10 המכות לשומרים על המשקל בפסח

פסח הוא חג לא קל לנמצאים בתהליך הרזייה.אבל פסח הוא גם חג האביב, רגע אחד לפני הקיץ. אז לא מוותרים לעצמנו בפסח. מתמודדים ומנצחים

פסח הוא חג לא קל לנמצאים בתהליך הרזייה (ראו את 10 המכות).
אבל פסח הוא גם חג האביב, רגע אחד לפני הקיץ. אז לא מוותרים לעצמנו בפסח. מתמודדים ומנצחים.

1. המכה הראשונה – המצה והלחמניות של פסח: מצה = 4 פרוסות לחם קל = 2 נקודות שהן פחמימה. גם ככה פחמימות הן נקודת תורפה בדיאטה, ובפסח יש לנו בעיקר מצות שתמיד יותר טעימות עם חמאה או שוקולד. אבל המצה על כל חסרונותיה עדיפה בהרבה על הלחמניות של פסח שמכילות בעיקר מרגרינה וביצים (2 נקודות ללחמנייה קטנטנה).
ההמלצה שלנו: הקציבו לעצמכם חצי מצה בלבד לארוחה, והרבה שתייה ושפע ירקות לנשנוש.

2. המכה השנייה – הביצה: בפסח נוהגים לאכול ביצים המסמלות את מחזוריות החיים. הביצים בפסח משמשות כדבק לכל המאכלים העשויים ממצות – לבל יתפוררו, כך שמאכלי הפסח עמוסים בביצים. ביצה = 2 נקודות והרבה שומן וכולסטרול.
ההמלצה שלנו: להקפיד לחשב את הנקודות מהביצים שבתוך מאכלי החג, ולכן מומלץ להפחית חביתות, ביצים קשות וכו'.

3. המכה השלישית – השמן: כולנו אוהבים את מאכלי החג המסורתיים, והם תמיד מטוגנים בשילוב ביצים. מי לא מכיר את המצברייט האהוב המצופה בסוכר הבורמואלוס ועוד. זכרו, כף שמן = 2.5 נקודות. לכן מצה עדיפה על המאכלים המטוגנים העשויים ממנה.
ההמלצה שלנו: אפשר לאכול מהמאכלים האלו, אך השתדלו להמעיט בטיגון. השתמשו בתרסיס שמן ובמחבת עם ציפוי טפלון.

4. המכה הרביעית – המנגל: פסח מסמל את תחילת האביב – עונת הפיקניקים והמנגלים. וכשאין פיתות אוכלים יותר בשר, שבדרך כלל עשיר בשומן (כגון סטייקים, נקניקיות, המבורגרים וקבבים).
ההמלצה שלנו: צאו לפיקניק אך גוונו את המנגל המסורתי עם שיפודי ירקות לפיקניק, דגים עטופים ברדיד אלומיניום (ממולאים בעשבי תיבול), בשרים דלי שומן כמו חזה עוף ופרגיות. וכמובן נצלו את הפיקניק לטיולים ומשחקי כדור.

5. המכה החמישית – ארוחות החג: פסח הוא אולי החג המשפחתי ביותר – אנו מבלים שעות נוספות סביב שולחן האוכל, אז מה הפלא שאנו משמינים?
ההמלצה שלנו: אל תיזמו ארוחות משפחתיות נוספות, או הציעו מפגשים משפחתיים אחרים: טיולי פריחה, יער פעיל, טיולי אופניים, בילוי בספא, חוף הים.

6. המכה השישית – "מלאו כיסי באגוזים": בפסח, חלק מהמסורת הוא לאכול ולשחק באגוזים, אגוזים מכילים כ- 12 נקודות ל- 100 ג', ובינינו, מי יכול להפסיק אחרי 100 ג' (זה הרי רק שני חופנים)?
ההמלצה שלנו: אכלו פירות טריים, ולכבוד החג השקיעו בפירות מיוחדים כמו אננס, קיווי, קרמבולה. השנה החליטו לא להכניס אגוזים הביתה.

7. המכה השביעית – ייסורי המצפון ורגשות האשם: מי לא מכיר את תחושות האשם הנגרמות לנו אחר אכילה הנובעת מחוסר שליטה. רגשות אלה רק גורמים לנו לאכול יותר.
ההמלצה שלנו: נהלו יומן אכילה במהלך החג, הוא יתרום לחשיבה שקולה, יבלום אכילה בלתי מתוכננת ויאזן. מתחו קו לאחר החג והתחילו מחדש ללא ייסורי מצפון וללא קיזוזים. זכרו: כל בוקר הוא התחלה חדשה ומביא איתו סיכוי חדש להצלחה.

8. המכה השמינית – העוגיות של פסח: עוגיות הקוקוס, הבוטנים והאגוזים, הן עוגיות "יקרות" מאוד בנקודות (3-3.5 נקודות ליחידה), כי הרי אגוזים בוטנים וקוקוס כולם מאכלים עשירים בשומנים. אנחנו כל כך נהנים לאכול אותן ומתקשים לעצור באחת. לעיתים אנו מתפתים לאכול מהן בגלל מגוון האוכל המצומצם יותר בפסח.
ההמלצה שלנו: אם אתם "מכורים" לעוגיות של פסח, מוטב שלא תיקנו אותן.
אם אתם מסוגלים להסתפק בעוגייה אחת, קחו אותה בחשבון נקודות הפינוק השבועיות.

9. המכה התשיעית והכאובה – העצירות: לא נעים, אבל מצות כידוע גורמות לעצירות, עוד סיבה לאכול מהן פחות.
ההמלצה שלנו: למי שסובל מכך מדי שנה, מומלץ לאכול רק כדי לקיים מצווה. וליתר, לשתות הרבה ולאכול מזונות עשירים בסיבים כמו ירקות ופירות.

10. המכה העשירית – בפסח מרבים לצאת לחופשות: מצד אחד כיף גדול, אך מזנוני ארוחת הבוקר והערב העשירים והיציאה מהשגרה מקשים עלינו בשמירה.
ההמלצה שלנו: אל תשכחו לתכנן את הארוחות, השתמשו בצלחות קטנות ונסו לאזן את הארוחות בפעילות כמו הליכה, שחיה, ספורט ימי, חדר כושר.

לפניכם המלצות לקראת ארוחות החג:
• לפני ארוחות החג אכלו בבית כשעה לפני הארוחה מרק ירקות או סלט ירקות, כדי להגיע רעבים במידה לארוחת החג.
• לארוחות חג, לבשו בגד חדש, צמוד ומחמיא, כדי שתראו במיטבכם וזה יזכיר לכם לאכול במידה.
• ארוחת חג המומלצת המכילה את כל המנות מכילה כ – 3/4 מהתקציב היומי. לכן הקפידו לאכול באותו היום שתי ארוחות "זולות" בנקודות (עד 5 נקודות).
• מומלץ לצבור את נקודות הפינוק בשבוע שלפני החג, לשימוש במהלך החג.
• שימו לב, למזונות הנאכלים במהלך טקס הסדר. הם מכילים נקודות שיש לקחת בחשבון.
• היו נחמדים, עזרו למארחת, זה יאפשר לכם להיות עסוקים יותר ולפסוח על מנות.
• בחול המועד תכננו ימי טיולים עם מסלולי צעידה שיהפכו את הפעילות הגופנית למהנה. • בימים שבין החגים בחרו בתפריט קיזוז, והרבו בפעילות גופנית לשם איזון למען הצלחה בהרזיה.
• גם אם השתוללנו בליל הסדר, למחרת נמתח קו ונחזור לתפריט רגיל אך מוקפד, עשיר בירקות ודל שומן.
• קחו בתחילת הארוחה חצי מצה לצלחת ושימו לידכם והתרחקו מהצלחת עליה מונחות המצות.
• פסח הוא שבוע לא קל למרזים, אך חשיבה בנוסח "בחג נחגוג ואחריו נעשה דיאטה" תבטל את המאמץ וההישגים שלנו ותעלה לנו בקילוגרמים.
• מומלץ להיערך מראש, וכבר כשבוע לפני החג לאכול בצורה מבוקרת ולהרבות בפעילות גופנית.
• הגישו מנות שף מעוצבות בצלחות הגשה, ובהן מנה בשרית ותוספת פחמימות, ואילו את הירקות "הזולים" בנקודות הגישו בצלחות הגשה במרכז השולחן.
• חיתכו את הביצה הקשה לארבעה או שישה פלחים.
• הכינו ברכה אישית לכל אחד מהאורחים והשאירו לו מקום גם לאחל משהו עבור עצמו, אפשר לקחת את הברכה למזכרת ותזכורת.
• פסח מסמל את האביב ובוא הקיץ, לכן כדאי להשקיע מאמץ בשמירה על המשקל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר