מקסיקנה – אל תסתכל בקנקון

ביקור במסעדה התל-אביבית לימד אותנו שלא טוב לקפוץ למסקנות מהירות, וכדאי לבדוק דברים לעומק. התפריט בעיקר מקסיקני, עם נגיעות אמריקאיות ואיטלקיות

שנתיים האחרונות בהן פועלת מסעדת מקסיקנה בפינת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה בתל-אביב, חלפתי על פניה לא מעט פעמים. מעולם לא נכנסתי לאכול בה, ולמרות זאת היא התקבעה בראשי כמסעדת פאסט פוד, ולא יותר. הביקור הראשון במסעדה הבהיר לי עד כמה לא כדאי להחפז למסקנות; כפי שנאמר: "אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו", ומאחר ובמסעדה מקסיקנית עסקינן, שמא יש לומר "אל תסתכל בקנקון".

לא שהקנקן, כלומר המסעדה, אינם נראים טוב. המקום, היושב על פינה סואנת יחסית, נעים בסך הכל, ומשלב מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, כמו גם בר שסביבו אפשר לשבת, לשתות ולאכול. התפריט, כצפוי, הוא בעיקר מקסיקני. יש נגיעות אמריקאיות ואיטלקיות, כפי שתגלו מיד, אך המטבח המקסיקני שולט בתפריט.

מהראשונות הזמנו את האנצ'ילדה (39 ₪). המנה כוללת שתי טורטיות מקמח תירס במילוי ארבע גבינות וגוואקמולי, טובלות בסלסלת עגבניות וגבינה מגורדת. מדובר במנה חמה, כמובן, וטעימה למדי, מעין שילוב של מקסיקו עם איטליה.
מנה נוספת היתה האנסלדה פרדייס (39 ₪). מדובר בסלט גדול וטרי, שהכיל הרבה חסות, עגבניות, פלפלים וגבינה בולגרית מגורדת. טעים אך בסיסי, מאוד ישראלי.

לעיקריות הזמנו פיצה מקסיקנית. כלומר, טורטיה מקמח לבן שעליה רוטב עגבניות איכותי וגבינת מוצרלה סבירה (30 ₪), שעליה ניתן להוסיף תוספת אחת (6 ₪), או כמה תוספות שרוצים (14 ₪).
מנה שניה היתה הסומברלה קון קרנה (47 ₪), שהיא למעשה שילוב של רצועות אנטרקוט שהוקפצו עם בצל, פלפלים ותירס. את התערובת מגישים על אורז מקסיקני בקונפי פלפלים אדומים וצ'יפוטלה. הפיצה היתה טעימה מאוד; הטורטיה כבצק היתה רעיון מצוין, והיא עודדה אותנו לנסות בבית. הסומברלה היתה קצת פיקנטית בטעם, עשירה בצבע ובמרכיבים, עם בשר שנעשה כהלכה יחד עם רכיבים טובים נוספים.

בשלב הזה כבר היינו מלאים עד אפס מקום. זה מעולם לא קרה לנו, שהגענו לשלב הקינוחים והחלטנו לוותר; אך המנות במקסיקנה כל כך גדולות, טעימות ומשביעות, ולנו, מצטערים לומר, לא נשאר מקום. אנחנו מבטיחים לשמור להן מקום בפעם הבאה.

מקסיקנה
רח' בוגרשוב 7 פינת בן יהודה תל אביב
טל. 03-5279911
א-שבת 12:00-00:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר