חברת ענבי ציון מייצרת חומרי גלם למגזר המוסדי כבר מעל 40 שנה. החברה הנה חלק מתנובה, ומייצרת פירות מעובדים, ריבות לאפיה, ריבות להזרקה, מליות פרי, פירות מסוכרים, פירות מעובדים ליוגורט ולגלידה, קרמים לעוגה, תוספות ומילויים שלא על בסיס פרי – לגלידות ומאפים.
לפני כשלוש שנים נקשר קשר עסקי מצוין בין ענבי ציון לחברת IRCA האיטלקית, המתמחה מזה 100 שנים בייצור חומרי גלם לגלידות ולקונדיטוריה, ומשווקת בכל העולם. שילוב טבעי זה פתח לנו בישראל ים של אפשרויות לשימוש בחומרי גלם מצוינים למגזר המוסדי, בסטנדרט איכות מהגבוהים בעולם. לחלק גדול מהמוצרים יש תו כשרות מהודר, כמו שוקולד וקרם, ריבות ועוד.
IRCA מתמחה בארבעה תחומים מרכזיים: מאפים, קרמים, שוקולד, לחמים. לכל אחד מהתחומים מספקת החברה פתרונות טכנולוגים חכמים – מוצרים שמקצרים תהליכים ומוזילים בעלויות בעקבות צורך קטן יותר בכוח אדם מיומן, ללא ויתור על איכות וטעם המוצר המוגמר.
במפגש בו נכחתי הדגים הקונדיטור הראשי של החברה הכנת מאפינס מצוינים בתוך דקות, קרם ברולה מצוין, פטיפורים משוקולד במילויים שונים, ועוגת גבינה ניו יורק עם אוכמניות. תהליך הכנת עוגת הגבינה היה קצר מאוד, ולא דרש מיומנות גבוהה וללא שימוש בגבינת שמנת, אלא רק תערובת אבקתית שבסיסה אבקת חלב ומים. התוצאה הייתה יוצאת דופן – טעימה, עשירה וקרמית.
היום, כשיש מחסור גדול בכוח אדם מיומן ואיכותי, חומרי גלם "חכמים" הדורשים מינימום ידע מקצועי כדי לקבל מוצר מצוין, מהווים יתרון גדול. כמו כן חשוב לזכור שעם חומרי גלם כאלו נקבל תמיד את אותה עוגת גבינה, ונשמור על אחידות המוצר שכל כך חשובה לשימור הלקוח.
בתקופה בה מדי יום נסגרות מסעדות, בהן הקושי המרכזי הוא שילוב בין ניהול תקציבי נכון ואיכות אנושית במסעדה ומיומנותם המקצועית של העובדים, יש מקום לחומרי גלם מתוחכמים המייעלים את ייצור המוצר המוגמר, ושומרים על איכות קבועה בעלות הגיונית.
שף איריס לוי – שף פרטי עד הבית, www.irischef.co.il, גם בפייסבוק: http://tinyurl.com/7np8qaf