יקב שטרן בבר יין 107 בחיפה – סינרגיה

בחיפה, אל מול הנוף המדהים של הנמל וההרים שסובבים אותו, יש בר יין מעניין ומרתק שמתמקצע בנוזל האדום לבן הזה. אלון גונן הגיע לחיפה למצוא מקסימום אתונות, וחזר לתל אביב עם טעמים מלכותיים של יינות יקב שטרן בפה

בעיר חיפה, אל מול הנוף המדהים של הנמל וההרים שסובבים אותו, יש בר יין מעניין ומרתק שמתמקצע בנוזל האדום לבן הזה – בר יין 107 שמו.

יורם בליכר וברק הראל הם חובבי יין שהחליטו להפוך את התחביב שלהם לנחלת הכלל, ופתחו בר יין מושקע עם חשיבה לטווח ארוך. לא פשוט להחליט על תפריט יין בבר שכזה. מצד אחד יש את היינות שהם אוהבים, ומצד השני יש את עם ישראל. ללכת בין הטיפות הללו זו אומנות לשמה.

מאות היקבים הישראלים שקיימים בשוק היום משוועים למקום שכזה, בעיקר יקבי הבוטיק שהאינטימיות עם הלקוח מעניקה לייננים שלהם כוח להמשיך לעשות יינות שונים.
יש מספיק יינות של יקבים מסחריים בסופרמרקטים ובחנויות היין, וכשאני מגיע לבר יין מקצועי אני מצפה שהבעלים יידע לרגש אותי כל פעם מחדש, ויעניק לי חוויה אחרת. מיינסטרים קיים בכל פינה בעיר. כן, גם בתל אביב.

איך עושים את זה, זו שאלת מיליון הדולר. אבל האמת שזה לא צריך לעלות כל כך הרבה. לכל החפצים לדעת איך עושים את זה, כל מה שצריך ךעשות זה להגיע לבר יין 107 ולראות איך זה עובד: צריך לחשוב יין, צריך להבין יין, וגם כן מה לעשות איתו – אי אפשר בלי. צריך גם לשתות יין, והרבה יין, וזה מה שעושים בבר 107.

עשרות בקבוקי יינות בוטיק נמצאים בתפריט, חלקם מוכרים יותר, רובם מוכרים פחות. מקיימים כאן טעימות יין ללקוחות, הרצאות יין, טעימות עיוורות, הרצאות יינן, אירוח יינן, וכמובן התייחסות נכונה לנוזל הזה. הרי לא מדובר בנקטר האלים; מדובר בנוזל אדום או לבן, לפעמים רוזה, שעושה לנו טוב ומעניק לנו אושר; לא יותר.

לא צריך להתפלסף הרבה, לא צריך לפחד מזה שבעצם לא רבים מבינים ביין. צריך להעניק ללקוח את החוויה הבסיסית של היכרות עם המשקה הזה, ולגרום לו להפסיק לפחד ממנו.
זה בדיוק מה שקורה בבר יין 107. לצד תפריט מעניין ומגוון החוויה בבר היין מהנה ומרתקת.

יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107, ומזג טעימות לאורחים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן, שממוקם בקיבוץ תובל בגליל המערבי, הוקם ב- 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם, שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין, והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

היינות בטעימה:
קברנה פרנק 2009
צבע היין רובי בוהק עם שוליים מעט חומים. 13 חודשים בחבית ו- 14% אלכוהול.
ריחות טובים של דובדבן בשל עם מעט וניל בקצוות, סיגליות, פלפל שחור ומעט טבק.
בטעימה היין ממלא את הפה בפרי טוב, לעיס ודחוס, עם חמיצות טובה. טעם מנטה קליל ומרירות באפטר טייסט המאוד חמאתי, עושים את היין הזה למדהים, עד כדי גאונות של יינן.

קברנה פרנק 2010
13 חודשי חבית ו- 14% אלכוהול.
גם כאן ליין צבע אדום רובי בוהק. ריחות הפלפל השחור יותר מורגשים באף. הווניל נעלם – קצת חבל.
טעמי פרי צעיר של פטל שחור. עפיצות מאוד נעימה ואפטר טייסט עשיר מאוד. לאחר כמה דקות בכוס מתפרצים דובדבנים. יין מרגש.

רותם 2010צילום wines-israel
בלנד בורדו קלאסי, מבוסס על 52% קברנה סוביניון. 13 חודשי חבית, 14% אלכוהל.
זה יין קלאסי לאוכל. יין שמלטף את החך ומעניק אין ספור טעמי פרי טוב. עפיצות קלה מאוד וגוף בינוני, ואנו מקבלים יין אלגנטי עם חמיצות נעימה ומעט מנטה באפטר טייסט.
עושה רושם שתפקיד היינן בבלנד הזה הסתכם באיסוף ענבים משובחים ומיזוגם יחד, וזו גדולתו של היין. שאפו.


רותם 2009

13 חודשי חבית, 14% אלכוהול.
גם זה בלנד בורדו קלאסי, והפעם 64% קברנה סוביניון לצד מרלו, קברנה פרנק ופטי וורדו. מדובר ביין מורכב מאוד ולעיס מאוד. היין מאוד מזכיר את יינות Medoc של בורדו. זה היין שהכי אהבתי בטעימה.

רותם 2008
65% קברנה בבסיס הבלנד הבורדולזי, 13 חודש חבית, 14% אלכוהול. פרי טוב וחזק, יין אלגנטי עם אפטר טייסט מרתק של זיתים ואפילו טאפנד. יין שמעלה חיוך על הפנים.

קברנה סוביניון רזרב 2010
היין עדיין תפוס בבקבוק. הדקנטר איפשר לשד הזה רק לרמוז על עתידו.
ריח פרי בשל, חמיצות גבוהה לצד חמאתיות מלטפת, יין לעוד 3-5 שנים. לקנות ולשמור.

קברנה סוביניון רזרב 2009
המון שוקולד, המון פרי אדום צעיר, המון עשבי תיבול, יין לא רגוע.
יין גס וסמיך, סוג של בומבסטיות. עוד שנה ילד, תירגע.

לסיכום: יינות שטרן הפתיעו אותי. באתי לחיפה למצוא מקסימום אתונות, וחזרתי לתל אביב עם טעמים מלכותיים בפה.
בר יין 107 הוא חממה נפלאה ואיכותית ליינות ישראלים, ולא רק. יקבים, אם אתם לא שם – אתם רוצים להיות שם. והמקום מומלץ גם לתל אביבים שראו וטעמו הכל. שווה את הנסיעה.

בר יין 107 – בר מסעדה, בר-יין, גורמה, מסעדת שף
רח' יפה נוף 107 חיפה
טל. 057-9424628


צילום איילת קרבצקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר