טייגר לילי – תאילנדית חדשה בתל אביב

טייגר לילי מסתמנת כלהיט גדול שבהחלט כדאי להגיע אליו, ואנשי הצוות עובדים בנוהל ריצה כדי להושיב ולהאכיל את הסועדים הרבים, בצהרים אנשי ההיי-טק מרמת החייל אך גם רבים ששמעו, קראו ומגיעים במיוחד

אם היה לאייל, אחד השותפים במסעדת טייגר לילי התאילנדית החדשה של תל אביב, קצת זמן, בטח מטרחן אותו על מה דעתו על המבקרים שמיד רוצים ורצים להשוות את טייגר לילי למסעדת בית תאילנדי בפינת בוגרשוב בן יהודה; כאילו ליריב מלילי מבית תאילנדי ולרעייתו, יש בלעדיות על אוכל תאילנדי בישראל.
אבל לאייל ממש לא היה זמן בשביל שטויות כאלה, כי טייגר לילי מסתמנת כלהיט גדול שבהחלט כדאי להגיע אליו, ואייל והצוות עובדים בנוהל ריצה כדי להושיב ולהאכיל את הסועדים הרבים, בצהרים אנשי ההיי-טק מרמת החייל אך גם רבים ששמעו, קראו ומגיעים במיוחד.

בדרך כלל אני מדלג על מעצבי הפנים של מסעדות, אך כאן חייבים לומר שאפו (לא יודע איך אומרים כובע בתאילנדית), לירון טל שעיצב את המסעדה המשתרעת על שטח של 350 מטרים רבועים וגבוהים, כך שתיווצר בה אווירה חמה, נוחה ומזמינה.

על המטבח אחראי השף בעל הניסיון במסעדות אסיאתיות יניר גרין, שבנה תפריט גדול (בצהרים מעט מצומצם אך עדיין רב אפשרויות) ואותנטי, מושפע מאוכל רחוב תאילנדי עם התייחסות חיובית לטריות חומרי הגלם וטעמים מארץ המקור – כמובן עם לוקליזציה לסועד הישראלי, שאמנם ביקר בתאילנד ואכל שם אוכל מקומי, אבל יש לו העדפות משלו, לא רק בבודי מסאז' כי אם גם באוכל.

גרין מסתייע בצוות תאילנדי ברובו של טבחים, מארחת, ואומרים לנו שגם כמה מהמלצרים הגיעו משם במיוחד, למרות שאותנו שירתו מלצרים כחול-לבן.

ליזמי טייגר לילי אמביציות מרחיקות לכת מעבר להאכלת הקהל הנוהר למקום, כמו קורס בישול תאילנדי במטבח המסעדה, שירותי קייטרינג תאילנדי לאירועים, ואפילו טיולים קולינריים בבנגקוק – הוצאת קבוצות של חובבי מזון וטיולים לסיורים קולינריים בשווקי בנגקוק ובשווקי הלילה, וזאת בשיתוף בית ספר לבישול בבנגקוק אשר יעביר את המטיילים סדנא לבישול תאי.

שף יניר גרין מציג את נקודת המבט שלו על המטבח התאילנדי: "זהו מטבח מתאים מאוד לחך הישראלי. יש בו עושר רב של טעמים בולטים ומודגשים. הוא קל ובריא יותר ממטבחים אסייתיים אחרים, ומתבסס על בישול קצר השומר על ערכים תזונתיים. בין מרכיבי הארוחה המון ירקות טריים ומנות צבעוניות ושובות עין. הבישול התאי בנוי משלושה טעמים מרכזיים: חריף, חמוץ ומתוק. אלמנט מרכזי אחר הוא טריות המרכיבים".

גרין מוסיף: "האוכל התאילנדי בישראל משמש בדרך כלל כחלק מתפריט כל-אסייתי ולא עומד מובחן בפני עצמו. ב"טייגר לילי" האוכל יהיה תאילנדי בלבד ונאמן ככל האפשר למקור. זה מחייב אותנו להשתמש בחומרי גלם מקוריים שאותם אנחנו מייבאים מתאילנד. תמצאו אצלנו לא מעט פרודוקטים ייחודיים שאי אפשר למצוא במסעדות אחרות בארץ. אפילו את עשבי התיבול בהם אנחנו משתמשים, מגדלת עבורנו במיוחד חברת "עלה עלה" המתמחה בגידולים מיוחדים".

ולארוחה שלנו: אז התפריט של טייגר לילי ענקי, ממנו תומצת תפריט הצהרים, הגדול אף הוא – שימו לב לדרגת החריפות. אין כאן ארוחה עסקית, אך ארוחת הצהרים זולה ב- 10 אחוז מארוחת הערב.
אנחנו מיהרנו, ובכל זאת דגמנו וטעמנו מספר לא קטן ממאכלי טייגר לילי:
פלאמוק קאתייאם – קלמרי, ראשי קלמרי, קריספי שום, רוטב צדפות וכוסברה (38 ₪) – הנאה צרופה לשוחרי קלמרי.
סלט פאפאיה טום טאם (32 ₪) – טרי ומרענן.
יאם וון סן – סלט שרימפס, אטריות אורז ובוטנים (38 ₪) – האמת שרבנו על השרימפס שבמנה, אבל נהנינו מאוד גם משאר מרכיבי הסלט.
נאם טוק – סלט בשר חריף מתפריט הערב (43 ₪) – כמות נאה של בשר ההופכת את המנה לחליף אפשרי למנה עיקרית.
ספרינג רול במילוי טופו, שיטאקי, נבטים, אטריות שעועית, כוסברה ונענע – מתפריט הערב (26 ₪) – תזכורת מידית לאוכל רחוב בנגקוקי.
קינחנו עם מרק טום יאם חריף עם שרימפס (59 ₪) ובו גם פטריות, צ'ילי, גלנגל, למון גראס, כפיר ליים, כוסברה וחלב קוקוס; ועם טום סום – פילה דג(במקרה שלנו בורי מעולה), למון גראס, שאלוט, צ'ילי, כפיר ליים, ג'ינג'ר ותמרינדי (69 ₪).

כל נסיעה לתאילנד מסתיימת, ושלנו נקטעה באכזריות ע"י המשך פגישות היום. לא לדאוג, יש לנו משימה לחזור לטייגר לילי. נעשה זאת ברצון.

מסעדת טייגר לילי – בנגקוק-תל אביב
רח' הברזל 32, רמת החייל תל אביב
טל. 1-700-70-70-97
כל השבוע 12:00-24:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר