סגל מוכיח שיין ובשר הולכים יחד נפלא

האם יש חיים אחרי המוות? האם יש חיים אחרי הלידה? האם יש בשר טוב מזה בארץ? האם יקבי ברקן/סגל יצליחו להרים אירוע יותר מוצלח מזה?

אינני זוכר מתי התחלתי כתבה על יין דווקא באוכל שליווה אותו. מאידך, גם אינני זוכר, מתי אכלתי בשר כל כך איכותי ומצוין שהנימוחות שלו, יישונו, שיושו וטעמו הבשרי הייחודי היו מושלמים כל כך, עד שהלחם, החרדל, הפלפל השחור, או פרוסות העגבנייה האימתניות שסודרו אחת אחת לצד פרוסות הבצל הלבן והבצל הסגול הענקיות, פשוט החווירו והרגישו מיותמים מול מצעד הבשר שעלה על שולחנות המוזמנים במסעדת מקום של בשר בנווה צדק שבתל-אביב.

האם יש חיים אחרי המוות? האם יש חיים אחרי הלידה? האם יש בשר טוב מזה בארץ? האם יקבי ברקן/סגל יצליחו להרים אירוע יותר מוצלח מזה?
אבי פלדשטיין, יקב סגל
זה לא שלא אכלנו כבר בשר טוב בהשקות של ברקן סגל. זה היה פעם ביועזר בר-יין וזה היה פעם בסטפן בראון, אף אחד לא יגיד שאלה "סתם" מוסדות של בשר.
אך לא סתם נדמה לי שהרף שהציב הפעם שמוליק בוקסר, מנכ"ל יקבי ברקן וסגל, להשקה של יינות סדרת רכסים של סגל מבית היוצר של היינן המוכשר אבי פלדשטיין, היה גבוה. אפילו מאוד גבוה.

שכן את ערב טעימת היינות ליוו מנות בשר, שדומה שהיזמים מברקן/סגל ושף מסעדת מקום של בשר ביקשו לשחזר איתן אחת לאחת את חוויית הבשרים השמיימית לקרניבורים המוגשת זה רבות בשנים במקדש הבשרים הניו-יורקי Peter Luger. שכן בכדי ללוות את טעימת שלושה היינות החדשים של סדרת רכסים של סגל, לקראת ערב האירוע הרגישו הרבה עדרי בקר בישראל בהדלדלות שורותיהם; ואני מדבר אתכם על המובחרות שבמובחרות שבפרות – לא פחות מקבוצת הליגה הלאומית של העדרים בישראל.

פתחנו במתאבנים: פרוסות לחם קלויות ועליהן סלמון כבוש או בשר חי (סטייק טרטר) קצוץ דק דק וטעים טעים שהלכו נפלא עם המרום גליל שרדונה 2008 שנמזג לכוסות. היין התאים באופן מושלם למזג האוויר הקייצי שבחוץ. אהבתי את הרעננות והקרירות שעלתה ממנו. ליין צבע זהוב כעין הקש, הגוף בינוני, באף בשומת של נגיעות אננס קליל ולימוניות, ברקע עץ. בפה שמנוניות, וניל וחמאה, ורמזים לדבש חמיצות מאוזנת וקלילה.

רכסים דובב מרלו 2006 – המנה המלווה: פרוסות של פילה בקר, נתח קצבים, שמואל בוקסר, מנכ"ל ברקןושקדי עגל חלב; כשכל טעמי גן העדן הבשרי הזה מוגשים עם רוטב של ציר בקר. היין עשוי 100% ענבי מרלו מכרם הממוקם על פסגת הר גודרים שבמרום הגליל בגובה 740 מטר. ליין גוף מלא ורכות רבת תוכן, לצד עוצמה הבאה לידי ביטוי בעמוד שדרה איתן ומאפייני ארומה ייחודיים. צבעו של היין אדום נוטה לשחור. באף הרבה תות שדה עוצמתי ומלא נוכחות. בהמשך עולות ארומות במעטפת של עישון קלייה, עור וזפת ורמזים אנימליים.
בפה הטאנינים מוצקים ועגולים. טעמים של תות מתוק ודובדבן. הסיומת ארוכה ומאוד פירותית מתובלת ופיקנטית כאחד. היין התיישן ב- 80% חביות צרפתיות התומכות במבנה היין והאלגנטיות שלו, וב- 20% חביות עץ אלון אמריקאי בקלייה מיוחדת, שהעניקה ליין ארומות עשירות של וניל, המבטאות את המושג שבו נוהג היינן אבי פלדשטיין להשתמש "עוגת הפירות".
בתהליך העשייה קוצר הפעם זמן החבית והוארך זמן השריית הענבים על זגיהם, בשונה מתהליך הבצירים הקודמים. התוצאה שהתבקשה ע"י היינן פלדשטיין הושגה, והפרי כאן מודגש על חשבון נוכחות העץ, והוא בהחלט דומיננטי ונמצא לפנים.
היין יושן בחביות 18 חודשים, בכדי לשלב את ארומות העץ בארומות הפרי, ומכאן להשיג מורכבות המייצגת את הטרואר שממנו הגיעו הענבים. ראוי לציין שהיין מתחיל את שיווקו אחרי כמעט 4 שנים של יישון, מהן למעלה משנתיים בבקבוק. 13.5% אלכוהול. מחירו לצרכן 114 ₪. 

רכסים דובב ארגמן 2007 – המנה המלווה: נתח פריים ריב בתוספת גרטן – תבשיל קדירה המגיע מהמטבח הצרפתי. כאן הוא הוגש בכלי אישי, ותכולתו הצפופה בתפוחי אדמה בשמנת הייתה לא פחות ממדהימה.
את פרוסות "סטייק" העגבנייה העגולות והאימתניות בגודלן ובטעמן שהוגשו לצד פרוסות של בצל לבן וסגול טרי, ראיתי בפעם האחרונה אצל Peter Luger, והן היו כאן טובות יותר וישראליות כמובן.
הענבים ליין מגיעים מכרם דובב, על פסגת הר גודרים שבמרום הגליל. היין עשוי100% ענבים מזן ארגמן שאת בכורתו ובלעדיות הצלחתו זוקפים אנשי היקב בהחלט ובכבוד לזכותם.
ארגמן הינו הזן היחידי שפותח בארץ, והוא הכלאה של זני הקריניאן והסוסאו. ליין צבע שחור אטום, דחוס וחיוני. באף מתרונן עושר ניחוחות פטל אדום מרוכז ואוכמניות בשלות, ריבת פרי יער שחור וסגול טרייה ורעננה, המתובלים בניחוח בשר מיובש, דיו, פלפל שחור, וניל ותבלינים מתוקים. כל אלה ארוזים בהידוק בניחוחות אלון משולבים ביותר.
בפה מתגלה גוף בעל טקסטורה דחוסה אך מאוד קטיפתית, סמיכה ורחבה, עשיר מבנה ובעל טאנינים מפותחים. מגוף זה מבצבצת חומציות רעננה מאוזנת, הנמשכת אל תוך טעם נותר נקי ופירותי.
חמיצותו הטבעית של הענב, גם באקלים הישראלי, מאפשרת לטעמים הבשלים להישמר רעננים. נימה ירקרקה ופיקנטית של פלפל חלאיניו, המתווספת על מתיקות הרושם של הפרי הבשל והתבלינים, מוסיפה ליין תיבול כשל צ'אטני מפטל אדום,חמוציות,תות עץ וקורט מיץ עגבניות. גוונים צפופים אלה מציירים תמונה רבת עתיד בשחור על שחור.
היין יושן 18 חודשים בתערובת של חביות – חלקן מעץ חדש. 60% חביות עץ צרפתי תומכות מבנה ומורכבות, ו- 40% אמריקאיות מקליות מיוחדות המעשירות את ניחוחו כתבלין הכרחי.
קודמו, ארגמן דובב 2006, זכה בגביע ההצטיינות של LES CITADELLES DU VIN 2009, התחרות הקשה והיוקרתית ביותר בצרפת הנערכת מדי שנה בבורדו. אחיו הצעיר הנוכחי המושק בטעימה זו, ארגמן דובב 2007, הלך צעד נוסף קדימה וזכה ב-2010 בגביע העליון של התחרות, גביע הסיטאדל. ליין 13.5% אלכוהול. מחירו לצרכן 114 ₪.

רכסים דישון קברנה סוביניון 2007 – המנה המלווה: נתחים שמנים, בשרניים, עסיסיים, נוטפי טוב וטעם של סטייק "פורטרהאוס" המגיע, אם תסלחו לי, מחלקה האחורי של הפרה. שם הפילה הופך עצום ועבה יותר, וחלק ה-T-bone שנמצא ממש בקצה ונחשב למשובח, והוא ה"פורטרהאוס".
זה לא שהיה חסר בשר על הצלחת, כי מה שהיה קודם יכול היה להשביע כל קרניבור מצוי, אבל הפורטרהאוס שהוגש בתוספת אספרגוס מוקרם ותפו"א קטנטנים היה פשוט אלוהי.
היין עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון מכרם דישון הנטוע בעמק קדש שברכס נפתלי בגובה של 430 מטר. זהו יין בצבע בורדו שחור צעיר וחיוני. היין אך מתחיל את הפתחות ניחוחותיו,וכבר נוסקים גבוהה באף ניחוחות קסיס, אסנה, פלפל שחור, אקליפטוס ועור. הפרי ממוקד, ולמרות הבשלות המלאה הוא רענן במופגן, ללא שמץ ריבתיות. זהו יין מפורט ומתפתח, שבכוס מתעטף ניחוחות מתוקים של שוקולד, חלווה, וופל ומוקה. נחוח העור האופייני לכרם מקבל השנה ביטוי המזכיר עיטרן. למרות אחוז הכוהל הלא נמוך, שכלל איננו ניכר, אורזת את ניחוח הפרי בהידוק מעטפת ניחוחות קרירים של שרפי עץ עמוקים.
בפה מתגלה יין ממוקד, אלגנטי ורווי טאינים רכים. החך האמצעי העסיסי מתחלף בסיומת ארוכה עם דגש של פרי צלול, חמיצות בריאה המאוזנת במתיקות הכוהל והפנולים המורכבים, ובני טעם של מרציפן, כמון, וניל, עץ ארז ושוקולד.
היין התיישן 18 חודשים בחביות חדשות. 90% צרפתיות, 5% אמריקאיות, ו- 5% חביות מארץ מוצא עליה שומר אבי פלדשטיין בסודיות קנאית, מן הסתם ממרכז אירופאה, אך אין הוכחות לכך. משך זמן היישון בחביות קוצר בזכות איזון שהושג בהארכת משך השריית הזגים. תהליכים אלו של פלדשטיין אפשרו מיצוי קשת רחבה של טעמי ענבים ועץ מובחר, ונתנו ליין הזדמנות להפגין את מאפייני שנת הבציר ואת המורכבות והייחודיות המייצגת את מקום גידול הענבים. ליין 13.8% אלכוהול. מחירו לצרכן 114 ₪.

לקינוח הוגשו מבחר גבינות "לה קרמרי" על מצע של אגסים ותאנים טריות.
לאלה שעוד עמדו על הרגליים ולא התקשרו למחלקת הקרדיולוגיה לתאם בדיקות כולסטרול דחופות למחרת, הוגש ברנדי גרנד 41 בן 21. אבל אלה רק זוטות מסכמות של ערב גדול של יין ובשר משובחים.

צפו בתמונות מהארוע
צילומים: דני רובין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר