Baileys ומסעדת רביבה וסיליה: קינוחים אלכוהוליים חדשים

מטרת התחרות פשוטה: הקינוחים המצליחים ייכנסו לתפריט המסעדה. אם בייליס הוא כוס האלכוהול שלכם, כדאי להגיע לנסות את השילובים הללו

צורתה לא מזכירה את זו של הפחזנית המוכרת ויש בה כמות גדולה של קרם מסקרפונה
צורתה לא מזכירה את זו של הפחזנית המוכרת ויש בה כמות גדולה של קרם מסקרפונה. צילום נוי ערקובי

לא מכבר התקיימה במסעדת רביבה וסיליה תחרות מיוחדת – צוות קונדיטורים של המסעדה עמל על הכנתם של קינוחים חדשים שמבוססים על ליקר האייריש קרים הידוע, הלא הוא Baileys. מטרת התחרות פשוטה: הקינוחים המצליחים ייכנסו לתפריט של המסעדה.

צילום נוי ערקובי
צילום נוי ערקובי

מה יצרו שם? אקלייר רובר ובייליס – בצק רבוך ממולא בריבת רוברב תות, בצק הדרים וקרם גבינה ובייליס; מילפיי בייליס – עם קרם פטיסייר, פרליני שקדים, גנש וריבת משמש; פחזנית בייליס – ממולאת בקרם מסקרפונה, ריבת פטל וגנאש בייליס; וכן טארטלט בייליס – בצק פריך עם שוקולד, ממולא בקרמל בייליס נוזלי.

צילום נוי ערקובי
צילום נוי ערקובי

צוות השופטים כלל את רועי ניצן – מנכ"ל רביבה וסליה; עדיה לנגה – מנהלת תחום מקצועי בחרבת יבוא והפצת האלכוהול IBBLS; עמוס אפל – בנה של רביבה המיתולוגית שהלכה לעולמה. מצוות רביבה וסיליה השתתפו בתחרות עדי ברזילאי – מנהלת מחלקת בצקים; שירן רבד – מנהלת מחלקת ללא גלוטן; ומיכל אטלס – מנהלת מחלקת מלוחים.

צילום נוי ערקובי
צילום נוי ערקובי

בסוף התחרות זכו שני קינוחים – הפחזנית שנכנסה לתפריט באופן מידי, והטארטלט שייכנס לתפריט בעונת החורף.  טעמנו את הפחזנית, שצורתה לא מזכירה את זו של הפחזנית המוכרת. מאחר ויש בה כמות גדולה של קרם מסקרפונה, טוב תעשו אם תשתמשו בסכין ובמזלג המוגשים איתה – כך תצליחו למנוע שקרם המסקרפונה יישפך ממנה יתר על המידה. הבצק עצמו מצוין, תוספת ריבת הפטל מעודנת מאוד תוך שהיא מספקת חמצמצות טובה לקינוח, וגנאש הבייליס נוכח, אם כי לא במידה שקיווינו לה (42 שקלים).

וזה לא הכל: בתפריט תמצאו גלידת בייליס מעולה, עם מרקם מצוין וטעם עשיר של ליקר בייליס (34 שקלים), כשאותה גלידה משמשת גם במנת אפוגטו (24 שקלים). במילים אחרות, אם בייליס הוא כוס האלכוהול שלכם, כדאי להגיע לכאן כדי לנסות את השילובים הללו.

לאתר רביבה וסיליה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה