"תשבי" משיק יינות לבנים מבציר 2005

הסוביניון בלאן אסטייט 2005, שמקורו באחד הכרמים המצליחים של כפר תבור, תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות, על מנת לשמר את טעמיו הפירותיים ואת הארומות "האסטריות" העדינות שבו

לקראת פסח משיקים ביקב תשבי יינות לבנים בעלי ניחוחות פירותיים. המיועדים לשתייה עכשווית – מפוקקים בפקקי הברגה (קראו בהמשך).

סוביניון בלאן אסטייט 2005
היין, שמקורו באחד הכרמים המצליחים של כפר תבור, תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות, על מנת לשמר את טעמיו הפירותיים ואת הארומות "האסטריות" העדינות שבו.
היין, שיוצר מהמיץ הראשוני של הענבים, הינו חומצי במידה ראויה לזן הסוביניון בלאן. ניחוחות של גויאבה ופירות טרופיים אחרים מצטרפים לטקסטורה הכללית של היין המהנה.
היין מצטרף לסדרת האיכות "אסטייט" של תשבי הנותנת לצרכן הישראלי הזדמנות לרכוש יינות ישראלים איכותיים במחירים ראויים.
מוצע ללוות יין זה בסעודות דגים או במאכלים עדינים.
מחיר לצרכן: 45 ש"ח


שרדונה אסטייט 2005
ענבי השרדונה נבצרו בכרמי גבעת עדה שבנפת זכרון יעקב.
היין חומצי ומאוזן, מעלה ניחוחות של מישמש והדרים לימוניים.
עולם היין עד לאחרונה לנסיונות לשמר סגנון פירותי של שרדונה שלא יושן בחביות עץ אלון, ויקב תשבי, שהחל במגמה זו בבצירים קודמים, ממשיך במגמת ייצור זו המעניקה ליין את טעמיו הראשוניים של הענב.
היין מתאים ללוות מאכלים עדינים, פסטות, עוף ודגים.
מחיר לצרכן: 45 ש"ח

יונתן וגולן תשבי מסבירים מדוע כדאי להשתמש בפקקי הברגה. לטענתם: פשוט- על מנת להגן על היין מפני קלקול פקק השעם.
"קלקול בפקק השעם ("קורקי") הוא מושג המתאר יין אשר באופן קיצוני התקלקל לאחר שבא במגע עם פקק שעם.
שעם הוא מוצר טבעי שמופק מקליפת אלון השעם החשוף למפגעי עובש.
כתוצאה מהקלקול, השעם מקבל ריח עובשי המזכיר ריחות של קרטון רטוב.
טעמו של היין נפגע כתוצאה מכך, והארומות הראשוניות של היין סופגות ניחוחות לחים שאינם הולמים את סגנון היין.
כאשר הקלקול הינו גבולי, עלולות הארומות של היין להיות טפלות והיין יאבד מטריותו.
סגר פקק ההברגה וצדדיו מיוצרים מאלומיניום. פנים הסגר מיוצר בחלקו העליון מאטם מיוחד שעשוי פוליאטילן ונייר כסף מצופה בניילון.
הסגר מוברג ע"י מכונת הברגה שדואגת לאטום את הבקבוק כיאות.
פתיחת ההברגה הינה פשוטה, ומשלבת אחיזה של הבקבוק ביד אחת כאשר היד השנייה מסובבת את הפקק בעדינות.
לגבי יכולת ההתיישנות והשאלה האם פקק ההברגה מאפשר ליינות לבנים ואדומים יכולת כזו, תשובת אנשי היקב חיובית: יכולת היישון של יינות תלויה במרכיביו הכימיים שלו, ותתרחש עם הזמן ללא קשר להיותו של הסגר פקק שעם או הברגה.
כיצד לאחסן וליישן יינות "מוברגים"?
ניתן לאחסן את היינות על מנת ליישנם גם כשהם במצב עמידה וגם כשהם שכובים במאוזן. יינות אשר נאטמו ע"י פקקי הברגה בטוחים מפני דליפות של יין, קלקול וטעמי לוואי.

ולסיכום הנושא:
בעד פקק הברגה:
-חיסול תופעת קילקול ע"י שעם.
-חיסול תופעת החמצון של היין.
-היינות נשמרים טריים ופרותיים.
-התיישנות מבוקרת וממושכת של יינות לבנים ואדומים.
-שמירה על עקביות היישון בין בקבוק אחד למשנהו.
-נוחות פתיחת הבקבוק.
-יישון כשהבקבוק במצב עומד.
-שימוש חוזר של פקק ההברגה על מנת לסגור את הבקבוק שוב.
-העדר חשש מקלקול ע"י פקק שעם בזמן המזיגה.

נגד פקק הברגה:
ויתור על טקס חליצת פקק השעם המסורתי.

(דעתם של אנשי יקב תשבי בנושא פקקי הברגה אינה מייצגת בהכרח את דעת מערכת "אכול ושאטו").

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר