27-28.3: סודות המטבח המוגרבי – מתכונים ומתכוננים למימונה בבית אבי חי בירושלים

במסגרת הפסטיבל רגע לפני המימונה: מפגש עם מטבחי מדינות המגרב והשפעתם על הבישול המקומי: המאפיינים הבולטים, חומרי הגלם, המנות המסורתיות, והבדלי גישות בין המדינות

קינוח ה'מחנשה' הנראה כנחש ספירלי
קינוח ה'מחנשה' הנראה כנחש ספירלי. צילום דארנא

פסטיבל “סיפור.עם.” שיזם ומפיק בית אבי חי בירושלים, יוקדש ב-27 ו- 28 במרץ ליהודי מדינות המגרב – מרוקו, לוב, טוניס ואלג’יר – במגוון של הופעות מוזיקליות, מפגשי ספרות ועיון, סדנאות קולינריה, סרטי קולנוע ישראלים של יוצרים שהושפעו מהתרבות המוגרבית. בפסטיבל יתארחו כמה מהיוצרים, אנשי הרוח וכאלו שתרמו מכישרונם לפריחה התרבותית של מדינות צפון אפריקה, ויוקדש מקום נרחב לסודות מטבחי מדינות המגרב בשתי סדנאות מיוחדות:

'פסטיה פסיה' (בגרסה כשרה)
‘פסטיה פסיה’ (בגרסה כשרה). צילום דארנא

סודות הקוסקוס היהודי – הסדנא תעקוב אחר מקורות הקוסקוס היהודי מהתקופה הרומית ועד ימינו. המשתתפים ילמדו על ההבדלים בין הקוסקוס של המטבחים השונים (לוב, טוניס, מרוקו, אלג’יר) תרגול טכניקות להכנת קוסקוס טעים בגישות שונות . בסיום הסדנה נפתח שולחן עם קערת קוסקוס וצלוחיות “קימה” (טאפאסים מסורתיים) ונשב לסעוד יחד. בהנחיית חן ואלון קורן (בייק אוף ישראל). יום שני, 27/3, 19:00 – 50 ₪

מעדן ה'טובקל'- פסטייה מתוקה
מעדן ה’טובקל’- פסטייה מתוקה. צילום דארנא

 מארמון המלך – השף אילן סיבוני ממסעדת “דארנא” שעשה סטאז’ קולינרי בארמון מלך מרוקו, יעמוד על סודות המטבח המרוקאי ויכיר את שלוש מנות הדגל של מטבח זה:  ‘פסטיה פסיה’ (בגרסה כשרה), קינוח ה’מחנשה’, הנראה כנחש ספירלי, ומעדן ה’טובקל’- פסטייה מתוקה, שני מעדנים שישדרגו כל חגיגת מימונה. השתתפות פעילה, הכנה וטעימות. יום ג’, 28/3, 19:00 – 50 ₪

מספר משתתפים מוגבל, הרשמה מראש בקופות בית אבי חי: 02-6215300. בית אבי חי, קינג ג’ורג’ 44 ירושלים. פרטים נוספים על כל אירועי פסטיבל סיפור.עם. מגרב  – באתר בית אבי חי

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה