100 סושיות באזור תל-אביב. מי המועדפת שלכם?

תל אביב, העיר ללא הפסקה שבחלק גדול ממסעדותיה אין סיכוי למצוא מקום בלי הזמנה מראש, הנה עתה – עם פתיחת הסושייה ה-100בעיר למעצמת סושי.

מחקר שנערך ע"י אתר המסעדות 2eat קובע שבאזור ת"א פועלות כ-100 מסעדות סושי, מתוכן כ-62 מסעדות יפניות או מסעדות המתמחות אך ורק בסושי, כ-25 סושיות המתמחות בסושי מהיר וטייק אוויי, ועוד כ-13 מסעדות שהסושי מהווה חלק גדול מהתפריט שלהן.
כמובן שאצלנו יש גם סושיות כשרות, וכ-20% מתוך הסושיות בת"א הינן כשרות למהדרין.

קוראי אכול ושאטו מוזמנים להיכנס לפורום, ולכתוב לנו מיהי הסושייה המועדפת עליכם.

נעם שקד, מנכ"ל 2eat, מציין שבת"א פועלות בסך הכל כ-1,100 מסעדות, והסושיות מהוות כ-12% מכלל המסעדות בעיר, והנן תחום המסעדות המתמחות הנמצא בצמיחה הגדולה ביותר בעיר.

על פי בדיקה שנעשתה ע"י האתר, בת"א היחס בין האוכלוסייה למספר מסעדות הסושי גבוה פי 1.2 לעומת לונדון, פי 1.4 לעומת פריז, פי 1.4 לעומת אמסטרדם (במקומות הראשונים בעולם: טוקיו- פי 50 מת"א, ניו יורק – פי 18 מת"א).
ההערכה היא שאחד מכל עשרה תושבי ת"א אוכל לפחות פעם בחודש במסעדת סושי או בסושייה, או מזמין סושי בטייק אווי.

הסושי בישראל – נתונים מספריים:
-היקף השוק בישראל – כ-15 מיליון ש"ח.
-היקף השוק בת"א – כ-8 מיליון ש"ח.
-מחיר מנה ממוצעת במסעדת סושי עממית – 39 ש"ח.
-מחיר מנה ממוצעת במסעדה יפאנית – 90 ש"ח.
-שיעור מסעדות הסושי הכשרות בת"א – 20%.
-מספר עיגולי הסושי שמכינים ביום בת"א – 130,000.
-מספר מנות סושי שמגישים במסעדה ממוצעת ביום – 200.
-מספר החתיכות הממוצע במנה – 6.
-מסעדות הסושי הראשונות שנפתחו בת"א בשנות ה-90: טקמארו, יקימונו, קיוטו.
-הסושייה ה-100 שנפתחה בת"א – מסעדת "אלפנט" ברח' יגאל אלון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה