כרם קאיומי מניב יינות חדשים בסדרת Carmel Single Vineyard

יקבי כרמל והיינן הראשי ליאור לקסר הציגו יינות חדשים בסדרת העל של היקב – יינות כרם יחידני – Carmel Single Vineyard, מכרם קאיומי הכוכב של היקב, שכבר הביא לו פרסים בינלאומיים יוקרתיים

יקבי כרמל והיינן הראשי ליאור לקסר הציגו יינות חדשים (אדומים מבציר 2008, לבן מבציר 2010) בסדרת העל של היקב – יינות כרם יחידני – Carmel Single Vineyard, כולם מכרם קאיומי הכוכב של היקב, שכבר הביא לו פרסים בינלאומיים יוקרתיים.
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי, בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ–750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה, ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג מרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני, ומכילה אחוז גבוה של אבן.

שני "יינות אורחים" בטעימה היו מדיטרניאן 2008, ויין הקינוח כרמל גוורצטרמינר בציר מאוחר כרם שעל 2009.
טעימת היינות התקיימה ביקב בזכרון יעקב, במהלך סיור במתקני היקב המתחדש והמתרחב.

כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2010
דבר היקב:
יין לבן חצי יבש, הופק מ-100% ענבי יוהנסברג ריזלינג מכרם קאיומי שנבצרו בבציר לילי. התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים, והמשיך והתבגר במיכלי נירוסטה.
היין מתאים למנות כמו סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
מספר בקבוקים: 10,000.
מחיר מומלץ לצרכן: 75 ש"ח.
רשמי טעימה:
צבע צהוב קש נעים וצלול. ארומות של פרי טוב בעל ניחוחות דבש ודונג קלות.
בטעם: חמיצות נעימה עוטפת את חלל הפה, טעמי גיר קלילים מעניקים יובש מקסים בעיניי, שמאפשר לריזלינג להוציא טעמי פרי הדר וליים בוסרי, מעט תפוח עץ ירוק משתלב נפלא ומעניק סיומת ארוכה וחמאתית.

יוהנסברג ריזלינג 2005 הסדרה האזורית
כן כן 2005. הכוונה הייתה להציג יין מאותו זן, אך במונחי יין לבן – יין מתיישן.
מראה צהוב חרדל צלול. בערבול הכוס יש באף תחושה של פטרוליות קלה – מעט ריח נפט שמוכר בלקסיקון הריזלינגים המתיישנים.
בטעם: היין רענן וקריספי ומלא חיים, אך יחד עם זאת חסר טעמי פירות ואפטר טייסט. זהו יין שללא ספק שמר על חיוניותו, אך לא מיועד לשתייה. מקומו הטבעי בשנה זו של חייו הוא בספריית היקב או במקררי היין של חובבי הריזלינג, שללא ספק ייהנו להסתכל עליו.

כרמל קברנה סוביניון כרם קאיומי 2008
דבר היקב:
יין אדום יבש שהופק מ-100% ענבי קברנה סוביניון שנבצרו בכרם קאיומי. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
היין מתאים למנות כמו אוכף טלה, ביף בורגיניון, גבינת צ'דר בשלה.
מספר בקבוקים: 19,500.
מחיר מומלץ לצרכן: 130 ש"ח.
רשמי טעימה:
צבע אדום עמוק ובוהק. באף התפרצות מדהימה של ריחות חווה נפלאים ומגרים (פטריות, אדמה לחה, עץ).
טעמי פרי בשל ותוקפני ממלאים את חלל הפה. המון, אבל המון, טעמי פלפל ירוק עם סיומת נפלאה של פלפל שחור טרי שאך נטחן. טעמים נקיים של פרי מובחר מעניקים למעט הווניל ולשוקולד אפשרות לעלות באפטר טייסט ולהעלות חיוך של אושר על הפנים.
זהו היין הטוב ביותר שטעמתי בטעימה זאת. יין בורדו מקסים.

כרמל שיראז כרם קאיומי 2008
דבר היקב:
יין אדום יבש שהופק מ-98% ענבי שיראז שנבצרו בכרם קאיומי ו-2% ענבי ויונייה. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
היין מתאים למנות כמו שוק טלה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
מספר בקבוקים: 19,500.
מחיר מומלץ לצרכן: 130 ש"ח.
רשמי טעימה:
צבע ארגמני, כמעט אטום. לצערי, הארומות לא בוקעות מהכוס כפי שציפיתי משיראז. יש מעט ארומות של פרי צעיר שקשה לו להיפתח. לעומת הטעם שאכן ממלא את הפה בפרי צעיר מעט תוקפני, כיאה לשיראז דומיננטי.
כאמור, היין ממלא את הפה בטעמי עשבי תיבול טריים, מעט אזכור של בננה בוסרית, שוקולד ואזכור של טבק. כל אלה הופכים את השיראז ליין טוב, אבל בגלל חוסר הארומות המתבקשות הוא לא בשל לדעתיי.

Mediterranean 2008 – מדיטרניאן 2008
דבר היקב:
 מדיטרניאן הנו יין סופר פרמיום, חדשני וייחודי. היין הינו בלנד מבוסס על זני ענבים ים תיכוניים: 30% ענבי קריניאן מכרמים מבוגרים באזור זכרון יעקב, 25% ענבי שיראז מכרם קאיומי, 23% ענבי פטי וורדו מכרם מירון, 18% ענבי פטיט סירה מכרם מבוגר בהרי יהודה, 2% ענבי מלבק מכרם עלמה, ו- 2% ויוניה מכרם עץ הזית הבודד.
כל כרם עבר תהליכי ויניפיקציה, תסיסה והשריה על הקליפות, והתבגרות בנפרד למשך 7 חודשים, לאחר מכן עורבבו הכרמים השונים והיין הוחזר לתקופת התבגרות נוספת של 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כ–10% מהן חדשות. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק. אלכוהול – 13.5%.
היין מתאים למנות כגון אווז צלוי, תבשילי קדירה וגבינות קשות.
מחיר מומלץ: 160 ש"ח. להשיג בחנויות היין המובחרות.
רשמי טעימה:
ואני לתומי חשבתי שרק מצרים עברה מהפכה. וואו.
לפני שנה יצאה כרמל עם יין המדיטרניאן בפעם הראשונה (בציר 2007), והחגיגה הייתה גדולה. הציפייה לכך שזה יהיה יין נגיש, בעל יכולת התחברות לקהל רחב של שותי יין, ובסך הכול יין גדול ומרשים; התחלפה בהנחת עבודה שזה יין שלא יכול להחזיק בזכות עצמו; הוא לא מסוגל להיות סוליסט מוביל ובעל אמירה.
מדיטרניאן 2008  שונה לחלוטין; אמנם עם אותה בלורית שיער מבחינת הזנים, אבל היין בעל עוצמות ויכולות אחרות לגמרי.
צבעו אדום ארגמני יפה ובוהק. ריחות של חווה תוקפים את האף ומשחררים עוד ועוד עוצמות של יין תוקפני בעל אמירה יחודית.
שילוב מקסים של פירות אדומים צעירים עם אפטר טייסט שמעלה טעמי שזיף בשל. בכלל, היין מצטיין בדואליות של טעמים.
המדיטרניאן 2008 הוא ללא ספק בעל אמירה מאוד ייחודית של היינן, שלקח את המדיטרניאן 2007 העממי הקודם, ועשה מהפכה טוטאלית ב- 2008.
המהפכה הזו הפכה את היין לייחודי. זה יין שכבר לא יהיה נגיש לכל אחד; יין שצריך להבין אותו ולהתחשב במעמדו החדש. אי אפשר יהיה להתעלם מהתוקפנות שהוא מייצר, אך בד בבד עם החמאתיות והאפטר טייסט המאוד חלק והמרגש שקיים בו.

כרמל גוורצטרמינר בציר מאוחר כרם שעל 2009
דבר היקב:
יין קינוח לבן המופק מ-100% ענבי גוורצטרמינר שנבצרו בבציר מאוחר בסוף חודש אוקטובר בכרם שעל, הממוקם בגובה של 780 מטר מעל פני הים, בחלקה הצפוני של רמת הגולן.
התירוש המרוכז עבר תסיסה קרה ואיטית במכלי נירוסטה לשמירת האופי הארומטי של הענבים.
מספר בקבוקים: 7,000.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ש"ח.
רשמי טעימה:
יין קינוח צלול ויפה. ארומות של דבש וצוף ממלאות את האף.
היין עוטף את הפה במתיקות, אך כזו שלא משתלטת ולא חוסמת את שאר הטעמים של הגוורצטרמינר. מעט אננס, מעט מי ורדים, מעט נענע מעקצצת בלשון, והחמיצות מאזנת היטב את המתיקות הדבשית שלא מעיקה על השותה.
יופי של יין קינוח, או יהווה אפריטיף מושלם למנת כבד אווז או לגבינות מאוד ארומטיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר