Limited Edition של תבור – הסדרה מוגבלת הפוטנציאל לא

יינות לימיטד אדישן עשויים מענבים שנבצרו ב- 2006. ה- 1/13.000 שהה 18 חודש בחביות, ואילו ה- 1/6.000 שנתיים, מהן שנה בחביות קטנות ושנה בגדולות, ולאחר מכן שלוש שנים בבקבוקים

איך שהזמנים משתנים. בעוד שבנאיביות אופיינית קרא יקב תבור בעבר לסדרה העילית שלו 'מסחה' – משל היה שמו של הכפר הערבי שקדם לכפר תבור מין מותג שיגאורן סלע, יקב תבוררום לשותי היין ל- WOW; מעבר לאיכויות היין עצמו.
השנים חלפו, היקב ואנשיו התבגרו, IBBLS – חברת המשקאות האלכוהוליים של קוקה קולה, נכנסה לתמונת הבעלות, המראה הכללי של חומרי השיווק ותוויות הבקבוקים והמארזים זכה לשדרוג עיצובי מוצלח, וכך הדור החדש של סדרת העילית של יקב תבור, זכה לשם לימיטד אדישן Limited Edition, תזוזה משמעותית מ'אדמה', 'בזלת' ו'מסחה' לכיוון בינלאומי-גלובלי, ובוודאי לועזי.
למרות שינויים אלה, נראה כי הכורמות הטובה (החוזקה היסודית של מייסדי היקב ותרומת האגרונומית מיכל אקרמן), הייננות הטובה (אריה נשר), ומדיניות מחירים הוגנת למרות השם הנתפס כדוחף למעלה גם בהיבט זה; לא השתנו – וטוב שכך.

אירוע חנוכת יינות הלימיטד אדישן, שזכו לשמות הנראים כלקוחים מטבלת היסודות מיכל אקרמן, יקב תבורהמחזורית של מנדלייב – 1/6.000 ו- 1/13.000, התקיים במסעדה החדשה והמקסימה "קיטשן מרקט" בגלריה של שוק הנמל בתל אביב,.

אורן סלע, מנכ"ל יקב תבור, אמר באירוע כי יינות הסדרה מגיעים מחלקות מצטיינות קטנות של היקב, שאותרו במשך השנים וטופחו מעבר לחלקות הרגילות – בשטח של 10-20 דונם כל אחת.
תנובת חלקות כרם קטנות אלה הביאה לכמויות יין קטנות של אלפי בקבוקים בלבד מכל סוג, מה שנתן לסדרה את הזכות להיקרא 'מוגבלת', וליינות את שמותיהם הנומריים: 1/6.000 ליין ממנו יוצרו 6.000 בקבוקים, ו- 1/13.000 לאחיו ממנו יוצרו 13.000 בקבוקים.
1/6.000 הוא בלנד של קברנה סוביניון ומרלו, ו- 1/13.000 – בלנד של קברנה סוביניון ושירז. כל בקבוק יוצא לשוק ממוספר.

אורן סלע ציין כי היקב עשה דרך ארוכה עם יינות לימיטד אדישן העשויים מענבים שנבצרו דבי הרדוף, מנהלת השיווק יקב תבורב- 2006. ה- 1/13.000 שהה 18 חודש בחביות, ואילו ה- 1/6.000 עשה זאת במשך 24 חודש, כלומר שנתיים, מהן שנה בחביות קטנות ושנה בגדולות, ולאחר מכן שלוש שנים בבקבוקים, עד שנשר וצוות היקב החליטו שהיינות הגיעו לארומות ולטעמים הרצויים – שנה מעבר לסטנדרט שנהג ביקב עד עכשיו.
בשלב זה הסדרה היא בלנד, וכך גם יינות 2007 ו- 2008 שלה המתבגרים בבקבוקים; אך לפי סלע אין לגבי העתיד מחויבות לבלנד או ליין זני – חופש הפעולה נתון לאריה נשר.

Limited Edition 1/6.000
בלנד של 60% קברנה סוביניון ו 40% מרלו. היין הופק מענבי תת-חלקה של כרם ותיק בעמק קדש, יושן בחביות עץ אלון חדשות למשך שנה, ושנה נוספת בחביות Cask גדולות. היין עבר 3 שנים נוספות של יישון בבקבוקים עד שהתקבל בלנד אלגנטי קלאסי בסגנון עולם ישן.
ליין צבע ארגמן-סגול, עם טעמים של שזיף בשל, פטל ושוקולד. בארומה ציפורן, מוסק וקורטוב מנטה. 13.8% אלכוהול.
מחיר מומלץ לצרכן: 140 ₪
לטעמי זה היין המצטיין בין השניים. שווה את מחירו ואף יותר מכך.

Limited Edition 1/13.000
בלנד של 70% קברנה סוביניון ו 30% שיראז. היין הופק מחלקת כרם יחידנית ברמות נפתלי בגליל העליון, ויושן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון עד שהתקבל יין בעל גוף אלגנטי, עשיר ומלא, הנוטה בסגנונו לעולם החדש של יינות אוסטרליים. לאחר מכן שהה היין 3 שנים נוספות בבקבוק עד להחלטה שהיין מוכן ומאוזן על מנת להוציאו לשוק.
ליין צבע סגול-שחור עז, העוצמה והפירותיות של השירז משתלבים עם הרצינות של הקברנה סוביניון.
ארומה מורכבת של פירות יער ושוקולד מריר, פטל ורמז לפלפל שחור. הסיומת רכה ועשירה. 14% אלכוהול.
מחיר מומלץ לצרכן: 100 ₪
מחיר הוגן ליין איכותי, האוהב אוכל ואוכל אוהב אותו.

ואם אוכל, התפריט של הקיטשן מרקט בערב זה כלל למנות ראשונות: סלט אורטיז – ירקות שוק, תפוחי אדמה וטונה בכבישה ביתית – בעצם סלט ניסואז; סלט בפאלו – עגבניות שוק, מוצרלה בפאלו ויוגורט עשבים; חציל אש – סלט חצילים ופלפלים שרופיםעל טחינה ביתית; וטורטליני גבינות על קרם חציל שרוף.
עיקריות: פילה דג לבן על ירקות ירוקים; אוכף טלה, קרם פול לבן ושמן זית; ניוקי בעבודת יד עם ראגו פטריות – מומלץ; ושיפוד בשר אדום על מסבחה ביתית.
קינוח: הברקה של השף קונדיטור ערן שורצברד – עוגה ארוכה ביותר שבליבה מחית פיסטוק, ועליה חגיגה של פירות, קרם אנגלז, עוגיות מקרון, ומן הסתם עוד מרכיבים ששכחתי; ולצדה ארטיקים ביתיים משובחים, מרמלדות, ועוד עוגיות מקרון – שלא יחסר.

היינות החדשים של תבור מומלצים, האוכל של קיטשן מרקט מומלץ. נסו את שניהם יחד, השילוב מוצלח ביותר.


סדרת Limited Edition תשווק במסעדות ובחנויות יין מובחרות בלבד.

www.twc.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר