19-28 ספטמבר 2021: קולנוע ואוכל בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-37 בחיפה

רצועת סרטי קולנוע עלילתי ותיעודי העוסקים בתרבות המזון העולמית בפסטיבל חיפה חוה"מ סוכות. הקרנות הסרטים מלוות בטעימות אוכל ודיונים עם שפים ומומחי קולינריה

פרק הקולנוע הקולינרי בפסטיבל חיפה סוכות 2021, ישקף השנה את עומס התשוקה והבדידות של השף. לאורך ההיסטוריה המטבח היה סמל סטטוס, והשף היה הקורבן של תשוקתו שלו לגעת בצמרת. שלושה סרטים עוסקים בנושא זה, ולצדם סרט על צצידי פטריות הכמהין. לצד הסרטים טעימות ודיונים עם שפים ומומחי קולינריה, בהנחיית אשת האוכל והעיתונאית הילה אלפרט.

נקודת רתיחה – Boiling Point

בריטניה 2021, בימוי: פיליפ בראנטיני; משחק: סטיבן גרהאם, וינט רובינסון, ג'ייסון פלמינג, ריי פנטאקי

יום שישי לפני חג המולד הוא הערב העמוס ביותר בשנה במסעדת יוקרה בלונדון, והשף אנדי בפיגור עוד לפני שהוא מתחיל את המשמרת. המארחת אישרה יותר מדי הזמנות, מפקח תברואה דעתן מסתובב במטבח, יש מתיחות בצוות. ואם לא די בכל זה, המנטור של אנדי, שף סלבריטאי, מגיע במפתיע ומביא איתו את בת זוגו, מבקרת מסעדות נחשבת. הסרט צולם כולו בשוט אחד ומעביר למסך את האנרגיה, האגו והטרוף של מסעדת יוקרה. הוא מתמקד בלחץ הבלתי פוסק ובמחיר האנושי שהוא גובה.

בתום ההקרנה יתקיים דיון על ביקורת מסעדות תחת הכותרת "דו"ח המבקר" עם מבקר המסעדות המכונה "ביצה עלומה" ניסן שור, בשיחה על אגו, על יחסי שף-מבקר בארץ קטנה, על ניסוח שפה, על מקומו המשתנה של מבקר מול ביקורת ההמון, הרצון לקהל ועל רגשות אשם. לאחר הדיון ארוחת טעימות בגן הפסטיבל.

השף הצרפתי  – Delicious

צרפת 2021, בימוי: אריק בנארד; משחק: גרגורי גאדבואה, איזבל קארה, בנז'מן לוורן (סה לה וי)

סיפור הקמת המסעדה הראשונה בעולם. דרמה קומית שלוקחת את הצופה אל לב המטבח, ומעניקה לו מתכון מעורר תאבון עם כל המרכיבים הנכונים – פטיפורים שהם מלאכת מחשבת, סעודות מפוארות ועשירות, קינוחים כיד המלך וכמובן סיפור אהבה. ערב המהפכה הצרפתית, פייר מנקרון, שף מוכשר אך גם גאוותן, מאבד את עבודתו כשף פרטי באחוזה, ומוצא את עצמו ללא עבודה ומקום מגורים – ובעיקר ללא טעם להמשיך לבשל. כאשר צעירה זרה ומסתורית מגיעה אליו על מנת ללמוד ממנו את רזי המטבח הוא מסרב בתוקף, אבל היא לא מוותרת.

בתום ההקרנה ייערך דיון תחת הכותרת "אדמה ים רוח ואש" עם השף רז רהב ממסעדת OCD  – על שאיפות, חלומות, ויצירה: שיחה על החומרים מהם מתבשלת יצירתו של השף. על כאב השאיפה לשלמות, על שינויים בהרגלי ההסעדה, האם במציאות המשתנה בישול עילי יחזור להיות נחלת בני אצולה, על מקורות השראה בעידן בו הכול חשוף ונתון להשפעה, ומה המקום של אהבה בתוך כל זה. לאחר הדיון ארוחת טעימות בגן הפסטיבל.

שף: סרט על אנתוני בורדיין – Roadrunner: A Film about Anthony Bourdain

סרט תיעודי – ארה"ב 2021, בימוי: מורגן נוויל

הבמאי זוכה האוסקר מורגן נוויל, משרטט דיוקן של חייו ומותו של השף האמריקאי-יהודי אנתוני בורדיין; מי שפרץ לזירת התרבות האמריקאית כשף במסעדה בניו יורק, והפך כוכב עם פרסום ספרו "סודות מחיי המטבח". אחרי הקרדיטים של שף נודע וסופר רב מכר, באה ההצלחה ככוכב טלוויזיה בינלאומי עם סדרת מסעות ששודרה ברחבי העולם. הסרט שהוקרן בהצלחה בפסטיבלים המובילים בעולם, משלב סצנות שלא שודרו מהסדרות של בורדיין, סרטים אישיים ותובנות של מי שהכירו אותו מקרוב, וחוגג את האישיות הגדולה, הסקרנות והלב הרחב והסקרנות של סלבריטאי מורכב בעל תשוקה אמיתית לבישול, טיולים ותרבות.

בתום ההקרנה יתקיים דיון תחת הכותרת "סקס, כמהין ורוקנרול" עם ד"ר יהודה אברמוביץ, על המקום בו רוח ויצירה נפגשים עם הרס העצמי. הצלחה ונפילה: על ההרסנות המבעבעת בסירים של שפים גדולים. על משני תודעה על מדף התבלינים, על תג המחיר של שף-סלב. לאחר הדיון ארוחת טעימות בגן הפסטיבל.

ציידי הכמהין – The Truffle Hunters

סרט תיעודי – איטליה, ארה"ב, יוון 2020; בימוי: מייקל דווק, גרגורי קרשאו

מסע קולנועי מענג ביערות האלון והאגוז של חבל פיימונטה שבאיטליה. קבוצה קטנה של גברים בשנות ה- 70 לחייהם, במסע אחר פטריית הכמהין הלבנה של אלבה, היקרה והיוקרתית מכולן. שינויי האקלים, ביעור היערות וחוסר העניין של הדור הצעיר, הופכים את סודותיהם של ציידי הכמהין ליקרים מזהב.

בתום ההקרנה יתקיים דיון תחת הכותרת "אילוף הכמהה" – על חיפוש, וגילוי של נפלאות היהלום השחור: ציידים, חקלאים ומדענים נפגשים לרב שיח, הצולל עמוק תחת אדמת הגליל והגולן, שם גדלות כמהין בבר ובגידול מבוקר. אמונות, עובדות ומיתוסים סביב היהלום השחור, מהנחשקים בבשמי המטבח. לאחר הדיון ארוחת טעימות בגן הפסטיבל.

פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-37 חיפה 2021 – התוכנית המלאה, לוח הקרנות ורכישת כרטיסים באתר הפסטיבל

הפסטיבל מתקיים בתמיכת המועצה הישראלית לקולנוע-משרד התרבות והספורט, משרד התיירות, המשרד לשיתוף פעולה אזורי ועיריית חיפה. הפקה: אתו"ס – החברה לאמנות תרבות וספורט חיפה, מ"מ מנהל אמנותי – ירון שמיר, יחסי ציבור: דורית חורדי, הדס שפירא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר