תפיחיות ביצים, חלב וגבינה

חומרים ל-12 תפיחיותנחוצה תבנית שקעים עמוקים1.5 כוסות קמח1.5 כוסות חלב3 ביצים 3 כפות שמן + שמן לשימון התבניתחצי כפית מלח1 כפית סוכר150 גר' גבינה קשה פיקנטית: בולגרית, קשקבל, צאן, צ'דר או אחרת.אופן ההכנה1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס (חום גבוה). כשהתנור חם, משמנים את תבנית השקעים ומכניסים אותה ריקה לתנור ל-5 דקות. חימום התבנית ימנע הידבקות הבלילה. 2. בינתיים מערבבים את כל החומרים, חוץ מהגבינה, בבלנדר או במעבד מזון, ויוצקים לשקעי התבנית.3. חותכים את הגבינה לקוביות ותוחבים אחת או שתיים לתוך כל שקע. 4. מכניסים לתנור החם ואופים 50 דקות או עד שהתפיחיות תפוחות ושחומות. משחררים בסכין חדה מהתבנית ולא נורא אם נדבק מעט. אפשר להגיש עם מעט יוגורט או גבינה.

חומרים ל-12 תפיחיות

נחוצה תבנית שקעים עמוקים

1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב
3 ביצים
3 כפות שמן + שמן לשימון התבנית
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
150 גר' גבינה קשה פיקנטית: בולגרית, קשקבל, צאן, צ'דר או אחרת.

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס (חום גבוה). כשהתנור חם, משמנים את תבנית השקעים ומכניסים אותה ריקה לתנור ל-5 דקות. חימום התבנית ימנע הידבקות הבלילה.

2. בינתיים מערבבים את כל החומרים, חוץ מהגבינה, בבלנדר או במעבד מזון, ויוצקים לשקעי התבנית.

3. חותכים את הגבינה לקוביות ותוחבים אחת או שתיים לתוך כל שקע.

4. מכניסים לתנור החם ואופים 50 דקות או עד שהתפיחיות תפוחות ושחומות. משחררים בסכין חדה מהתבנית ולא נורא אם נדבק מעט.

אפשר להגיש עם מעט יוגורט או גבינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר