12-31.5.17: פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2017 בסימן לחם על צורותיו השונות

חגיגה של אירוח אתני ואותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות. השנה בנושא הדגן: לחמים ומאפים של עמים ועדות, בטכניקות מפתיעות ושיתופי פעולה מסקרנים

פסטיבל האוכל הכפרי ה-17 יתקיים ב-12-31 במאי במהלך שלושה סופי שבוע ובחג השבועות
פסטיבל האוכל הכפרי ה-17 יתקיים ב-12-31 במאי במהלך שלושה סופי שבוע ובחג השבועות. צילום אחדד מאסטרו

הנושא המרכזי של אירועי פסטיבל האוכל הכפרי ה-17, שיתקיים בתאריכים 12-31 במאי במהלך שלושה סופי שבוע ובחג השבועות, ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות, יהיה השנה הדגן, עם לחמים ומאפים של עמים ועדות שונים, ובטכניקות הכנה שונות ומפתיעות. אזור מטה יהודה, הנמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, מציע בפסטיבל חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים, בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה בחיק הטבע.

אזור מטה יהודה מציע בפסטיבל חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני
אזור מטה יהודה מציע בפסטיבל חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני. צילום אלדד מאסטרו

מהפוקצ'ות המיוחדות של עדי יוגב במושב צפרירים, לצ'אפטי בנוסח קנייתי של מקאנה בשריגים, וצ'אפטי מהודו במטבח של איתי ונורית במושב מטע. "לחם עיתון" – טאנק, עוטף קציצות ברוטב בצל אצל לילי עזיז לצד קאדות – מאפה כורדי ממולא אגוזים ששולפת אסנת משה היישר מהאש במושב עגור. פארנות עגולות ועסיסיות שנבצעות כדי לנגב רוטב בתבשיל הדגים, לצד קוסקוס במטבח המרוקאי של זהרה במושב לוזית, ואורן שמואלי ממושב שריגים שהופך את דגני הבירה של מבשלת שריגים ללחם בירה, אחד מלחמים רבים שהוא אופה בחצרו בהשראת מסורות וטעמים שלמד ואסף מרחבי העולם. אצל סאלווה בעין נקובא יצאו מהטאבון קראסים – מאפי בצק במילוי  גבינה, בשר או תרד.

סיורים קולינריים מודרכים יצאו בכל אחד משלושת ימי השישי של הפסטיבל
סיורים קולינריים מודרכים יצאו בכל אחד משלושת ימי השישי של הפסטיבל. צילום אלדד מאסטרו

עליה גבאי במושב גפן תוכיח כי אפשר להכין אוכל עילי צפון אפריקאי שיש בו מנות צמחוניות משובחות לצד לחמי בית ממולאים בשר. גדי שטרנבך מיקב שטרנבך יגיש צלחת שרקוטרי וקדירה אזורית ביין, ויסמין ומוסא מעין רפא יניחו על השולחן את המקלובה וסלטים מהמטבח הפלשתינאי. יהיו גם בשרים מעושנים, נתחי בשר עסיסיים על גריל, אוכל הודי ומרוקאי, טוניסאי, תימני וארגנטינאי, ונוספים בעשרות מוקדים בחבל ארץ יפה זה, לצד יקבי בוטיק ומבשלות בירה בוטיק. הכל עם אנשים שפותחים את ביתם, את ליבם ואת סיריהם בפני המטיילים כאילו היו בני משפחה. במלונות האזור יוגשו ארוחות ברנאץ' עשירות, והמסעדות הפועלות כל ימות השנה אף הן פתוחות וממתינות לסועדים.

מפגש במרכז הכפר עם מיטב האופות מהאזור
מפגש במרכז הכפר עם מיטב האופות מהאזור. צילום אלדד מאסטרו

סיורים קולינריים מודרכים יצאו בכל אחד משלושת ימי השישי של הפסטיבל ויתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי.  המחיר130 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות, בהרשמה מראש.

סנדרו פלגריני מלה טרה פרומסה: פסטה ויינות חדשים
סנדרו פלגריני מלה טרה פרומסה: פסטה ויינות חדשים

האירוע המרכזי יתקיים ב-29.5 תחת הכותרת "מוציאים לחם מן הארץ". הוא ייפתח במתחם לחמל'ה בגבעת ישעיהו, באירוע ססגוני שישלב אש, מים וקמח, ומפגש במרכז הכפר עם מיטב האופות מהאזור. יהיו קאדות, פוקאצ'ות, אינג'ירה, בטבוט וחביזאת, וחלות בריוש. בכל שעה יזמינו שתי אופות את המשתתפים לחזות בהדגמה, לשמוע על מנהגים הקשורים בבצק, מתי אפו אותו, איך אכלו אותו ועוד. בהמשך הערב יתקיימו ביקב ספרה הסמוך הרצאות על הלחם ותולדותיו, בהן הרצאתו של ביזי גולדברג, במאי קולנוע וחוקר תולדות הלחם וממקימי מיזם "ארץ חיטה". ב-22:00 יפתח אורן שמואלי את מאפייתו, ברדלי שבמושב גבעת ישעיהו, לסדנת אפיה בקמחי-על שתסתיים בחצות.

שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים
שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים. צילום אלדד מאסטרו

אירועים נוספים בפסטיבל:  18.5, 20:30 – "היווניה שלי", הטברנה של אפרת ותומר כץ מארחת את להקת לב אדום ואת השפיות לורן כזום ואביה פרנס מצ'יפולינה לערב שכולו אהבת יוון במוסיקת רמבטיקו ובמיטב מאזטים מהמטבח היווני; 19-20.5 – "אמנות ונעליים" במושב שריגים – ארוע אוכל ומוצרי אמנות שימושית ישראלית מקורית; 26-27.5 – יקב שורק בקיבוץ נחשון – יריד יקבים ביתיים ה-9 – טעימות ומכירות יין מסדרות ייחודיות ודוכני אוכל; 26.5, 11:00 – גילה בשארי במושב ישעי – קבלת שבת מוסיקלית בהשראת מגילת רות; 26.5 – יקב לה טרה פרומיסה בקיבוץ גת – "לבן פוגש אדום" – השקת יינות חגיגית לכבוד החג; 31.5 – יקב קדמא במושב כפר אוריה – סיורים ביקב, טעימות יין ומוסיקה חיה.

 

פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה, 8108*, ובדף הפייסבוק: הלב הירוק תיירות מטה יהודה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה