יש דור חדש ומבטיח של ייננים ויינניות – נעים וטעים להכיר

לייננים הצעירים דרך ארוכה לפניהם. לעידו לוינסון הדרך כבר מבטיחה, והוא רק נמצא בראשיתה. אם זה הכיוון, נכונו לחובבי היין בארץ בעתיד הפתעות לא מעטות, בדמות יינות מצוינים עם טאץ' צרפתי ואיטלקי, הנעשים כולם ע"י חבר'ה משלנו

הכירו את עידו לוינסון: עלם חמודות מהוד השרון שסיים לימודי ייננות באוניברסיטת מילנו, ותוך כדי תקופת לימודיו עשה שלוש תקופות של סטאג'. הראשונה ב-2002 בצרפת, השניה ב-2003 ב"יקב מרגלית", השלישית ב- 2004 ב"סאסיקאייה".
עם סיום לימודיו קיבל הצעת עבודה ב"קיאנטי" אך בסופו של דבר העדיף הצעה מיקב בדרום צרפת, אשר קסמה לו יותר על שום היותה מאתגרת שבעתיים.

הייתה זו הצעה שלצעיר שאפתן שזה עתה סיים את לימודיו היה קשה לסרב לה, מיקב שפשט רגל בשם MAS DU NOTAIRE הממוקם סמוך לעיר נים בצרפת. זהו היקב הממוקם אחרון בעמק הרון, בתווך שבין מחוז פרובנס לבין לנגדוק.
המשימה הייתה ליצור יש מאין, ולהקים בחזרה את היקב. עידו הופקד על מגוון נושאים – החל מרכישת הציוד והמיכון ועד להחייאת הגפנים והפרחתן לכדי יבול, אחרי שחלקן לא רוססו למעלה משנתיים, וגם לטעת שורות גפנים חדשות.

עידו עמד בכבוד במשימה, וכיום היקב מחזיק בבעלותו 200 דונם כרמים בעמק הרון, כיקב פעיל חי ונושם, המייצר ומוכר יין למסעדות ולחנויות.
טעמתי יין רוזה ויין אדום מיקב זה, ועליהם אספר לכם בהמשך.

בעלי היקב נתנו לעידו יד חופשית, וב-2005 הובאו גם זנים חדשים. 130 דונם מהיקב הינם גפנים ותיקות, ועוד 70 דונם נטיעות חדשות מהשנים 2005-2006.
ראו הבעלים כי טוב, ועידו קיבל אחריות גם על יקב ותיק שבבעלותם (600 דונם).ביקב נמצא עכשיו בחביות יין הדגל העשוי מבלנד של מורבדרה, סירה וגרנאש, פרי יצירתו של עידו, שלדבריו "היין הולך להיות טוב מאד".
היין מתיישן עתה בשילוב מעניין של חביות רוסיות מהקווקז, חביות אמריקאיות וצרפתיות.
בעוד כשבועיים ייפרד שוב עידו מהוריו וישוב לצרפת לבציר. לאחר מכן בכוונתו להמשיך לאוסטרליה לעבודה ולבציר, וכן לבדיקת כיוונים חדשים.

הכירו את הדר גראף: עלמת חמודות המסיימת לימודי ייננות בפירנצה. הכירו את ניצן סברסקי המסיימת לימודי ייננות במילנו. הכירו את יפתח פרץ ודליה מקל-פרץ רעייתו. יפתח סיים את לימודי הייננות במילנו, וכבר השתלב בעבודה ביקבי כרמל ועובד בזכרון יעקב.

הקבוצה המקסימה הזו חברה יחדיו לערב טעימה בבית הוריו של עידו בהוד השרון, והרעיפה שבחים על יינותיו של עידו, אך יותר מכל הפליאו הנאספים לדבר על יין, ולגלות ידענות מדהימה במונחים טעמים ריחות וזנים של יין.

טעימת היינות של עידו
היין הראשון של עידו שטעמתי היה רוזה 2005 MAS DU NOTAIRE מדרום צרפת. היין נמכר בחנויות בצרפת במחיר של 5 יורו. זהו הבציר הראשון של היקב. היין עשוי מענבי מורבדרה. יש לו חומציות טובה עם שמץ של פילפול ותבלין. היין רענן וורדרד בצבעו. זהו יין כייפי לארוחה קיצית קלה.
חשוב לציין שהכרם נפגע לפני הבציר מברד כבד, ולפיכך נאלצו ביקב לבצור באופן מכני ולא בבציר ידני. הפקת היין מאותם ענבים פגועי ברד הייתה עבור עידו אתגר מקצועי. ה
יין שטעמתי אינו רוזה קלאסי. האף ביין אקספרסיבי, והוא בפירוש אנטי תזה לרוזה בהיר יותר, שתראו ביינות הרוזה בפרובנס למשל.

היין השני של עידו שטעמתי היה אדום MAS DU NOTAIRE העשוי מ-80% מורבדרה, 10% גראנאש,ו- 10% סירה בתסיסה קרבונית. ליין טעמי פלפל ירוק ותבלין ניחוח וניל ועץ, אם כי היין כלל לא שהה בחביות.
היין שטעמתי היה צעיר ועדין. רך כמעט, וללא טאנינים. היין נעים לשתייה, קטיפתי משהו, עם אף טוב וריח טבק. "ליין יש אופי וסגנון המביא לידי ביטוי את הטרואר המקומי", אומר עידו. ככל כשהיין שוהה יותר בכוס, הולכים ונעלמים הטעמים הירוקים. בחנויות בצרפת תמצאו את היין במחיר 6 יורו.

היין השלישי של עידו היה מהיקב הוותיק. זהו בהחלט יין בסגנון אחר לגמרי. עידו מכנה אותו "יין בומבה" זהו יין הדגל של היקב הותיק יקב HAUT-LIROU הנמצא ב- PIC SAINT-LOUP, והמיקום כבר מחייב. היין נקרא HAUT-LIROU ESPRIT 2004 והוא זכה בשתי מדליות זהב רק לאחרונה.
היין שטעמתי שהה 12 חודש בחביות. הוא עשוי מבלנד של 70% סירה, 20% גראנאש ו- 10% מורבדרה מאזור מונפלייה, שהנו אזור קר סביב הר בגובה 600 מטר שהגפנים מסביבו.
ליין ריח עץ חזק, והחביות העניקו כאן משקל רב בטעם ובריח החזק. היין מתומחר גבוה יחסית, ותוכלו לרכוש אותו בחנויות בצרפת ב- 25 יורו.
הסירה הוא הזן הדומיננטי ביין, ומכאן צבעו הסגול ועושר טעמיו. הגוף בינוני עד מלא. לטעמי, היין טוב, בוודאי לאחר שהות ארוכה בכוס; אם כי מומלץ להגיש אותו דרך דיקנטר, ואז טעמי העץ החזק מתפוגגים, ושלל רבדי טעם וריח מתגלים.

לייננים הצעירים דרך ארוכה לפניהם. לעידו לוינסון הדרך כבר מבטיחה, והוא רק נמצא בראשיתה. אם זה הכיוון, נכונו לחובבי היין בארץ בעתיד הפתעות לא מעטות, בדמות יינות מצוינים עם טאץ' צרפתי ואיטלקי, הנעשים כולם ע"י חבר'ה משלנו. ועל כך יבורכו ויישר כוחם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר