4SEA בהרצליה – הכייף לאכול מול הים

במסעדת 4SEA יש לצד הים, השקיעות והבריזה, שני מטבחים ושני שפים - מטבח פתוח של סושי ומטבח המתאים לכל המשפחה והטעמים

השקיעה המהממת - מראה הים והשמש הנרגעת מהיום הלוהט שעבר עליה בארצנו. צילום דורית רוגל

בזמן הסגר של סבב הקורונה הראשון ישבו רבים בבתיהם. אחד שניצל את הזמן לחשיבה ועשייה הוא קובי, שישב בקפה-בייקרי-מסעדה שלו שנקרא "דל בורגו" הצמוד למלון דניאל בהרצליה, והבין שהגיע הזמן לשינוי. הוא עבד וארגן את המקום במו ידיו כשהמסעדה הגדולה מעוצבת עם אלמנטים של עץ, חלונות גדולים ורחבים, פאטיו משקיף לים עם פינות ישיבה, ושורת כסאות גבוהים קדמית שפשוט יושבת על הים.

צילום גיל אבירם

קובי חשב על הקונספט הנכון, אפילו נתן שם חדש למקום המתחבר למיקום המדהים של המסעדה ממש מול הים. התוצאה היא מסעדת 4SEA בה לצד הים, השקיעות  והבריזה, יש שני מטבחים ושני שפים. "שאלו אותי: השתגעת? כן, רציתי לא רק שני מטבחים אלא גם שני שפים, בהתאמה לסגנונות האוכל השונים", הוא אומר.

אז ב- 4SEA יש מטבח פתוח של סושי ומטבח המתאים לכל המשפחה והטעמים. את התפריט הדו-צדדי גיבשו שני השפים:  שף אורי קאריק עתיר שנות ניסיון במטבחי מסעדות כמו מסה, מסעדת מלון סטאי ויאמקה בהרצליה, והסושימן  לב יוסף,  גם הוא בעל ניסיון רב במסעדות כמו שילה, TYO, FU.

צילום גיל אבירם

תפריט המסעדה דומה לזה של מסעדות עדכניות אחרות, אך הדגש על חומרי גלם איכותיים וטריים יחד עם היד המקצועית במטבח, נותנים טאץ' מיוחד. תמצאו כאן חציל שרוף עם גרגרי חומוס וטחינה, פטה כבד, קרפצ'יו בקר, סביצ'ה, סלט קיסר, המבורגר 300 גרם, אנטריקוט 300 גרם, בדגים פילה לברק, מוסר או סלמון, ובכיוון האיטלקי ריזוטו או ניוקי. נכון, השמות מוכרים, אך כידוע השף וצוות המטבח יוצרים את ההבדל.

בצד הסושי של התפריט תמצאו מגוון גדול טעים וטרי (חשוב מאוד כשמדובר בסושי) עם מנות כמו קריספי רייס טונה,  ניגירי טונה פואגרה – שחיתות של ממש: טונה צרובה וכבד אווז צלוי, סלמון איקורה פוטומאקי, גרין רול צמחוני, רול סלמון גריל, וזה ממש על קצה מקלות האכילה.

כמנהג ימים אלה, כשסגרים כלליים וסגירת והגבלת מסעדות נופלים עלינו באופן מעצבן, יש כאן גם תפריט משלוחים שיביא אליכם הביתה את תפריט 4SEA הדו סגנוני ודו צדדי.

צילום דורית רוגל

אנחנו הגענו בזמן הטוב ביותר (לדעתנו, בכל מקרה), קצת לפני השקיעה המהממת. ישבנו בפאטיו בחוץ, נהנינו ממראה הים והשמש הנרגעת מהיום הלוהט שעבר עליה בארצנו, לגמנו גוורצטרמינר צונן וטעים, והזמנו מנות משני צדי התפריט.

צילום פאפא רצי

מצד המסעדה הזמנו וקיבלנו סביצ'ה דג ים עם טחינה שקדים וחציל, עשבי תיבול ופיסטוק – 42 ₪. החציל והטחינה נתנו למנה המוכרת של הדג טוויסט ים תיכוני נעים וטעים.

צילום פאפא רצי

לשולחן הגיע גם סלט עשבי תיבול ירוקים טריים מרענן, שכלל פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, סלרי, חמוציות ואגוזי לוז ברוטב פשוט ונכון של שמן זית ומיץ לימון. זוגתי לא אהבה את שילוב החמוציות בסלט, אני דווקא נהניתי מהמתקתקות הקלה שהתווספה לירוקים.

צילום פאפא רצי

עכשיו היינו מוכנים לסושי שהגיע לשולחן, ולפניו להיט הנקרא ניו סטייל טטאקי טונה – סשימי של טונה צרובה ואיקורה על פונזו הדרים יפני – 48 ₪. הבעיה של המנה זה שהיא מחוסלת מהר. רצינו שידור חוזר אך התאפקנו.

צילום פאפא רצי

הפיצוי היה בדמות ספייסי טונה רול שכלל טרטר טונה בתיבול פיקנטי, קנפיו ומלפפון עטוף בטונה, אבוקדו ושבבי טמפורה – 56 ₪. טעים מאוד. רול נוסף היה הטריקולור שכלל שלושה דגים: סלמון, טונה וילוטייל, חסה ואבוקד, עטוף במלפפון על קרם גזר עם דאשי – 52 ₪. ואחרון – זללנים שכמונו, סלמון גריל: סלצון אפוי במרינדה יפנית מתוקה, עם בטטה ואבוקדו, עטוף בסלמון צרוב, טריאקי מקורמל ושקדים פרוסים – 52 ₪.

את כל הטוב הזה ליווינו בגוורץ שנותר בכוסות ובשלוות הערב היורד. ככה זה, אוכל טוב ואווירה טובה מרגיעים אותנו. גם המוזיקה כאן טובה, ובשישי אחרי הצהריים יש דיג'יי שמתאים את המוזיקה לשעה ולאווירה. צריך לנסות גם את זה. בכל מקרה  אנחנו נחזור ל-4SEA , למקום, לקונספט הדו-צדדי של התפריט, לאוויר ולנוף.

4SEA – סמוך למלון דניאל, רמת ים 60 הרצליה, 09-7898181. א'-ה' 12:00-00:00,  ו'-ש' 08:00-00:00, עסקיות א'-ה' 12:00-17:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה