KEG – קלמארי ונקניקיות בטיילת בת ים

יציאה למסעדה בטיילת? נשמע טוב לכל מי שהוא תל אביבי בגופו או רק בנפשו. יציאה למסעדה בטיילת של בת ים? זהו עדיין סוג של דיסוננס, חרף כל השינויים הטובים שעברו על העיר בשנים האחרונות. ובכל זאת, באחד הערבים האחרונים זה בדיוק מה שעשינו. העבודה מחייבת, או משהו בסגנון.

הגענו למסעדת  KEG ביום האחרון של הסופה הגדולה, כשהרוח עדיין מנשבת בעוצמה אבל כבר לא מטיחה גלי ענק בחוף הים. לשמחתם של בעלי KEG, המסעדה אמנם ממוקמת בטיילת, אך זו גבוהה מקו המים הודות למצוק עליו היא בנויה, וכך נחסכה מהם התמודדות עם הרס.

בדקות שעברו מהרגע שהגענו עד שקיבלנו את המנות שהזמנו, דבר אחד הפך להיות ברור: אנחנו אמנם בבת ים, אבל KEG, לא.
כלומר, היא לא מייצגת את הדעה הקדומה שיש לרבים על העיר, שכן בזכות העיצוב הנעים, המסעדה הזו יכולה להיות ממוקמת בכל עיר אחרת. העיצוב הוא גם הבסיס לאווירה הביתית שיש במקום, שליוותה אותנו לכל אורך הארוחה.

זה המקום להגיד כמה מילים על הבעלים: שני אחים, שפים, יאן ומארק גיצלטר. שניהם עלו מברית המועצות לשעבר לפני 20 שנה, ויאן, שלמד במשך חמש שנים רפואה, שינה כיוון בארץ לטובת הקולינריה. במהלך השנים הוא הפך לשותף במסעדת "חדר אוכל" התל אביבית, והוא מגיש כבר כמה שנים תוכנית בישול בערוץ לדוברי רוסית בטלוויזיה.

לפני שבעה חודשים הם פתחו את KEG, שמציעה שילוב קולינרי מיוחד – אוכל אירופאי עם נגיעות של המטבח הרוסי והמטבח הישראלי; מיקס מיוחד שרק מדינת הגירה כמו שלנו יכולה לייצר. המטבח אינו כשר, ולפיכך תמצאו בתפריט לא מעט פירות ים בצד בשר, דגים ועוד, ותפריט האלכוהול המושקע כולל 10 סוגי בירות מהחבית, כולן תוצרת חוץ, ללא גולדסטאר אחת לרפואה.

אז מה אכלנו? קרם חצילים קלויים (22 ₪), בעל מרקם חלק וטעם מעודן, המשלב ביצים, שמן ולבנה, כמו גם סילאן, שעוזרים ליצירת המרקם המוצלח והטעם הייחודי.
סלט קלמארי חם (42 ₪), גם הוא מהמנות הראשונות, היה סוג של הפתעה. שילוב של קלמארי עשויים היטב עם יוגורט עיזים, תפוחי אדמה ועגבניות. הניגודיות של הטמפרטורה, המרקמים, עושר הצבעים והמינונים הנכונים של הרכיבים, הפכו את המנה הזו למוצלחת מאוד.
הסלק הממולא (44 ₪) מגיע במילוי בשר עגל, והכל ברוטב ג'ינג'ר רימונים. כיאה לסלק, טעמו משתלט על כל המנה, כך שטעם הבשר והג'ינג'ר פחות מורגש. עדיין, התוצאה הסופית טעימה, גם אם לא מלהיבה כמו סלט הקלמארי.

התפריט כולל שלוש מנות של נקניקיות, הנוצרות במיוחד עבור המסעדה. שילובים של בשרים שונים – לבן עם בקר, עוף עם עגל – מהווים את הבסיס לשלושת הנקניקיות. ניסינו מנה המשלבת תבשיל כרוב, בשר מעושן ונקניקיית Bratwurst, עם תפוחי אדמה ואיולי צ'יפוטלי (68 ₪), ונקניקיית אייריש, עם עירית ותבשיל כרוב (34 ₪) – ואהבנו כל ביס.
כאן בא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר מוצאם האירופאי של הבעלים, שמציעים נקניקיות באיכות המוכרת מאירופה, אך פחות נפוצה בישראל. טעים טעים.

יצאנו בשלב הזה מהמסעדה, מוותרים על קינוחים, נשארים עם הטעם המוצלח של הנקניקיות בפה. KEG אמנם פונה קודם כל לתושבי העיר, אבל השכנים מחולון ותל אביב, שרוצים אוכל טוב בניחוח וטעם אירופאי, עם חניה בשפע שלא תמצאו בהרבה מקומות, רצוי שיגיעו לכאן.

KEG
בן גוריון 61, בת ים
טל. 6583189- 03
א – ה 24:00 – 12:00, ו – ש 01:00 – 12:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה