FUSION והיינן המעופף

השבוע הושק אחד הפרויקטים היותר חדשניים ומרתקים בעולם היין הישראלי, מין סוד עסקי וחברי שנרקם בין ארבעה חברי ילדות; שניים מהם מוכרים לרבים, והם האחים דורון ורועי יצחקי לבית יקב טוליפ, אליהם חברו שניים נוספים.

השניים הם גבי ישראל, מהנדס שחי שמונה שנים בקנדה ועוסק בתחום ההיי טק, ועופר הופמן, בעליה של חברת היי-טק, שממש היום המריא לחלל טיל של סוכנות החלל האמריקנית "נאסא" כשבין מרכיביו האלקטרוניים צ'יפ פרי פיתוח ישראלי מבית היוצר של החברה של עופר.

שניהם הצטרפו לאחים יצחקי שנמצאים עמוק בתחום עשיית היין, על תקן של חברים, משקיעים כלכליים, מאמינים בדרך, והכי חשוב: מאמינים ברעיון ובעמוד התווך של הקונספט כולו והחברה כולה, והוא "היינן המעופף" דורון יצחקי.

יש המספרים שאת החלום ואת ראשיתו של הרעיון קרמו הארבעה על כוס של יין בערב של מפגש חברים, ברגעים בהם למישהו עלה הרעיון, והוא החל לשרבט על מפית את הקונספט בהתהוותו.
מדובר ברעיון ייחודי, לבטח חדשני, לבטח עשוי להוות אבן דרך, וכזה שייתכן וגם יקרוץ לאחרים, מתוך אמונה בנו כצרכני יין שמחפשים כל הזמן אחר היינות היותר טובים, היותר טעימים. ואם אפשר, גם לשלם תמורתם מחיר הולם ללא היסוס.

החברה הנקראת FUSION GLOBAL WINERY, או בקיצור "פיוז'ן", מצוידת במערכת טרנס-אטלנטית של חידושים טכנולוגיים, מתוך מטרה לייצר בכל קצוות התבל יינות פרימיום שנבחרו בקפידה, כאשר את היינות הללו ייצר יינן ישראלי והוא דורון יצחקי, כששותפיו תומכים בו ומלווים אותו, וממנפים מסחרית את הרעיון כולו, שהינו ליבת העשייה של החברה.
את מערך השיווק וההפצה לקחו על עצמם יקבי בנימינה.

יצחקי  הוא למעשה "יינן מעופף", שמבצע מחקר מעמיק ותהליכי מיון קפדניים ומדוקדקים ללא פשרות, ליצירתם של יינות בלנד מיקבים בולטים באיכותם בעולם. 
הקונספט אומר שלא מחפשים כאן להביא אל צרכן היין יינות עולם ישן, מעונבים, מאופקים, אירופאים, דלילי צבע; אלא נהפוך הוא: כאן מבקשים להביא אלינו לא פחות מאשר בלוק-באסטרים, שעם ההרחה והטעימה הראשונה אנחנו נקבל לא פחות מבומבה של יין.

ואני? כמו תמיד. תנו לי אוסטרליה. תנו לי יין כבד, סמיך, צמיגי, בעל גוף מלא יותר – כיאה לטעמי ביין איכותי, תנו לי מרקם, תנו לי קטיפה, פרי כבד, מתקתקות, מסיביות ובשלות, איזון מושלם, ריבתיות, ותחושה חמימה, מרוכזת ועוצמתית בפה הדחוס והעשיר. אין לי בעיה עם רמזים להרבה שוקולד וגם קפה, לבשרניות ולאדמתיות, ואם תבטיחו לי את החגיגה הזו בתמורה לכ- 120 ₪ לבקבוק עם פוטניציאל התיישנות והתבגרות של כ- 10 שנים בתנאי אחסון טובים, והנה אני ממליץ לכם: רוצו ותרכשו, מאחר ומכל יין יוצרו משהו כמו 5.000 בקבוקים בלבד, וכ- 30% מהם מיועדים וכבר משווקים ליצוא.

לרגל השקת יינות מותג חברת "פיוז'ן" החדשה, רקח יואב בר, השף המופלא של מסעדת מראבו ברמת גן, תפריט ממרכיבים אותם ניתן למצוא בספרד ואוסטרליה ונתן להם את פרשנותו הייחודית עם טאץ' קולינארי ישראלי של יד שף-אומן, תוך ניסיון להתאים את היינות למנות ולהיפך, כשלעתים המנה מחמיאה ליין, לעתים עושה זאת היין לפניה, ולעתים הם מתאזנים להפליא במרקם טעמים, צבעים וארומה.

פיוז'ן בלנד של טמפרניו עם גרנאש מבציר 2005 
ארץ ייצור היין ספרד. היינן דורון יצחקי. צבעו של היין כהה וסגלגל עמוק. באף פרי שחור ובשל מבושם משהו. באף תותי יער שחורים. גוף מרוכז ואינטנסיבי.
היין עשוי מ- 85% ענבי טמפרניו ו- 15% ענבי גרנאש. אזור הגידול קרנינה בספרד. הכרמים בני למעלה מ-50 שנה ללא השקיה. היין התיישן בחביות עץ אלון 24 חודשים. 14% אלכוהול.

היין הוטעם לצד מנת הפתיחה המורכבת מקרפצ'יו שייטל על חסה ערבית, מיץ עגבניות, צנונית, פלפל צ'ילי, ורוטב יין .
טעמו של הגרנאש מאופיין בפירותיות, מזכיר סוכריות גומי מהילדות, וארומות פרחוניות של סיגליות. שילוב הזנים יוצר יין מאוד מעניין. 

פיוז'ן שיראז בלנד עם מרלו מבציר 2005 
ארץ הייצור אוסטרליה. היינן דורון יצחקי. צבעו כהה עם גוונים סגלגלים עמוקים וכהים. באף עור ואדמה ובשר ציד. בפה פירות יער אדומים ושחורים, תותים ודובדבנים כהים ושזיף סגול, עם תיבלון מתקתק משהו.
היין עשוי מ- 75% ענבי שיראז, 25% ענבי מרלו. מאזור עמק מק-לארן ווייל באוסטרליה, התיישן 30 חודש בחביות עץ אלון, ויש בו 15.5% אלכוהול.

היין הוטעם לצד טורטליני ספריבס טלה המוגש על מצע רוטב של צנוברים, קונפי בצלצלי שאלוט, פטריות פורצ'יני ובזיליקום.
טעמי הבלנד של השיראז מרלו עם מילוי תבשיל הטלה בתוך הטורטליני, יוצר שילוב מהמם, תואם יין, ומנה מלאת ארומה ועניין באף ובפה.
המרלו אינו ישראלי אופייני, כי אם נוטה לכיוון המבושם יותר. 

פיוז'ן שיראז-קברנה סוביניון מבציר 2005
 ארץ הייצור אוסטרליה, והיינן כמובן דורון יצחקי. צבע היין כהה מאוד, כמעט שחור, נוטה לאטום. באף שוקולד וקפה ועץ אלון. בפה שוקולד ומוקה ופירות יער שחורים ועשירים.
היין עשוי מ- 85% ענבי שיראז, 15% ענבי קברנה סוביניון, אזור גידול עמק מק-לארן ווייל אוסטרליה. היין התיישן 30 חודש בחביות עץ אלון, ויש בו 15.5% אלכוהול.

יין זה הוטעם עם המנה העיקרית, למרות שגם קודמיו יכלו להתאים היטב אף הם עם מנת הבשר המורכבת ממדליון נימוח בפה של פילה בקר על מצע של פירה ושברי קקאו, קוביות עתירות טעם וצבע של שלל ירקות גינה, עם רוטב העשוי מאספרסו וסילאן תמרים מתקתק. הרוטב והפירה מתאימים לגוף המלא והעוצמתי והמרשים של היין.

לקינוח הפליא השף עם שני כדורוני סורבה של מלון ואבטיח, חמוצים ומתוקים ופירותיים בדיוק במידה הנכונה, לצד עוגת גבינת עיזים וקפה קצר וחזק.

צילומים: דני רובין






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה