Dupuy – יש קוניאק כשר

במפגש שהתקיים לכבוד השקת הקוניאק הכשר הראשון בישראל, אורח הכבוד של בנימינה ספיריט היבואנים, היה מנכ"ל ובעלי המזקקה מקוניאק שבצרפת: הרווה באש-גבריאלסן

במסעדתו החדשה של חיים כהן "יפו-תל-אביב", התכנסו המוזמנים לטעימה של הקוניאק הכשר הראשון המגיע הישר מהמקור, מזקקת הקוניאק Dupuy של משפחת  BACHE- GABRIELSEN בקוניאק שבצרפת .

מנכ"ל המזקקה, הרווה באש-גבריאלסן, דור רביעי לבעלים, סיפר את ההיסטוריה בת כ-160 שנות זיקוק קוניאק .
ואלה תולדות : Auguste Dupuy הקים ב- 1852 את מזקקת הקוניאק הקרויה על שמו, ומאז מזוקק הקוניאק באופן רציף. בשנת 1905 מכר בנו של אוגוסט – אדמונד דופוי, את המזקקה לשני אנשי עסקים נורווגים, אשר אחד מהם- תומאס באך גבריאלסן (Bach Gabrielsen), נשאר לבסוף הבעלים היחיד. שינויי הבעלות לא שינה את תהליך ייצורו ואת ייחודיותו של קוניאק דופוי, ומשפחת באך-גבריאלסן הקפידה לשמר את המסורת של דופוי מראשית דרכו של הקוניאק.

באך-גבריאלסן היא מהמזקקות האחרונות באזור קוניאק שבצרפת, שעדיין שומרות על בעלות משפחתית ואינה שייכת לקונצרנים הגדולים של עולם האלכוהול, והיא השישית בגודלה בעיירה קוניאק.
הקוניאק של DUPUY עשוי מתזקיק של 100% ענבים לבנים מזני יוני בלאן (Ugni Blanc), פול בלאנש (Folle Blanche) ופרנץ' קולומברד (French Colombard). ענבים אלה מגיעים מהאזורים המשובחים ביותר בחבל קוניאק: גרנד שמפיין ופטיט שמפיין, ובמקרים בודדים גם מאזורים נוספים כגון: פיין שמפיין, פיין בואה ובון בואה, המרוחקים יותר מהעיירה קוניאק.

הקוניאק עובר שני זיקוקים מסורתיים, ולאחר מכן עובר ליישון במרתפים למשך שנים ארוכות, בחביות של עץ אלון המגיעות מאזור לימוזין שבצרפת, והעץ להכנתן מיושן שלוש שנים לפני הכנת החביות מעץ זה. זאת על מנת לשמור על יציבות הארומות שהעץ יתרום לתזקיק הענבים, ויחדיו יעשו קוניאק איכותי.

לדברי המנכ"ל הרווה באש-גבריאלסן: "תנאי האקלים הייחודיים והקרקעות מעניקים לקוניאק דופוי את המורכבות והייחודיות שלו".
כמו כן הוא מרחיב ומספר כי במרתפי המזקקה יש יותר מ-5,000 חביות משנים רבות של זיקוק ויישון (מינימום שנתיים לחבית). המלאי הזה הוא הנכס העיקרי של המזקקה, וחשיבותו לדבריו "במגוון הרב שמאפשר למאסטר-בלנדר לערבב את התערובת המתאימה על מנת לשמור על אחידות טעם המוצר".
וייחוד נוסף: BACHE- GABRIELSEN הנה המזקקה היחידה בחבל קוניאק המקפידה לייצר גם קוניאק בעל כשרות OU.

טעמנו ארבעה סוגי קוניאק:
קוניאק VS Dupuy
זן הענבים: יוני בלאן. עיקר הענבים מפטיט שמפיין, והשאר מפיין שמפיין ופיין בואה.
הקוניאק מורכב מתזקיקים בטווח של 3 עד 10 שנות יישון.
צבעו חום אדמדם ובעל ניחוח פירותי עז וטעם מעט מתקתק. הסיומת ארוכה.
מחיר מומלץ לצרכן: 320 ₪

קוניאק VSOP Dupuy
זן הענבים: יוני בלאן. מגרנד שמפיין ופרמייר קרו.
הקוניאק מורכב מתזקיקים בטווח של 5 עד 12 שנות יישון.
צבעו זהוב ענברי וכהה מעט יותר לעומת אחיו הצעיר. ריח אלכוהולי מכה באף, אולם מייד מתחלף בריח פרחוני פירותי.
עוצמות טעם שמייד נעלמות ואחר כך חוזרות ועולות לאט בחלל הפה והגרון. סיומת נעימה וארוכה.
מחיר מומלץ לצרכן: 428 ₪

קוניאק XO Dupuy
זן הענבים: יוני בל, מאזור פיין בואה.
הקוניאק עובר תהליך יישון של יותר מ-20 שנה בחביות שנבחרו בקפידה רבה, המגיעות מאזור לימוזין.
צבעו ערמוני ויפה, יש לו טעמים וניחוחות פירותיים עם עץ ווניל, וגוף מלא ושמנוני.
מחיר מומלץ לצרכן: 961 ₪

כאורחי בנימינה ספיריט כובדנו גם בקוניאק איכותי במיוחד שלא מגיע לישראל, והוא בעל מינימום 50 שנות יישון: Sérénité Très vieille Grande Champagne.
זהו קוניאק בצבע חום, עם ריח מורכב ואף מתקתק מעט. עם הלגימה עולה לאט הטעם, ופתאום מתפשט לכל חלל הפה ומשאיר שובל טעם ארוך רך ונעים.
זהו קוניאק שהאלכוהול שבו (40%) לא מורגש, ויש לשים לב לכמה שותים ממנו, הן בגלל ההטעיה והן בגלל המחיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר