26 יקבים ישראלים במהדורת 2010 של מדריך יו ג'ונסון: קסטל ויתיר בראש

מרבית היקבים הישראלים שיפרו את מעמדם לעומת השנה שעברה, עובדה המשקפת את ההוקרה הבינלאומית לאיכות היין המיוצר כיום בישראל.

יצאה לאור במהדורת 2010 של מדריך הכיס העולמי של יו ג'ונסון  (Hugh Johnson’s Pocket Wine Book), ובהחלט הישג יפה: 26 יקבים ישראלים מופיעים השנה במדריך החשוב.

שני יקבים ישראלים, קסטל ויתיר, הגיעו לדירוג המקסימלי: קסטל – 4 כוכבים, יתיר 3-4 כוכבים; דירוג הניתן ליקבים הטובים בעולם.
שישה יקבים הגיעו לדירוג המאוד מכובד של שלושה כוכבים: יקבי רמת הגולן ומרגלית עם שלושה כוכבים ויקבי כרמל, שאטו גולן, קלו דה גת ופלם עם שניים עד שלושה כוכבים.
מרבית היקבים הישראלים שיפרו את מעמדם לעומת השנה שעברה, עובדה המשקפת את ההוקרה הבינלאומית לאיכות היין המיוצר כיום בישראל.

מדריך הכיס של יו ג'ונסון הוא ספר היין הנמכר ביותר בעולם, היוצא לאור משנת 1977 ומדרג מיי שנה את היקבים החשובים בכל ארצות היין בעולם.
הדרוג במדריך ניתן ליקב ולא ליינות ספציפיים. יו ג'ונסון נחשב לאחד מסופרי היין החשובים בעולם.

הדרוג המלא של יקבי ישראל:
ארבעה כוכבים (****)
קסטל

שלושה – ארבעה כוכבים (*** – ****)
יתיר

שלושה כוכבים (***)
רמת הגולן, מרגלית

שניים עד שלושה כוכבים (** – ***)
כרמל, שאטו גולן, קלו דה גת, פלם

שני כוכבים (**)
ברקן-סגל, הרי גליל, פלטר, רקנטי, ססלוב, טוליפ, ויתקין

כוכב עד שניים (* – **)
עגור, צ'ילאג, דלתון, עמק האלה, סוסון ים, תבור, צרעה

כוכב (*)
בזלת הגולן, בנימינה, טפרברג, תשבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר