18-20.10.19: קולנוע וקולינריה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2019

הקרנות בכורה של סרטים חדשים בנושאי עולמות האוכל לצד דיונים בהשתתפות שפים ומומחים בתחום וטעימות חופשיות של מנות תוצרת בתי אוכל ושתייה נבחרים באזור חיפה והצפון. סינמטק חיפה, שדרות הנשיא 142. 85 ש"ח למשתתף

שֶׁבֶת אחים (Breaking Bread) - במרכז סרט תיעודי חדש זה פסטיבל א-שאם, פסטיבל האוכל הערבי בחיפה בו עובדים יחד שפים מוסלמים ויהודים. צילום עופר בן יהודה
שֶׁבֶת אחים (Breaking Bread) - במרכז סרט תיעודי חדש זה פסטיבל א-שאם, פסטיבל האוכל הערבי בחיפה בו עובדים יחד שפים מוסלמים ויהודים. צילום עופר בן יהודה

פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2019 מציג את רצועת הקולנוע הקולינרי, שתערך בין יום ו' 18.10 (חוה"מ סוכות) ליום א' 21.10 (ערב שמחת תורה). נושא הרצועה השנה יהיה אוכל כאמצעי לקירוב לבבות. במסגרת זו יוצגו בהקרנות בכורה סרטים חדשים ועטורי שבחים בנושא, שילוו באירועי טעימות תוצרת בתי אוכל נבחרים בחיפה והצפון ושיחות בהשתתפות שפים ומומחים שונים בתחום, ובהנחיית אשת התקשורת והקולינריה הילה אלפרט. הקרנות כל הסרטים ייערכו בסינמטק חיפה (שד' הנשיא 142), והאירועים בסיומם יתקיימו בגן הפסטיבל הסמוך. מחיר למשתתף עבור סרט, שיח וטעימות: 85 ש"ח.

השף הנודד ((The Wandering Chef -ג'יהו אים שידוע בכינוי 'השף הנודד' נוסע ברחבי דרום קוריאה ומחפש אחר מרכיבים מיוחדים בעלי יכולת ריפוי. צילום סאק הו ג'ונק
השף הנודד ((The Wandering Chef -ג'יהו אים שידוע בכינוי 'השף הנודד' נוסע ברחבי דרום קוריאה ומחפש אחר מרכיבים מיוחדים בעלי יכולת ריפוי. צילום סאק הו ג'ונק

בסיום הסרט האמריקאי-ישראלי "שֶׁבֶת אחים" (שבת 19.10, שעה 11:30), ייערך שיח בנושא "מטבח מקומי – מטבח אחד לשני עמים" עם משתתפת הסרט וזוכת מאסטר שף ד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל ולצדה במאית הסרט בת אליז הוק, כשמאפיית ג'רסי תגיש פטאייר תרד. בסיום הקרנת הסרט הצרפתי "בבקבוק" (יום ו' 18.10, שעה 14:30) יתקיים שיח בנושא יין עם היינן אלי בן זקן מיקב קסטל, ויוגשו יינות של יקב וורטמן החיפאי, לצד גבינות בוטיק של מחלבת הנוקד (גילון). בסיום הקרנת הסרט הדרום קוריאני "השף הנודד" (שבת 19.10, שעה 15:30) יתקיים שיח בנושא ליקוט קיימות עם אורי מאיר צ'יזק, ד"ר להיסטוריה של רפואה ותזונה ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, לצד טעימות של מסעדת טאיפיי האסייתית בהובלת השף יום וואנג, שיגיש מנות קוריאניות מסורתיות כדוגמת קימצ'י, ביבימבאפ ועוד. בסיום הסרט "טעם השמיים" (יום א' 20.10, ערב שמחת תורה, שעה 12:00), ייערך עם השף פרנק אזולאי השיח "מבשלים סיכוי" בנושא נערים בסיכון שמשולבים בענף המסעדנות, ולצדו יוגשו מנות בהפתעה תוצרת המיזם הקולינרי המקורי 'רובין פוד' בהובלת השף קובי קורלה, שעוסק בהצלת מזון.

טעם השמיים (A Taste of Sky) - קלאוס מאייר הוא יזם קולינרי מדנמרק וממייסדי מסעדת 'נומה' המהוללת ועטורת כוכבי מישלן. מאייר מגיע לבוליביה כדי לפתוח את 'גוסטו', מסעדת עלית ובית ספר לבישול עבור הצעירים העניים של המדינה. צילום מיוטיוב
טעם השמיים (A Taste of Sky) – קלאוס מאייר הוא יזם קולינרי מדנמרק וממייסדי מסעדת 'נומה' המהוללת ועטורת כוכבי מישלן. מאייר מגיע לבוליביה כדי לפתוח את 'גוסטו', מסעדת עלית ובית ספר לבישול עבור הצעירים העניים של המדינה. צילום מיוטיוב

במקביל להקרנות ולאירועים שייערכו בימיו האחרונים של הפסטיבל, יפעל "ציר האוכל" החיפאי לכל אורכו במהלך סוכות (שבת 12.10.19 – יום ב' 21.10.19 חג שמחת תורה) – שיתוף פעולה הכולל שורת הטבות והנחות לבאי הפסטיבל במיטב מוסדות אוכל ושתייה ברחבי הכרמל, הדר, עיר תחתית ונווה שאנן. בין היתר משתתפים הבר-מסעדה סליק, מסעדת תלפיות ופיצרייה תלפיות, וספר קוקטייל בר, קפה פלמר, צ'רלי בר, קניבר בכרמל ובעיר תחתית, בית הקפה 2 סוכר שפועל בכרמל ובצמוד אליו בר המכולת, כמו גם הבר התאום המכולת סייד בי מנוה שאנן, חומוס ברדיצ'ב על סניפיו השונים ברחבי העיר וסניף ג'ירף בשדרות הנשיא.

הרצועה הקולינרית בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-35, חיפה 2019. ציר האוכל בפסטיבל. התוכנית המלאה באתר הפסטיבל

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה