Harvey’s Smokehouse – מעושנים בירושלים

שף הרווי סנדלר יליד קנדה עלה לישראל בשנת 2010 מוונקובר לאחר שהיה שם בעל מסעדות וחברת קייטרינג שהובילה בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. בארץ המשיך לעסוק בתחום הקולינריה ולפני כשנתיים פתח את הרווי'ס - מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים וכך הגשים חלום

התפריט החדש לקיץ 2020 מציע מגוון מנות פתיחה מיוחדות ויש חידוש גם במנות העיקריות. צילום אנדרו מלקובסקי

 מסעדה בירושלים ששמה נכתב באנגלית ושבמקרה הטוב מתרגמת את שמה לעברית בכותרת קצת שונה, והמתקראת בעברית פשוט 'הרווי'ס',  אומרת הכל על הקהל אליו היא מכוונת עצמה. ובאמת, רוב הקהל של הרווי'ס, או לפחות רוב הקהל בערבים בהם ביקרתי במסעדה, הם חרדים אמריקאים צעירים על נשותיהם וטפם, בתוספת חרדים צרפתים שעלו לאחרונה לארץ בכלל ולירושלים בפרט. השפה השולטת במסעדה היא לכן אנגלית.

צילום יונתן לבני

 

הרווי'ס מתגאה, ובצדק, על כך שהיא מעשנת העץ הראשונה בירושלים, ומהבודדות בארץ המעשנת את הבשרים שהיא מגישה בעישון בסגנון ברביקיו אמריקאי בעישון איטי בתנור עץ. והיא כמובן כשרה בכשרות מהודרת. כשרות מהודרת הוא גם מושג שקיים רק בירושלים. זוהי דרגת כשרות מחמירה יותר, ומצריכה הכנסת מוצרים של בד"צים חרדיים בלבד. היא מיועדת בעיקר לתיירים, שמצד אחד לא חייבים את המהדרין מן המהדרין, ומנגד לא מסתפקים בתעודת כשרות רגילה.

למי שמעדיף דג. צילום אנדרו מלקובסקי

עם כל ההוראות החדשות של ימי קורונה אלה, לא פשוט לאכול במסעדה: בכניסה אתה ממלא שאלון, עובר מדידת חום, אלכוג'ל, בדיקת מסכה וריחוק בין שולחן לשולחן. הרווי'ס היא מסעדה קטנה במרכזה של ירושלים. לצידה פועלות שתי מסעדות לא כשרות שקיימות שם עשרות שנים (דולפין ים וקטי'יס), באזור שהפך כולו כשר ברוח השנים האחרונות בבירה.

לאחר כל ההקדמה הזאת שאף היא מאפיינת כתיבה רק על מסעדות בירושלים, אגיע לעיקר, כי בסופו של דבר מסעדה היא מקום של אוכל. אגב יש בהרוו'יס גם קוקטיילים נהדרים אותם מכין ברמן מצוין. זכינו גם לטיפול אישי מחויך של מלצרית שהיא כמובן סטודנטית בירושלים.

צילום יונתן לבני

הסיבה לכך שהגעתי להרוו'יס, היא תפריט חדש בו נוספו מספר מנות גם לאלה שאינם קרניבורים אוכלי בשר, והם כידוע מתרבים לאחרונה בקצב. פתחנו את הארוחה במנה שעונה לשם פופקורן צ'יקן (46 ש"ח). פופקורן שרימפס היא מנה ידועה במסעדות דגים ומאכלי ים לא כשרות, לא עלינו. כאן עושים את המנה עם חתיכות עוף במקום עם פרי הים האסור. אני אוהב את המקור ואהבתי גם את התחליף. היא מוגשת עם איולי חריף מיונז צ'יפוטלה, וגם איולי צ'ילי מתוק. בהחלט פתיחה מבטיחה.

צילום יונתן לבני

מנה מצוינת טבעונית הייתה מגדל חציל בלאדי (42 ש"ח) עשויה חצילים, פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי. טעמנו גם מנה טבעונית נוספת, סלט פנצנלה (34 ש"ח) בנוסח איטלקי. כל מי שמבקר באיטליה (זוכרים את הימים בהם טסנו?) מכיר את  הסלט מעגבניות, מלפפון, פלפל קלוי, בצל סגול, בזיליקום וקרוטוני לחם שום. השם דומה למקור אך הטעם לא.

צילום יונתן לבני

עברנו לעיקר: בשר בריסקט (שם אמריקאי כמובן) בעישון עץ היקורי (אמריקאי) במשך 14 שעות (34 ש"ח), אסאדו 12 שעות בעישון עץ דודבן (42 ש"ח), ומנה חדשה בתפריט: בשר סינטה מעושן במשך 4 שעות בעץ מסקיט (אמריקאי) (38 ש"ח), וחצי עוף בעישון עץ מסקיט ברוטב ברביקיו (78 ש"ח). הבשרים כולם מצוינים, נימוחים ומעושנים כדבעי – במחירים ממש הוגנים. העוף היה נהדר, לא יבש ומלא טעם. פחות נהניתי ממנת הסינטה. הבשר מתייבש בעישון של שעות, ומאבד מטעמו. אבל יש כל כך הרבה בשרים טעימים, כך שלדעתי אפשר לדלג על הסינטה.

קיבלנו גם צ'ופר של נקניקיות צ'וריסוס בעישון מסקיט (28 ש"ח), נקניקיות מעולות שהעישון עושה להן טוב. יש עוד מנות רבות במבחר, אבל כמה אפשר לאכול אחרי חודשים בהם נמנענו או לא יכולנו להיכנס למסעדה. לסיכום: בהחלט שווה ביקור גם בימים של קורונה.

הרווי'ס סמוק האוס – שמעון בן שטח 7 ירושלים, 02-6246444

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה