אורנה ואלה – ספר המתכונים

ספר הבישול הראשון של בעלות בית הקפה המיתולוגי "אורנה ואלה". לא תמצאו כאן את מתכון הפלאפל של אורנה ואלה, אבל כן את המתכון של לביבות בטטה, ו- 116 מתכונים אחרים


אורנה ואלה
ספר המתכונים
מאת אורנה אגמון, אלה שיין, עינב ברמן
הוצאת אחוזת בית ספרים
מחיר מומלץ 98 ₪



ספר אלבומי מפואר אלה הוא לא רק ספר מתכונים ובישול, כי אם תיעוד לתקופה וסביבה שהפכה למושג רב משמעות: שיינקין.
בית הקפה נוסד לפני כ-14 שנים על ידי אורנה ואלה, אז מלצריות שהחליטו להכין במו ידיהן קינוחים למסעדות. זהו אחד המוסדות היציבים ביותר במפת המסעדות במדינת ישראל, והספר מעביר במילים ובתצלומים את האווירה המייחדת את המקום.

אורנה אגמון, אלה שיין, והצלע השלישית בחבורה: עינב ברמן, תרמו את מתכוניהן, כאשר פרקי הספר מחולקים למנות ראשונות ומרקים. סלטים, מאפים ולחמים; פסטה, אורז וקוסקוס; מנות עיקריות; עוגות, עוגיות וקינוחים; ארוחות בוקר; ומתכוני בסיס.

לא תמצאו כאן את מתכון הפלאפל של אורנה ואלה, אבל כן את המתכון של לביבות בטטה. תוכלו להכין קציצות טלה עם סלט קינואה, עדשים שחורות וצ'יפס; סלמון צרוב עם קפונטה ושעועית לבנה; קובה סולת ברוטב דלעת; עוגת פרג עם רוטב שוקולד וגלידה; או גלידת ויסקי עם/בלי ביסקוויט שוקולד.

בסך הכל מתפרסמים 117 מתכונים בספר האוכל העשיר מבית היוצר של אחד המוסדות הקולינריים, שיש האומרים כי שינה את תרבות האכילה בתל אביב ובישראל.

אורנה ואלה כותבות בהקדמה לספר, שזהו ספר של מתכוני מסעדה שנכתב עבור המטבח הביתי הפרטי. "אנחנו נמשכות לאוכל בעל שורשים, אוכל שקל ורוצים לאכול אותו פעם אחר פעם", הן כותבות. שווה לנסות.

למנות המוגשות בקפה/מסעדה, ובהן סלט "הכול", פנקייק דלעת, המבורגר חזה אווז, עלי גפן עם יוגורט ונענע, ועוד רבות אחרות – יש קהל אוהדים שבא ממרחקים ומביא איתו עוד ועוד אנשים. עכשיו, המנות האלה מפורטות במתכונים בהירים וקפדניים מאוד, ולצידם תצלומים מרהיבים של המנות, של שלבי ההכנה ושל עבודת הצוות.

בספר אין סודות. כל המתכונים של בית הקפה הותאמו למטבח ביתי, ובכל מתכון משולבים טיפים מהניסיון המצטבר של שנים של בישול כל מנה בבית הקפה, וכן סיפורים מהיום-יום של המקום, המטבח, העובדים והסועדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר