צמחוני זה טעים ובריא ב- MARKET PICK&MIX

רוב התפריט ברשת הינו טבעוני, עם אוכל בריא ותבשילים טבעוניים טריים וחמים שמוצעים בהרכבה עצמית (מכאן השם הלועזי של הרשת. למה לא 'הרכב ושלב' או משהו דומה בעברית

לקראת פגישת עבודה במתחם בורסת היהלומים, חשבתי לאן ללכת לאכול עם האדם איתו נפגשתי. המקום שנבחר: סניף רמת גן (תובל 23) של רשת  MARKET PICK&MIX (בואו נכתוב בעברית מרקט פיק אנד מיקס, ונישאר בעברית עם שם לועזי זה), המפעילה ארבעה סניפים במרכזי עסקים ובמתחמי לימודים באזור המרכז והשרון.

בבוקר הפגישה הבנתי שאורחי המיועד ישמח להיפגש אך אין לו זמן לארוחת צהרים (מאוד לא בריא, כמובן), ולפיכך הזעקתי חבר טוב ופרטנר לארוחות – אמנון פאר, מי ששנים רבות היה איש קול ישראל, ומוכר מתוכניתו המיתולוגית "לילה חי מאוד", שאולי מישהו עם שכל יחזיר אותה לשידור.
הקונספט כאן: אוכל בריא-צמחוני-טעים (את זה אני אומר אחרי התנסות אישית), במסעדות שפתוחות עד שבע-שמונה בערב לאור מיקומן ואוכלוסיית עובדים/סטודנטים שלהן.

מסתבר כי הרשת הוקמה לפני 13 שנים על ידי האחים דורית ליניק-דרדיקמן ואמיר דרדיקמן, שהיו בעבר הבעלים של בית הקפה "אלכסנדר" שהיה מקום מפגש פופולרי של ידוענים ואנשי עסקים בשנות ה- 80.
לאחר סגירת קפה אלכסנדר פתחו דורית ואמיר את הסניף הראשון של מרקט פיק אנד מיקס באוניברסיטת תל אביב, שלדבריהם היה הראשון בישראל שהציע את מודל ההרכבה האישית של סלטים עם תוספות שונות כמו כוסמת, אורז מלא ושאר דברים בריאים.

 

רוב התפריט ברשת הינו טבעוני, עם אוכל בריא ותבשילים טבעוניים טריים וחמים שמוצעים בהרכבה עצמית (מכאן השם הלועזי של הרשת. למה לא 'הרכב ושלב' או משהו דומה בעברית?). עוד בתפריט ארוחות עסקיות, תבשילים טריים ללא חומרים משמרים, כריכים, מרקים, מיצים טבעיים שנסחטים במקום, שייקים ירוקים, מאפים טבעוניים וקפה.
כל המנות מוצגות בבר פתוח. הוזמנו להתרשם מהמראה ומהניחוחות ולבחור, ולפי המיומנות בה אנשים אחרים הזמינו את המנות שלהם, ברור שהם לקוחות חוזרים קבועים, מה שמעיד על טיב המקום והאוכל.

לפני האוכל, משהו על העיצוב: שולחנות ארוכים סטייל חדר אוכל בצבא, אליהם מביאים את המגשים עמוסי האוכל מעמדת ההגשה, ויושבים באופן משולב ומעורבב – כמו האוכל.

 

מנהל המסעדה רעיי (קמץ או פתח מתחת ל-ע') ראה שאיננו מבינים את אופן הפעולה והבחירה, סיפר לנו שהמקום פועל כבר תשע שנים, בפורמט של שבע (בבוקר) עד שבע (בערב), והסביר כי נוכל לקבל עסקית פיק אנד מיקס בה אפשר לשלב לפי הרצון מתכולת הסירים המוצגים – למעט דג, יחד עם סלט קטן, מרק או שתייה – ב- 42 ₪, או דג היום (חריימה של מושט/אמנון ביום זה) וסלט ירוק – 45 ₪. יש גם סלט פיק אנד מיקס – 27 ₪, ואפשר לצרף לו תוספות ב- 3-5 ₪, בהתאם לתוספת.

המנות החמות באותו יום היו קוסקוס ומרק הירקות שלו, ירקות בחלב קוקוס וקארי, צ'ילי קון סויה, והצעת היום שוורמה מסויה בטחינה סלק.
לצד התבשילים אפשר לבחור – ויותר מאחת, בתוספות כאורז מלא, פריקי, ואורז עם פטריות ועשבי תיבול.

 

ראינו שהעומדים בתור לפנינו לא מהססים לערבב ולשלב, הצטרפנו אליהם – וזה היה טעים. אהבתי במיוחד את השוורמה עם טחינה סלק עליה – בינינו, עסיסית יותר מחלק ניכר משוורמות הודו בהן אני חוטא מעת לעת. גם ירקות בחלב קוקוס וקארי היו טעימים מאוד עם אורז הפטריות, וגנבתי קצת מהחריימה מושט שבצלחת של אמנון, שהייתה טעימה מאוד.
על המגש שלנו היו גם מרק עדשים קטן – מלא תוכן, חם וטעים; סלט ירוק וכוס מיץ גזר-תפוז; שני האחרונים ממחלקת הבריאות.

 

בכלל הרגשנו טוב כצמחונים לעת מצוא, ואם המקום נראה כחדר אוכל צבאי, אז די כיף להיות בצבא של מרקט פיק אנד מיקס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר