תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון .ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן. צילום ג'קי אזולאי
מתכון של אשת הבישול ג'קי אזולאי עבור יצרנית הטחינה אחוה. לרגל ראש השנה מנה חגיגית מיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים בשילוב טחינה גולמית. קינוח שיקשט את שולחן החג ויהווה חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם

מצרכים ל-7 מנות

7 תפוחי עץ

1 ליטר מים

1/2 כוס סוכר

1 מקל קינמון

1 כפית קינמון

למילוי

1/2 כוס שקדים קצוצים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1 כף סילאן

5 כפות טחינה גולמית

צילום ג'קי אזולאי
צילום ג'קי אזולאי

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.

בסיר רחב מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון עד לרמת אל-דנטה (לא רך מדי ולא קשה מדי).

מסננים את המים לאחר הבישול.

טוחנים גס את האגוזים והשקדים.

מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.

ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.

מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום.

אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.

מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות עד שהתפוחים מתרככים.

מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר