4 מסעדות בברצלונה – הטובה, הרעה, והלא נוראה

לוס קאראקולס – גסטרונומיה לא, בכל זאת נהנינו מהערב
פלויד בישל כאן במטבח הפתוח, וסחט וידוי מבעל המסעדה האדון בופארול על תאוותו לאוכל טוב ולשמירה על מוניטין מסעדתו.
אמנון פאר מקול ישראל המליץ בחום, ובפורום ביקורת המסעדות של תפוז התלהבו. אז שלא נפקוד את מסעדת לוס קאראקולס (השבלולים/חלזונות – Los Caracoles) בברצלונה?
ראשיתה של לוס קארקאקולס, הממוקמת בעיר העתיקה (בארי גוטיק) ב- 1835 כאשר הוקמה ע"י משפחת בופארול. בלילה תזהו אותה על פי גריל מצלה העופות המתודלק בעצים בחלון הפינתי.

כדי להגיע אל שולחנכם המוזמן מראש (אחרת סביר להניח שלא יהיה לכם מקום), תעברו בתוך המטבח הפתוח והרוחש שלאורכו גריל ענק עליו מתבצעת פעילות הבישול והצלייה ע"י צוות של עשרות שפים, טבחים ועוזרים. תמשיכו להתפתל בין חדרים, חצאי קומות וקומות, ותגיעו למקומכם. שלנו היה בקומה העליונה עם תצפית ישירה ומרתקת לפעילות המטבח.
ואכן יש מה לראות: אחד הטבחים מביא מגש ענק עם עופות צלויים, סיר אדיר ממדים גדוש במולים מבושלים, תבניות פאייה – אקשן בלתי פוסק.
תובנה על המלצר שלנו: יש הבדל בין מלצר מקצועי עם פילוסופיית חיים, למלצרית ישראלית שנה ראשונה בחוג לפילוסופיה עבורה המלצרות היא עיסוק קצר מועד. במידה רבה, המלצר האדיב, הקשוב והחייכן הוסיף טעם לארוחה, שככל שאווירה בה הייתה נעימה, לא הייתה בדיוק פסגת הקולינריה. ובהמשך עוד הוכחות לטיעונים אלה.

היינו חמישה, מה שמסביר בחלקו את שני בקבוקי יין ריוחה Marques de Caceres 2001 שנלגמו בהנאה (16.870 יורו לבקבוק), ותרמו להצלחת הערב.
שניים מאיתנו פתחו עם מרק דגים בו שחו בנחת שני קרוטוני לחם גדולים וגמבה (שרימפ ענק) אחד – לא מספיק חם אבל טעים (7.60 יורו למנה). צלחת ראשי קלמרי מטוגנים (12.90 יורו)
אספרגוסים (מקופסה, השם ישמרנו – 7.05 יורו), ושתי צלחות סלט חסה סתמי עם נתחי עגבניות וירקות נוספים (6.50 יורו למנה), השלימו את מפת מנות הפתיחה.

באשר לעיקריות: שבלולים מיוחדים (טוב, אם מגיעים למסעדה הנושאת את שמם, כדאי לעשות היכרות) ברוטב עגבניות, הוגדרו ע"י אשת פורום ביקורת המסעדות כראגו קורקבנים, והמומחית קבעה בפסקנות כי אין דמיון לאסקרגו מבורגון עשויים ברוטב שום, חמאה ופטרוזיליה (8.10 יורו). לעומת זאת, המומחית זיכתה את מנת השרימפס בשום וצ'ילי, שאמנם ממוקמת בתפריט כמנת פתיחה אך אצלה הוזמנה כעיקרית, בציון מעולה (12.90 יורו), והרוטב שנותר תרם לשיפור טעמה של הפאייה של הים הזוגית, שאכזבה את אלה שציפו כה רבות לפאייה בברצלונה.
ההגדרה "סתמית" הולמת לפאייה שאפילו נראתה חומה ועצובה על המגש. המנוסים באכזבות מפאייות בעבר כמובן לא יכלו להסתיר את שביעות רצונם מכך שאגדת הפאייה בספרד ממשיכה להתנפץ (14.42 יורו לסועד, ובסה"כ 28.84 יורו לתבנית הזוגית).
בהקשר לשבלולים, שוב הוכיח לנו המלצר חביבות מהי, כאשר נענה ברצון לבקשה המשונה כלשהו של הצעיר בחבורה, המייצר תכשיטים ועיטורים, לקבל את קונכיות החלזונות הריקות לצרכיו האומנותיים. אלה הגיעו שטופות וארוזות בשקית ניילון.

מנה עיקרית נוספת הייתה פלטת דגים בגריל (26.50 יורו), שכללה קלמרי, מולים, שני גמבס גדולים, סלמון, ועוד שני דגים לא מזוהים – טעים אם כי טבח מאוהב המליח את המנה יתר על המידה.

הגיע תור הקינוחים: סורבה הלימון (5.50 יורו) זכה שוב בציון מעולה ממומחית האסקרגו שלנו, ששליטתה בעולם הסורבה ראויה להערכה. הבעיה הייתה בקרם קאטאלן – הקרם ברולה של הברצלונאים (5.90 יורו). בעוד אחד מאיתנו אכל ולא התפעל, והתייחס למנה כאל התנסות במזון מקומי, הרי אשת הפורום טענה כי לקרם קאטאלן יש ריח של דגים.
מלצרנו האדיב לא היסס לרחרח, והחליף את המנה באחרת, שגם היא נטעמה והוכרזה כדגית. מלצר מקצועי, אמרנו, והנה ההוכחה האחרונה: שתי התנסויות קרם קאטאלן אלה לא הופיעו בחשבון.

נראה לכם שלא נהנינו? דווקא נהנינו מאוד – מהאווירה, מהמקום המיוחד, מהמלצר, מהיין, ומקטעים מסוימים בארוחה עצמה.
מסעדת גורמה? לא לוס קאראקולוס. מקום להעביר בו ערב בברצלונה? אפשרי.

Los Carololes
Escudiclers, 14
Barcelona
Tel. #34-93-302-31-85
Fax. #34-93-302-07-43
Metro: Drassanes (Green Line, L3)
(פחות מ- 10 דקות הליכה מהמטרו)


הפתעה בכלבו – ארוחת צהרים על הגובה
ב- 15.00, אחרי בוקר עתיר מטרות ויעדים, הגענו למקום שכל אחד מגיע אליו פעמיים ביום לפחות – כיכר קטלוניה. שם אי אפשר שלא לראות את הבניין הגבוה ביותר והדומיננטי של הכלבו "החצר האנגלית" – El Corte Ingles. זכרנו שבקומה התשיעית יש קפיטריה עם נוף מרהיב עין של העיר, והשתמשנו בכלי הרכב הטוב באזור – המעלית – כדי להגיע למחוז חפצנו.
מאחר שבתור לקפטריה היה תור, נכנסנו למרפסת בה יש ארוחות בהגשה ע"י מלצרים עטויי חליפות. גבירותי ורבותי – הפתעה!
שימו לב, קודם כל, שבמתחם יש ארבע נקודות אכילה: קפטריה לארוחה קלה בהגשה, קפטריה בשירות עצמי עם שטח ישיבה, מסעדת המרפסת, ומסעדה פנימית הדורה.
לכו למרפסת – ולא תצטערו.
מה ששמנו לב, לעומת הפאייה הקודרת של Los Caracoles מהערב הקודם, היה שפע הפאייות הססגוניות שהגיעו על מגשי ענק לשולחנות – חולקו למנות ע"י המלצרים המקצועיים שהוכיחו יכולת חילוץ מרשימה של לובסטרים משריונותיהם, ונאכלו ע"י אנשים שנראו מרוצים בהחלט. כאן אמנם מחייבים עבור צלחת לחמניות, חמאה ושמן זית (1.80 יורו לאדם), אך האספרגוסים על סלמון במרינדה (18.90 יורו) היו טריים וטעימים, וכך גם גולש הדגים עם גמבס ברוטב עשיר (18.25 יורו), וצלחת של אטריות עם חתיכות דגים וגמבס לבנים גדולים (19.75 יורו).
הנוף המדהים של ברצלונה מלמעלה הוא על הבית, תרתי משמע. שווה ביותר להפוגה באמצע היום בין סיור באוטובוס הדו קומתי בלי גג שיוצא לדרכו ממש למטה, ובין סיור החובה היומי ברמבלה (מהמילה הערבית רמל = חול, כמו רמלה שלנו) לכיוון שוק הבוקריה – שוק המזון מס' 1 בעולם ללא עוררין.

El Corte Ingles
כיכר קטלוניה
איך להגיע: כל קווי המטרו, כל האוטובוסים, כל הרגליים



Montjuic el xales – מרקים מתוקים בנוף מדהים
אם מהקומה התשיעית EL Corte Ingles נשקפת ברצלונה במיטבה, אתם יכולים לבחור לכם בנקודת תצפית גסטרונומית אחרת על העיר מהר מונג'ואיק (Montjuic) – הלא הוא הר היהודים של ברצלונה, אליו תגיעו עם האוטובוס הדו-קומתי המסייר בעיר.
מה שבטוח הוא שלמסעדה יש שף יצירתי ביותר, המנצח על צוות מרשים של אנשי מטבחו השקוף, הנצפה כאשר יורדים לשירותים של המסעדה אליה הגענו ביום ראשון שגם היה יום העצמאות של קטלוניה, והמסעדה המתה זוגות ומשפחות.
צוות גדול של מלצרים בלתי יעילים בעליל, העסוקים כל הזמן בביצוע תנועות נמרצות כדי להוכיח את נחיצותם, שירת את הסועדים הרבים.
מאחר וזו הייתה ארוחה של אמצע היום, בחרנו במרקים קרים לפתיחה. מרק מלון ומרק עגבניות.
לשולחן מגיעות צלחות עמוקות גדולות – כשבאחת שרימפס וקיווי (למרק המלון), ובשניה כדור גלידת פיסטוק ופיסטוקים קלויים (למרק העגבניות).
המרק עצמו נמזג מקרף לבן – מקורי ביותר, וכך גם טעם המרקים, שהיו מתוקים ברמה של מרק פירות (10.20 יורו מרק מלון, 9.80 יורו מרק עגבניות). למנות העיקריות חזרנו לסטנדרט עם סטייק טונה אדומה צרובה קלות – מעולה, למרות הקולי החום, כנראה שוקולד, בו קישט השף שוחר המתוק את המנה (18.50 יורו). דג זאב הים על מצע תפוחי אדמה הצטיין בטעמו – בלי מתוק הפעם
(22.90 יורו). הנוף המרהיב של ברצלונה הנשקפת מחלונות הפנורמה של במסעדה וממרפסתה – ללא תשלום.

Montjuic el xalet
Av. De Miramar, 31
Barlelona
Tel. #34-93-324-92-70
Fax. #34-93-329-12-34
www.gruptravi.com
[email protected]



טרובדור – בראסרי ימתיכונית מומלצת
טרובדור (Trobador) היא מסעדה בנוסח בראסרי-ביסטרו המגדירה עצמה כימתיכונית, וכבר בפתיחה אציין שאכן עונה לכל הפרמטרים הנדרשים משמה.
את הרחוב שלה קל לזהות כשעולים במעלה הרמבלה מצד ימין – Feran (פראן) הממוקם בין קנטאקי פרייד צ'יקן למקדונלדס.
לכו ימינה, ואחרי כמה מטרים, בצמוד ל- My Bar, שימו לב לכיכר המקסימה מימינכם – שופעת מסעדות, בתי קפה, ושוק מדליות, מטבעות ובולים בימי ראשון. המשיכו ברחוב פראן, ובמספר 46 תמצאו את הטרובדור – אחת מתוך שלוש מסעדות בשם זה בברצלונה.
אם במסעדת Montjuic el xalet ציינתי את הצוות הגדול והבלתי יעיל בעליל, כאן המצב הפוך: צוות קטן, סופר-יעיל, עם צוות מטבח (פתוח וגלוי לסועדים) מקצועי,שאנשיו אולי אפילו עושים את מלאכתם קצת מהר מדי כדי שתסיימו את הארוחה בהנאה ותאפשרו סיבוב נוסף על אותו שולחן, אך עושים זאת בהצלחה.
פתחנו בשני סלטים ירוקים מרנינים עתירי פטריות שהוגשו בתוך עלי כרוב אדום מקופלים כסלסילה (5.37 יורו לסלט). לצד הסלט קיבלנו את הלחם הקלוי הברצלונאי הטיפוסי ועליו מרוחה עגבנייה מגורדת (1.25 יורו לסועד). מאחר שמהר מאוד נוצרו בינינו לבין הטרובדור יחסי אמון, הזמנו פאייה אחת עם פירות ים, שנראתה היטב וטעמה לא הכזיב (11.42 יורו), וסטייק בקר מבשר איכותי ועשוי מדיום רייר כפי שהוזמן, בליווי תפוח אדמה צלוי על הגריל וארטישוק שקודם בושל ואחר מכן עבר השחמה וחריכה קלה על הגריל (6.74 יורו).
בקבוק יין ריוחה Marques Arienzo (14.61 יורו) עשה בהחלט את העבודה, ותרם לציון הגבוה שקיבלה אצלנו הארוחה בטרובדור.
אמנם לא הזמנו קינוח, אך בטרובדור תוכלו להרכיב לכם ארוחה טעימה ומהנה בפחות מ- 20 יורו, לא כולל יין – עסקה שווה ביותר.
הטרובדור משתייכת לרשת אחזקות במסעדות הנקראת Grup Cacheiro, שכדאי לדגום את האתר שלה לפני שנוסעים לברצלונה
(www.grupcacheiro.com).


TROBADOR
Ferran, 46
Tel. # 34-933-184-894










היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה