AEG מגשימה חלום לאופים ובשלנים רציניים

הבישול עם אדים שומר על העסיסיות והלחות של המזון. האם האמנתם שאפשר להכין קוסקוס בתנור? אז עם התנור החדש של AEG אפשר. גם קינוחים מכינים בתנור עם האדים

במפגש הציגה הטבחית המוכשרת ג'קי אזולאי מנפלאות הבישול שלה תוך שימוש בתכונות הייחודיות של התנור עם האדים. צילום איריס לוי
במפגש הציגה הטבחית המוכשרת ג'קי אזולאי מנפלאות הבישול שלה תוך שימוש בתכונות הייחודיות של התנור עם האדים. צילום איריס לוי

תנור אפייה ביתי עם אדים, הוא חלומו של כל אופה לחם ובשלן רציני. היום תנור כזה לא צריך להישאר בגדר חלום רטוב, אלא אפשר לממש ואפילו בקלות. מי שעושה זאת היא חברת AEG, שמגשימה לכל הבשלנים את האפשרות של אפייה כמו במאפייה או מסעדה, ולעשות זאת במטבח הביתי עם סדרה חדשה של תנורים שמשלבים אדים SteamBake)).

קוסקוס בתנור החדש. צילום איריס לוי
קוסקוס בתנור החדש. צילום איריס לוי

התנורים משווקים בארץ על ידי חברת מיניליין, והחידוש הטכנולוגי משלב אפייה ובישול בתוספת אדים, כשחיישן טמפרטורה מנטר את הטמפרטורה בתוך המזון, לשליטה מלאה וקבלת תוצאות מושלמות. תוספת האדים בזמן הבישול פותחת בפני הבשלן הביתי אפשרויות רבות לשדרוג איכות המזון בבית, וגם חוסכת בכלי מטבח ומקצרת תהליכי הכנה.  לדוגמה: האם האמנתם שאפשר להכין קוסקוס בתנור? אז עם התנור החדש של AEG אפשר.

פילה לברק עסיסי. צילום איריס לוי
פילה לברק עסיסי. צילום איריס לוי

במפגש טעים במיוחד הציגה הטבחית המוכשרת (יוצאת מאסטר שף) ג'קי אזולאי, מנפלאות הבישול שלה תוך מימוש חכם בעזרת התכונות הייחודיות של התנור עם האדים. ג'קי הכינה מנות טעימות שכל אחת מהן הדגימה את היתרונות בשימוש בתנור אדים: הבישול עם אדים שומר על העסיסיות והלחות של המזון – הוכן  בתנור פילה לברק שהתקבל עסיסי ונימוח; השימוש באוויר לח בתנור מאפשר מעבר חום אחיד ועשיר למזון – ג'קי הכינה מוסאקה עסיסית, שהיא מאפה בשר וחצילים עשיר;

לחמניות באן אסיאתיות. צילום איריס לוי
לחמניות באן אסייתיות. צילום איריס לוי

הכנת מאכלים הדורשים נוכחות רבה של אדים להכנתם – בעבר הוכנו רק בסיר אידוי, כמו קוסקוס ולחמניות באן אסייתיות, שיצאו תפוחות ואווריריות במיוחד. אפיית מאפים בכלל ולחמים פריכים יותר, ועוגת גבינה אוורירית ונימוחה יותר – הודגמה אפייה של בצק עלים ששולב במנה אחרונה מושחתת במיוחד. בצק העלים היה קריספי, טעים ותפוח.

גם קינוחים מכינים בתנור עם האדים. צילום איריס
גם קינוחים מכינים בתנור עם האדים. צילום איריס

כשבוחרים תנור אפייה, חשוב להכיר את יכולות האפייה שלו – אך לא פחות חשוב להכיר את תכונות הניקוי שלו. לתנור של AEG יש דלת קרה עם 3 או 4 שכבות זכוכית בהתאם לדגם, המתפרקות לניקוי קל. גם חלקו הפנימי של התנור מתנקה בקלות באמצעות תכנית ייחודית לכך. מחירו של התנור אינו גבוה ממחיר תנורים דומים בשוק . טווח המחירים של תנורי הבישול  בשילוב אדים: 2,990 ₪ – 9,990 ₪  לפי הדגם הנבחר.

הכותבת היא שף איריס לוי  – קולינריה עילית במיטבה. 054- 4944205 וגם בפייסבוק

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה