fbpx

bariba – הכי בריאה בנמל תל אביב

המייחד את bariba הוא ההקפדה על שימוש בחומרי גלם טובים ובריאים יחסית, בכללם הרבה דגים, ירקות כתומים וקמח מלא. לא תמצאו כאן מנות מטוגנות בכלל, וגם בשר לא – זו מסעדה צמחונית
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

bariba – המסעדה הבריאה ביותר בנמל תל אביב, שוכנת בבית דרך חיים, מרכז הכולל מכון כושר, חדרי טיפולים, וכאמור מסעדה. המקום פועל בחסות שירותי בריאות כללית, ומספק לכלל המעוניינים את שירותיו. אנו הגענו לביקור במטרה אחת ברורה – לטעום את המנות החדשות בתפריט. זו גם הזדמנות לנסות את פרי ידיה של מרסיה כצמן, השפית החדשה של המסעדה, שהחליפה לאחרונה את אורן לוקסנבורג שהוביל את bariba בשנים האחרונות.

המייחד את bariba הוא ההקפדה על שימוש בחומרי גלם טובים ובריאים יחסית, בכללם הרבה דגים, ירקות כתומים וקמח מלא. לא תמצאו כאן מנות מטוגנות בכלל, וגם בשר לא – זו מסעדה צמחונית.

התפריט העשיר של bariba התחדש עם מרק מלפפונים קר עם יוגורט, קוביות עגבנייה ושמיר, אשר מוצע ללקוחות כמנה ראשונה. זו גרסה טובה של הציזיקי, עם הרבה שום ושאר הרכיבים המצויינים. לא טעמנו משהו מיוחד במנה זו, אך היא בהחלט טובה (29 ₪).

עיקר החידושים טמון במנות העיקריות. בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול (96 ₪) ודניס אפוי מוגש על סלט מש חם (92 ₪) הן שתיים ממנות הדגים החדשות. כאן בא לידי ביטוי כשרונה של כצמן, שמשלבת במדויק רכיבים מעט מיוחדים, ויוצרת איתם מנות קייציות, קלות יחסית אך משביעות.

הדגים היו טריים וטופלו היטב, כך ששמרו על העסיסיות שלהם, ובו זמנית נוטרל טעם הים – מה שאומר כי הם יהיו טעימים גם לרגישים בסוגיה זו. התוספות המיוחדות הצליחו לקחת את הדגים רמה אחת גבוה יותר. גם הירקות נעשו היטב וכך גם סלט המש, כאשר הראשונים הוסיפו עושר של טעמים ואילו השני הוסיף טוויסט מיוחד למנת הדג.

הכשרון של כצמן בא לידי ביטוי בעיקר במנה השלישית שטעמנו מתוך תפריט עיקריות. זהו שילוב ייחודי למקום: ריזוטו ערמונים ומעל קוביות סלק ופרומעז (70 ₪). האורז נעשה כהלכה עם הרבה גבינה וכמות סבירה של ערמונים שהוסיפו עניין הן למרקם והן לטעם. יחד עם קוביות הסלק הפריכות שהוסיפו גם טעם אך בעיקר צבע למנה, והגבינה החביבה, קיבלנו כאן את אחת ממנות הריזוטו הטובות שיותר שניסינו.

הקינוח החדש הוא מנה הכוללת בצק פילו אפוי, שבתוכו קצפת עשויה מגבינת מסקרפונה, ובצד תפוחים מקורמלים, אוכמניות, נענע וסורבה (36 ₪). נשמע טוב, נראה טוב, אך קצת צולע. קשה לחתוך את הבצק עם הקצפת הטעימה שבתוכו, וכך הבצק מתפורר יתר על המידה לטעמנו.

חרף האכזבה הקלה מהקינוח, יצאנו מרוצים. הכול נעשה תוך מתן תשומת לב, המנות היו טובות, ואילו הריזוטו, מעולה. שווה להגיע לכאן רק בשבילו.

Bariba
בית דרך חיים, צפון נמל תל-אביב
טל. 6044044- 03
א'-ה' 8:30-22:00 , ו' 8:30-15:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה