5 יינות חדשים – חילופי בעלים ומהפכות

מיכאל (מימי) בן-יוסף טעם יינות חדשים מחמישה יקבים. בשלושה מהם היו לאחרונה חילופי בעלות לאחרונה, ואחד עבר מהפכה מחשבתית. מה קורה בבקבוקים?

יקב בנימינה – גוורצטרמינר חצי יבש 2008
יקב בנימינה במהפך לאחר החלפת בעלות, אך עם אותה הנהלה מוצלחת, כולל ייננים, ויינותיהם ממשיכים את המסורת המכובדת. לקראת הקיץ הבא אלינו לטובה, הגוורצטרמינר יככב על שולחנות ארוחות הבוקר של ימי שבת, ובערבים החמים, צונן וטעים.
היין עדין, בהיר עם גוון קל לירוק, ניחוחות וטעמים מבוסמים של פרי הדר, ליצ'י ולימון ירוק. יין מעט מתוק, מתובלן, חלק וריחני.
המחיר 55 ₪. תמורה יפה למחיר.

יקב ברקן – קברנה סוביניון רזרב 2005
עקב שינוי בעלות ומהפכה בניהול, הברקנים ממשיכים במסורת שלהם לייצר יינות טובים, טובים מאוד עד מצטיינים, במחירים סבירים. יינות שעוברים יישון בחביות עץ אלון, יינות עם טעם של עוד.
היין בגוון רובי כהה, שופע ניחוחות של פרי יער שחור עם תבלינים אוריינטליים. גוף ממוצע עתיר טעמי דובדבנים ושזיפים עטופים בעץ עדין. סיומת עדינה כמעט מתוקה. יין ורסטילי, מתאים כמעט לכל מאכל.
המחיר 69 ₪. תמורה טובה בכל לגימה.

יקבי כרמל – קברנה סוביניון גליל עליון – סדרה אזורית 2006
יקבי כרמל הענקיים מוציאים יינות טובים ומתאימים לכל כיס. בהיותם בעלים של יותר מ- 1,000 דונם כרם בגליל העליון, בחירת הענבים הייתה מוצלחת. שנת הבציר 2006 נחשבת לשנה טובה, ללא חמסינים אך עם מעט משקעים. ריכוז הפרי היה טוב.
הקברנה בצבע בורדו יפה, בעל גוף טוב, מבוסם-מה ומלא פרי. הרבה שזיף, הרבה תות, ערמונים חמים עטופים בעץ עדין וקל.
המחיר 70 ₪. יין חלק, חביב, קל לשתיה וטעים.

יקב תבור – מסחה 2005
עוד יקב שהבעלות עליו עברה לידיים חדשות, אך הניהול והיינן נשארו כפי שהיו. והם טובים. מסחה, יין הדגל של היקב הוא בלנד של קברנה סוביניון (75%), מרלו (15%) ושירז, לאחר יבול נמוך, תסיסה איטית והשרייה על הקליפות משך ארבע שבועות למיצוי מקסימלי של הניחוחות והטעמים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי.
יין בצבע בורדו בוהק יפה וצעיר, מתובל בניחוחות וטעמים חזקים, כמעט כבדים, של פרי יער כהה, תותים בשלים, ערמונים קלויים, טבק וג'ינג'ר. גוף מלא, מעט קשוח בטעימה ראשונית, מתעדן עם הזמן בכוס. סיומת ארוכה, דמוי שוקולד מריר.
המחיר 139 ₪. יופי של יין.

יקב מרגלית – אניגמה 2007
גם ביקב מרגלית הייתה מהפכה. יאיר ואסף החליטו כנראה להתאים את עצמם לאסכולה העכשווית, ליינות מהדור החדש חדש; יינות מוכנים לשתייה מרגע הרכישה.
כן, זו מהפכה לגבי כל יינות מרגלית כפי שאני הכרתי אותם במשך שנים ארוכות. חותמת מרגלית שונתה. היינות הכבדים של הבצירים שעברו נשארו בעבר. החדשים הם "יינות ידידותיים ללוגם", כמעט 'קנה ושתה'. הם יינות משלנו, יינות מוכנים, יינות טובים, ובו-זמנית יינות מודרניים. הם אינם עוד בקבוצת היינות המחייבים זמן המתנה של כמה שנים טובות לפי חליצת הפקק.
אין בזה להוריד מטיבם או מטעמם. לגבי העתיד, הזמן יעשה את שלו.
אניגמה הוא בלנד של קברנה סוביניון (60%), והיתר מרלו וקברנה פרנק. ייצרו רק 2,700 בקבוקים ממנו.
היין בגוון ארגמן כהה יפה וצעיר, מפזר ניחוחות וטעמים של עץ אלון עדין, יחד עם פרי יער אדום כהה, דובדבנים, שזיפים, פלפל שחור וטבק מעולה. גוף מוצק, פטל ושוקולד מריר, חלק ומלטף. יופי של יין, טוב כעת ובעוד כמה שנים.
המחיר 240 ₪ בהחלט יין מיוחד.

(צילום תמונת יינות מרגלית: דני רובין)

הסקירה פורסמה לראשונה ב"השער לעולם יינות ישראל – wines-Israel"
www.wines-israel.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה