AKOL (ענת קשב) תורמת להצלחת משק החלב בישראל

סיפור ההצלחה של משק החלב בישראל החל בשנות ה-90 כאשר פנתה התאחדות מגדלי הבקר ל"ענת קשב" בבקשה לבנות מערכת שתרכז את כל נתוני הייצור מהרפתות השונות ברחבי הארץ, ותעביר את הנתונים למערכת המרכזית ולמחלבות

הפרות הישראליות קנו לעצמן שם עולמי בזכות תפוקת החלב שלהן, העומדת על 11 אלף ליטר לפרה, לעומת הממוצע העולמי העומד על כ- 7 אלפי ליטרים. אחת הסיבות להצלחה הישראלית היא ללא ספק הפיכת משק החלב הישראלי לעתיר ידע וטכנולוגיה ויצירת מערכת תקשורת מבוססת אינטרנט בה פעילים כל המגדלים, הספקים והלקוחות בענף החלב בישראל.

סיפור ההצלחה של משק החלב בישראל החל בשנות ה-90 כאשר פנתה התאחדות מגדלי הבקר ל"ענת קשב" – AKOL, בבקשה לבנות מערכת שתרכז את כל נתוני הייצור מהרפתות השונות ברחבי הארץ, ותעביר את הנתונים למערכת המרכזית (ספר העדר הארצי) ולמחלבות השונות.

רון שני, מנכ"ל AKOL, מספר שהמערכת הראשונית נתנה מידע עדכני ומלא לגבי יכולת התפוקה של כל פרה ברפתות השונות ואת אחוזי השומן והחלבון בחלב (דבר המכריע לגבי התגמול לרפתנים) למחלבות המרכזיות.
כך המחלבות הגדולות יכלו לתכנן את ייצור החלב ומוצריו מחד, התאחדות מגדלי הבקר והרפתנים יכלו לצפות בנתוני התפוקה של הפרות, לאתר כשלים במערכת ולשפר את הביצועים של הפרות ברפת.

עם הקמת המערכת ורישות הרפתות ברחבי הארץ הצטרפו ספקים ולקוחות אחרים למערכת, שגם הם מצאו את המידע והריכוז של כל הפעילים בשוק כמועילים לפעילות העסקית.

עם השנים הצטרפו מרכזי המזון המספקים לרפתות את המזון לפרות על בסיס יום יומי. באמצעות המערכת יכלו הרפתנים לבדוק מהי כמות המזון המדויקת הדרושה לפרות ולהעביר את הנתונים העדכניים לספקי המזון מבלי ליצור פערים באספקה.
אחריהם הצטרפו המזריעים שקיבלו מידע מיידי ומדויק באילו מהרפתות נדרשים שירותיהם, וכך יכלו לתכנן את מסלול העבודה שלהם ביתר יעילות.
גם השירותים הוטרינריים הצטרפו למערכת ובכך יכלו לעקוב באופן טוב יותר על כל חריגה מהנתונים הדרושים לאיכות החלב ולבריאות הפרות ולספק מענה מיידי לכל חריגה.

במהלך השנים הצטרפו עוד ועוד פעילים בשוק החלב למערכת הממוחשבת של ענת קשב והפכו אותה לאחת הרשתות הפעילות ביותר בישראל, עם מספר משתמשים עצום ואחוזי הטמעה גבוהים במיוחד.

מודל ספר הבקר היווה השראה לענפים רבים במגזר החקלאי בישראל, ועל בסיסו נבנו מערכות דומות לענף הלולים, לענפי שדה רבים ואף לענף הגפנים והיין בישראל.

עתה ענת קשב מייצאת את המודל הישראלי למדינות רבות בעולם, המבקשות גם הן לייעל את משק החלב שלהם ולאפשר לאוכלוסיה ליהנות מאספקת חלב סדירה ואיכותית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר