.
כשהפירה מתקרר מעט, מוסיפים את הביצה, מלח ופלפל ומעבדים לתערובת חלקה.
מכינים את המילוי:
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל ומאדים עד ששקוף.
מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת.
מוסיפים את הבשר, הצימוקים והזיתים.
מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, ומבשלים עד שהבשר מוכן. מוסיפים ביצים קשות, כוסברה ופטרוזיליה, ומתקנים את התיבול.

להכנת המנה:
לוקחים ביד כחצי כוס פירה ומשטחים אותו על כף היד.
מניחים במרכז את המילוי, סוגרים היטב, מהדקים ומקמחים. מחממים שמן במחבת (כ- 1 ס"מ) ומטגנים את תפוחי האדמה הממולאים משני הצדדים עד שמזהיבים.
מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד עם סלסה קריאולית.

להכנת הסלסה:
יש להשרות את הבצל במים כ- 5 דקות, להוציא ולייבש.
לערבב את הבצל עם כל שאר המרכיבים, לתבל במלח ופלפל.


פימנטו, שירות שף אישי עד הבית, טל. 052-5323739

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר