מרק עגבניות
מצרכים
4 כפיות חמאה
1/2 בצל גדול
10 עגבניות בינוניות
1 וחצי כוסות מים או ציר ממרק ירקות
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
נמיס חמאה על אש בינונית.
נוסיף את שאר הרכיבים – בצל, עגבניות, מים או ציר מרק ומלח.
נבשל את התערובת במשך 40 דקות.
נערבב, נטעם ונוסיף מלח במידת הצורך.
נגיש בתוספת קרוטונים.
מרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם
מצרכים למרק
שמן זית
1 דלעת
1 בצל
1 ג'ינג'ר קטן
500 גרם אגוז מוסקט
150 מ"ל שמנת מתוקה
800 מ"ל בסיס מרק ירקות
100 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל משקה ג'ינג'ר אייל
לקוביות הלחם
קוביות לחם
שמן זית
פלפל
שמן דלעת
אופן ההכנה
נקלף את הדלעת, הבצל והגינג'ר.
נחתוך לחתיכות קטנות.
נטגן קלות בשמן זית.
נוסיף את מיץ התפוזים ואת משקה הג'ינג'ר אייל ונערבב.
נצמצם את המרק.
ניצק את בסיס מרק הירקות לתערובת.
נבשל את המרק עד שהדלעת תהיה רכה.
נוסיף את השמנת המתוקה.
נבשל 5 דקות נוספות.
נוריד מהאש, נתבל במלח ופלפל.
נרסק את המרק בעזרת מיקסר מוט.
את קוביות הלחם נמרח בשמן זית ושמן דלעת.
נתבל במלח ופלפל.
נכניס לתנור עד שישחימו.
נגיש את המרק בתוספת קוביות הלחם.
מרק ערמונים
מצרכים
100 גרם חמאה
150 גרם בצל
200 גרם מחית ערמונים
100 גרם תפוחי אדמה
100 מ"ל שמנת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
נקצוץ את הבצל ונטגן בחמאה.
נוסיף את מחית הערמונים ותפוחי האדמה.
נתבל במלח ופלפל ונוסיף מים.
נבשל עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
לאחר שתפוחי האדמה רכים נוסיף את השמנת.
נבשל מספר דקות נוספות.
נוריד מהאש ונרסק את המרק בעזרת מיקסר מוט.