הסיפודפדיה של מול ים זכה בפריז במקום הראשון בתחרות ספרי בישול ועיצוב

הסיפודפדיה גבר על אלפי ספרי בישול ויין שיצאו לאור ברחבי העולם בשנה החולפת והיו מועמדים לתחרות. זו הפעם הראשונה בה ספר ישראלי זוכה במקום הראשון בתחרות היוקרתית מסוגה בעולם

בתחרות ספרי הבישול והעיצוב Gourmand International שהתקיימה במוזיאון הלובר בפריס, זכה המדריך הקולינרי "סיפודפדיה" של מסעדת "מול ים", במקום הראשון בקטגוריית ספרי בישול בתחום הדגים ופירות הים.
הסיפודפדיה גבר על אלפי ספרי בישול ויין שיצאו לאור ברחבי העולם בשנה החולפת והיו מועמדים לתחרות. זו הפעם הראשונה בה ספר ישראלי זוכה במקום הראשון בתחרות היוקרתית מסוגה בעולם.

בטקס החגיגי ציינו מעניקי הפרס את איכות הצילום והעיצוב של הסיפודפדיה, והגדירו את הספר כ"מדריך המקיף ביותר שיצא לאור בשנים האחרונות בתחום הדגה ופירות הים". שותפים להפקת הספר דן אלכסנדר מהוצאת A' Point Books, ושף יאיר יוספי.

מארגני התחרות אמרו כי "הסיפודפדיה מסקרנת ומציבה את ישראל במרכז המפה הקולינרית העולמית. המדריך הקולינרי של מול ים בהוצאת A' Point Books הינו ספר חובה לכל מי שמגדיר עצמו כמבין בקולינריה." עוד הוסיפו כי "הסיפודפדיה של מול ים מוכיח לנו שיש הרבה מה ללמוד מישראל על פירות ים ודגים".

שלום מחרובסקי, בעלים ומייסד מסעדת "מול ים", שקיבל את הפרס בטקסי, אמר על הבמה: "הזכייה בפרס האוסקר של ספרי הבישול היא הישג עצום שאנו מתגאים בו בכל ליבנו. הפרס הוא חותם להשקעה ולמפעל חיים".

 עוד ציין מחרובסקי כי "הספר גרף מחמאות וזכה להתעניינות רבה בקרב מו"לים ומומחים לספרות קולינרית שהשתתפו בטקס. אני בטוח שזהו הישג אחד מני רבים,וכי הפרס יסלול את הדרך להכרה בינלאומית רחבה במול ים. אנו רואים לנגד עינינו את הסיפודפדיה כמדריך בינלאומי שמקומו בכל בית של מי שמעריך קולינריה, אומנות ואיכות".

דן אלכסנדר,מבעלי הוצאת הספרים A' Point books, אומר: "הסיפודפדיה מעורר עניין רב בחו"ל, והזכייה בפרס מהווה הישג להוצאה שלנו. המשתתפים בטקס התפעלו מהקונספט הייחודי של המדריך הקולינרי ומהשפה העיצובית שלו. בכוונתנו לבצע אדפטציה של המדריך למדינות שונות באירופה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר