3 מתכוני פסטה בריאים וקלים להכנה שילדים אוהבים

מתכונים של ד״ר איה בן שלום – מנחה בכירה בחלי ממן מייסדת הרשת שמתמחה באורח חיים בריא: ספגטי מוקרם, פשטידת פסטה, מאפה פסטה וגבינות, מרק פסטה מינסטרונה לחורף

ספגטי מוקרם

רכיבים

1 ק”ג ספגטיני טריים ומבושלים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות בזיליקום קצוץ

1 כפית מרווה קצוצה

1 כפית אורגנו קצוץ טרי

4 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת

2 כפות שמן

מלח ופלפל שחור

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

‎מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.

‎בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים,

‎יוצקים את התערובת על הספגטיני המוכן בעודו חם.

‎מערבבים ומגישים.

פשטידת פסטה

1 קופסת שימורים פטריות שמפניון

2 בצל חתוך לקוביות

250 גרם גבינה לבנה 5%

350 גרם פסטה פרפרים

4 ביצה

עירית קצוצה, מלח, פלפל

שמן

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

מאדים את הבצל בכפית שמן.

מוסיפים את הפטריות ומורידים מהאש.

בקערה גדולה מערבבים היטב את האטריות עם תערובת הבצל והפטריות, ביצים ועירית קצוצה.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים לתבנית משומנת במעט תרסיס שמן.

אופים בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

מאפה פסטה וגבינות

מצרכים ל-6 מנות

30 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

60 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת

1 כוס חלב 1%

2 משולשי גבינת מון בלאן לייט

1 ביצה טרופה

40 גרם גבינת צ’דר מגורדת

כוס פסטה לא מבושלת (צדפים גדולים)

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1עגבנייה חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שמתרככת.

מעבירים לקערה.

מחממים בסיר של הפסטה את החלב עם הגבינות והביצה.

בוחשים עד שהגבינות נמסות.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן.

מעבירים לתוכה את התערובת.

מפזרים מעל את פרוסות העגבנייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה משחים.

הערה

אפשר להחליף את המוצרלה בשני משולשי מון בלאן לייט – כך המאפה יכיל ארבעה משולשי גבינה זאת

מרק פסטה מינסטרונה לחורף

מצרכים ל-8 מנות

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים דק

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר’)

1 כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה שהופשרה מראש)

1 תפוח אדמה בגודל קטן, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס פסטה קצרה מבושלת

מלח, פלפל שחור

2 עלי דפנה יבשים

עלי בזיליקום

5 כוסות מים

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית בסיר גדול.

מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר.

מאדים עד שהם מתחילים להתרכך.

מוסיפים לסיר את השום, תפוח האדמה, השום, הקישואים, השעועית והעגבניות.

מערבבים ומאדים את הירקות עוד כמה דקות.

ממליחים ומתבלים בפלפל שחור ובעלי דפנה.

מוסיפים את רסק העגבניות והמים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות לפחות.

מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר