50 סוגי בירה בערב אחד

במתחם בית היין שבקיבוץ מעברות, נערך מדי שישה חודשים אירוע לחובבי בירה, בו מתקבצים מגוון רחב של יבואני בירה מחד, ויצרני בירות בוטיק על טהרת תוצרת הארץ מאידך.
האירוע מאורגן ע"י BEER MASTER, ולדברי יפית, אחת מבעלי החברה המארגנת: "הפעם זה האירוע המגוון ביותר שערכנו עד כה: בירה מתאילנד לצד בירות איריות, בירות בלגיות לצד הולנדיות, גרמניות, ואפילו מניו-זילנד הרחוקה. וכמובן מספר מבשלות בוטיק ישראליות,.

ברחבה לפני בית היין הוצבו דוכני המבשלות השונות, ובמרכז התנגנה מוסיקה של להקת מנגנים והוקרנו סרטי פרסומת של בירה מרחבי העולם. כמו כן נערכו תחרויות של קליעה למטרה, משחק זהוי של תשעה סוגי בירה כשבמשחק מתמודדות ארבע קבוצות חברים, והקבוצה שמזהה הכי הרבה סוגי בירה זוכה בפרסים כמו שישיית בקבוקי בירה, חולצות, או מוצרי פרסום אחרים של עולם הבירה.

הסתובבתי בין דוכני הבירה עם כוס הטעימות שלי, לגמתי ושמעתי סיפורי בירה שונים.
מתאילנד הגיעה אלינו בירה CHANG – פיל בתאילנדית, שהנה בירה מובילה בתאילנד, אולם בתאילנד היא מבושלת עם שעורה ואורז ומגיעה ל- 6.4% אלכוהול, בעוד שהגירסה הבינלאומית אותה טעמתי היא ללא אורז, ועם 5% אלכוהול בלבד. הבירה היא לאגר חלקה המזכירה את קרלסברג, ומחירה לצרכן כ- 6.5 ש"ח לבקבוק.

מהולנד הגיעה הבירה שומרת איכות הסביבה עם הבקבוק הכחול היפהפה, בירה פילסנר איכותית וחלקה – Chateau Neubourg. זו בירה נעימה, עדינה וחלקה ממבשלת GULPENER שמושפעת מהסגנונות הבלגי והגרמני – כפי שניתן להבחין בבירה המיוצרת בכפר הנמצא במפגש גבולות קטלני: גרמניה הולנד ובלגיה – שלוש מעצמות בירה היסטוריות.

בירה MONTEITH'S מניו-זילנד הרחוקה, הביאה לבאי הפסטיבל את סגנון ה- ALE. זה סגנון בירה הרבה יותר תקיף ועוקצני, ורק אוהבי המשקה יכולים ליהנות ממגוון הטעמים והעושר שמציג סגנון בירה זה.
צונטס מציעה בארץ את ה- CELTIC – אייל אדום בסגנון ג'ינג'י אירי, BLACK – לאגר שחור המבושל מחמישה סוגי לתת קלוי (מאלט), ואת בירה RADLER בה יש גם קליפות הדר המקנות לבירה טעם מרענן ומפתיע – בירה ללא מרירות ועם ניחוח הדרים.

את צ'כיה ואוסטריה ייצגו יבואני הבירה רדקס, שהציגו את ה- GOSSER, ZIPFER ו-EDELWEISS מאוסטריה. אלו בירות בסגנונות שונים שמושפעים מהבירות הצ'כיות והבווריות. צ'כיה מיוצגת על ידי STAROBRNO. כמו כן הוצגו בירות קלות בטעמי דובדבנים או אפרסק עם 2.3% אלכוהול בלבד.

את יצרני הבירה בוטיק ייצגו הגמל המעופף ומנפרד.
MANFRED היא מבשלת בירה ישראלית מנס-ציונה, שמייצרת רק כ-100 בקבוקים בשבוע, ועל כן כל בקבוק זוכה לטיפול אישי – וכך גם מרגיש מי שלוגם מהבירה בעלת הטעם היחודי והמרענן של ה- PALE ALE.
DANCING CAMEL היא מבשלה ופאב ברחוב המסגר בתל אביב. את המקום הקים ומנהל עד היום דיויד כהן, שהגיע לתל אביב מניו יורק לפני 15 שנה ומאז מבשל בירה ומארח אנשים לשתות בירה ולאכול במקום. הכמויות שמבשלת הגמל המעופף מייצרת, מספיקות לעת עתה לצרכי המקום ולאירועים, כך שמי שרוצה ליהנות ממגוון הבירות המיוחדות של דיויד, יצטרך להגיע לאירועי בירה או לרח' המסגר.

לסיכום הערב, ולפני שיצאתי לדרכי הביתה, סיפרו לי שי וענת, מבשלי בירה ביתית מהשרון, על חדוות היצירה של בישול בירה איכותית ויצירתית.
"לעשות בירה זו אומנות", אומר שי, וזוגתו, אולי מבשלת הבירה היחידה במחוזותינו, מחזקת את דבריו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה