IRCA – הקשר האיטלקי של ענבי ציון

עוגת גבינה סטייל ניו יורק בעשר דקות הכנה – טעם גן עדן
בתקופה בה מדי יום נסגרות מסעדות, יש מקום לחומרי גלם מתוחכמים המייעלים את ייצור המוצר המוגמר, ושומרים על איכות קבועה בעלות הגיונית

חברת ענבי ציון מייצרת חומרי גלם למגזר המוסדי כבר מעל  40 שנה. החברה הנה חלק מתנובה, ומייצרת פירות מעובדים, ריבות לאפיה, ריבות להזרקה, מליות פרי, פירות מסוכרים, פירות מעובדים ליוגורט ולגלידה, קרמים לעוגה, תוספות ומילויים שלא על בסיס פרי – לגלידות ומאפים.

רולדת שוקולד ווניל במילוי קרם אגוזים – קלה להכנה
רולדת שוקולד ווניל במילוי קרם אגוזים – קלה להכנה. צילום איריס לוי

לפני כשלוש שנים נקשר קשר עסקי מצוין בין ענבי ציון לחברת IRCA האיטלקית, המתמחה מזה 100 שנים בייצור חומרי גלם לגלידות ולקונדיטוריה, ומשווקת בכל העולם. שילוב טבעי זה פתח לנו בישראל ים של אפשרויות לשימוש בחומרי גלם מצוינים למגזר המוסדי, בסטנדרט איכות מהגבוהים בעולם. לחלק גדול מהמוצרים יש תו כשרות מהודר, כמו שוקולד וקרם, ריבות ועוד.

טירמיסו קלאסי על בסיס תערובת של IRCA ללא גבינת מסקרפונה
טירמיסו קלאסי על בסיס תערובת של IRCA ללא גבינת מסקרפונה. צילום איריס לוי

IRCA מתמחה בארבעה תחומים מרכזיים: מאפים, קרמים, שוקולד, לחמים. לכל אחד מהתחומים מספקת החברה  פתרונות טכנולוגים חכמים – מוצרים שמקצרים תהליכים ומוזילים בעלויות בעקבות צורך קטן יותר בכוח אדם מיומן, ללא ויתור על איכות וטעם המוצר המוגמר.

השף קונדיטור הראשי של IRCA מכין את מאסת המאפינס
השף קונדיטור הראשי של IRCA מכין את מאסת המאפינס. צילום איריס לוי

במפגש בו נכחתי הדגים הקונדיטור הראשי של החברה הכנת מאפינס מצוינים בתוך דקות, קרם ברולה מצוין, פטיפורים משוקולד במילויים שונים, ועוגת גבינה ניו יורק עם אוכמניות. תהליך הכנת עוגת הגבינה היה קצר מאוד, ולא דרש מיומנות גבוהה וללא שימוש בגבינת שמנת, אלא רק תערובת אבקתית שבסיסה אבקת חלב ומים. התוצאה הייתה יוצאת דופן – טעימה, עשירה וקרמית.

מאפינס שוקולד ותפוזים שהוכנו בחמש דקות עבודה ואפייה רגילה בתנור
מאפינס שוקולד ותפוזים שהוכנו בחמש דקות עבודה ואפייה רגילה בתנור. צילום איריס לוי

היום, כשיש מחסור גדול בכוח אדם מיומן ואיכותי, חומרי גלם "חכמים" הדורשים מינימום ידע מקצועי כדי לקבל מוצר מצוין,  מהווים יתרון גדול. כמו כן חשוב לזכור שעם חומרי גלם כאלו נקבל תמיד את אותה עוגת גבינה, ונשמור על אחידות המוצר שכל כך חשובה לשימור הלקוח.

תהליך הכנת עוגת הגבינה היה קצר מאוד ולא דרש מיומנות גבוהה או שימוש בגבינת שמנת
תהליך הכנת עוגת הגבינה היה קצר מאוד ולא דרש מיומנות גבוהה או שימוש בגבינת שמנת. צילום איריס לוי

בתקופה בה מדי יום נסגרות מסעדות, בהן הקושי המרכזי הוא שילוב בין ניהול תקציבי נכון ואיכות אנושית במסעדה ומיומנותם המקצועית של העובדים, יש מקום לחומרי גלם מתוחכמים המייעלים את ייצור המוצר המוגמר, ושומרים על איכות קבועה בעלות הגיונית.

שף איריס לוי – שף פרטי עד הבית, www.irischef.co.il, גם בפייסבוק: http://tinyurl.com/7np8qaf

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר