יום יום חג: גם לקוקטיילים יש פסטיבל

נראה כי בתהליך שקט אך בטוח, הגיעה זירת הקוקטיילים ותורת המיקסולוגיה בארץ לימים טובים. בברים ובמסעדות בולטת נוכחותם של המיקסולוגים והברמנים כחלק מרכזי בחווית הבילוי

נראה כי בתהליך שקט אך בטוח, הגיעה זירת הקוקטיילים ותורת המיקסולוגיה בארץ לימים טובים. בברים ובמסעדות בולטת נוכחותם של המיקסולוגים והברמנים כחלק מרכזי בחווית הבילוי, ואיתם תפריט קוקטיילים מגוון ועדכני, הרבה מעבר לקוקטיילים הקלאסיים.

ביקורי בפסטיבל הקוקטיילים השני שהתקיים במתחם התחנה בנווה צדק, בארגון איש הענבים, זמן אמיתי ועירית תל-אביב, והמפגש עם אנשי המקצוע לצד טעימת קוקטיילים של מגוון מותגי אלכוהול, וקהל המבקרים הטועמים, המחיש עד כמה זירה זו מרכזית בטרנד הבילויים התל אביבי. 

ברקע הפסטיבל היו כל הברמנים והברים לקראת שיאו של האירוע המרגש מאוד עבורם – בחירת הברמן הטוב לשנת 2016, שייצג את ישראל בתחרות הברמנים העולמית. אני יכולה להפיג את המתח, ולספר לכם כי אלעד ברוך (בתמונה. צילום: שוקו) מהבר ג'ספר בתל אביב, הוא זה שזכה במקום הראשון בתחרות הישראלית, לאחר שגבר על יותר מ-100 ברמנים מרחבי הארץ שהתחרו במספר אתגרים. אלעד ייצג את ישראל מול 50 ברמנים מרחבי העולם בתחרות Global Finals שתתקיים בספטמבר השנה במיאמי.


גיא הרן מאיש הענבים, בעצמו ברמן מקצועי, סיפר לי כי כל המותגים החזקים בעולם, לצד הברמנים והברים הכי טובים בארץ הגיעו להשתתף בפסטיבל.
בדוכן Hennessey פגשתי את הברמן ג'יימי סולוק, שהציע לקהל שלושה קוקטיילים על בסיס קוניאק זה, כשהשמות כבר מסגירים את סגנונם: Hennessey Coconut , Hennessy Grapefruit, ו- Hennessy Espresso.

מפתה לטעום את כולם, כמו ארוחת שלוש מנות. מפאת ריבוי הדוכנים והמשקאות בהמשך, הסתפקתי בהמלצת ג'יימי בקוקטייל הקוקוס, שמכיל בנוסף לקוניאק גם חלב קוקוס, צ'ילי, ג'ינגר, נענע, ליים, וג'ינגר ביר. עד שלא תטעמו לא תבינו כמה המשקה הזה מאוזן וכייפי. מעבר לכך, הגשתו בתוך חצי קליפת קוקוס, זרקה אותי מיד לתחושת חופשה באיזה אי אקזוטי. 

בדוכן של המותג Bulldog, פגשתי את הברמן אופיר, שהדגים עד כמה המשקה הזה יכול לייצר יופי של קוקטיילים. טעמתי בהמלצתו קוקטייל ג'ין, שרי וקליפת לימון. טעמי החך החדים והברורים, עשו לי חשק ליהנות ממנו באיזה ערב כאפריטיף לפני ארוחה, בבר שקט עם מוזיקת ג'אז מרגיעה.

דניאל לאון, בדוכן מותג הטקילות Mezcal IBA, מעדכן על ההתפתחויות בהרגלי שתיית הקוקטיילים מבוססי טקילה. המזקל, למי שאינו מכיר, הוא האבא של הטקילה. בעבר, הלקוחות בארץ הזמינו בעיקר סנגריות. היום, קוקטיילי הטקילה מתאימים למנעד רחב של טעמי חך, החל מאלה הרעננים, טרופיים וקרים, מותאמי קיץ ישראלי; וכלה במשקאות בטעם מעושן, מותאמי לונדון בערב חורף ערפילי. כל אחד ימצא את מה שמתאים לו.
טעמתי מהמשקה המעושן, ובעיניים עצומות הרגשתי כאילו מדובר במנת גבינה מעושנת, רק ללא הגבינה.

הדוכן של מותג Schweppes גרם לי להרים גבה. איך יתכן שמותג זה, שהוא הכי יומיומי ובסיסי, יציע משקאות קוקטייל אומנותיים ואיכותיים? אלעד זמיר, הברמן כאן, סיפר לי שהקוקטיילים בטעימה הם פרי יצירתו למותג.
שוופס נחשב למשקה מעולה לקוקטיילים עתירי אלכהול, וחוברת מתכוני הקוקטיילים שהוצעה בבר, וכללה כ-30 קוקטיילים מבוססי שוופס, שכל אחד נרקח על ידי ברמן אחר, המחישה זאת גם ללא טעימה.
לקוקטיילים שמות שכל אחד מהם כבר מעורר חשק לטעימה, ומכוון על העיתוי הראוי לשתייה, כמו: Grand Gesture, Floradora, After the Rain, Japanese Pleasure. טעמתי, מה-Green Tonic, שפשוט התאים לשתייה במתחם השוקק ולרענון חך נהדר לפני המשך הטעימות, כמו במעבר בין מנות.

עם המשקה, ולפני המשך הטעימה, שמחתי לפגוש ולדבר עם מירה איתן (בתמונה), שממש לאחרונה הביאה כבוד גדול לתעשיית האלכהול הישראלית, בזכייתה במקום הראשון בתחרות ספר הקוקטיילים הטוב בעולם, שהתקיימה לפני כחודש בסין. "הפסטיבל הזה מדהים", מציינת מירה. "האוירה שמחה ומלאה חיות, המבקרים נחשפים פה לתרבות קוקטיילים ברמת איכות גבוהה, ופוגשים בברמנים בעלי ידע ותובנות ברמה עולמית מובילה. בשנים האחרונות אנו רואים איך הקוקטייל הפך להיות לא עוד משקה אלא משקה בעל אופי גסטרונומי, כמו אוכל.
מקוקטיילים אפשר ליהנות בברי שתייה עם צפייה באומנות הכנתם על ידי הברמנים, וגם מהכנתם בבית. יותר ויותר אנשים רוכשים לביתם ציוד בר ונהנים לרקוח קוקטיילים לבד. לא צריך בשביל זה לעבוד לפי המתכון במדויק. מספיק שנרגיש שיצרנו משקה שהוא טעים לנו, חביב, נגיש, ובעיקר עושה חשק להמשך שתייה".

עם תובנות אלה הגעתי לדוכן הבר התל אביבי Social Club. שני משקאות מיוחדים הציעו בבר. הראשון, מתאים לכל אחד כארוחת בוקר קוויקי, או לפניה: Morning Rush, שמכיל ג'ק דניאלס דבש, סירופ קורנפלקס, דבש, ביטרס ולימון. כל האנרגיות שצריך לתחילת יום בכוס אחת.
השני, ג'ק קולדה, נראה לי מתאים ל-Happy Hour אחרי יום עבודה או כקינוח: ג'ק דניאלס, ליקר תבלינים מריר, סורבה אננס, סורבה קוקוס ומחית קוקוס, ליים ומיץ אננס.
מזמין מאוד לקנות את הפרודוקטים ולהכין גם בבית, כחלק מתפריט האוכל היומי.

בדוכן מותג הוודקה Russian Stand, אמנם לא טעמתי משקה, אך פגשתי באב שהגיע לארוע עם בנו והחברה של הבן, שניהם בשנות ה-20. "באנו פשוט להסתלבט וליהנות", מספר לי האב. "האימא עדיין בעבודה, ואולי תצטרף בהמשך. מבחינתנו הפסטיבל כאן הוא בילוי ואופציה כייפית למפגש משפחתי, ולצד זאת לטעום הרבה משקאות פחות מוכרים שנזכור לפעמים הבאות".

לפני שיצאתי, נדרש משקה אחרון לקינוח. בדוכן המותג Chartreuse הכין לי סער, הברמן-מיקסולוג מבר ה-Tailor Made, משקה המבוסס על המותג בתוספת ג'ין וסירופ, שהזכיר תפוח ירוק. קוקטייל קינוח נוסף לאוהבי הז'אנר הקצפתי שוקולדי, הוגש בסגנון גלידת ה-SUNDAY האמריקאית, ונראה מתאים לחגיגות יום עצמאות ה-240 של ארה"ב בדיוק בשבוע הפסטיבל.

בינינו, בשלב הזה, כבר באמת לא משנה באמת מה יש בקוקטייל. פשוט שותים כמה שרוצים ונהנים מהמשקה, מהבילוי במתחם עם הקהל, מהמוזיקה, ומהצפייה במופעי הראווה והסצנות האומנותיות של המיקסולוגים בהכנת הקוקטיילים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר