LIVEgg הישראלית פיתחה טכנולוגיה לזירוז זיהוי פוריות ביצים בהדגרה

החברה ממשיכה בתנופת המחקר והפיתוח במטרה ליישם טכנולוגיה אשר תאפשר זיהוי פוריות הביצה עוד טרם הכנסתה להדגרה
החברה מפתחת טכנולוגיה שנועדה לייעל את תהליכי הדגרת הביצים וגידול העופות, להביא להתייעלות פיננסית שאולי תוזיל את מחיר הביצים ולמנוע הרג מיותר של אפרוחים

סטארט אפ הביו-טק הישראלי LIVEgg, הודיע על פריצת דרך טכנולוגית משמעותית בתחום זיהוי פוריות ביצים הנמצאות בהדגרה. זאת באמצעות טכנולוגיית הניטור, האופטימיזציה והחיזוי של החברה, אשר משתמשת ביכולות אלקטרואופטיות לזיהוי ההתפתחות העוברית. לדבריה, LIVEgg היא החברה הראשונה בעולם שמסוגלת לזהות באופן מסחרי כבר ביום החמישי להדגרה, האם הביצים הנדגמות פוריות. זהו שיפור משמעותי לעומת הדור הקודם של טכנולוגיית החברה, אשר זיהתה את פוריות הביצים רק ביום השביעי או השמיני להדגרה. בחברה אומרים כי הם נערכים להשקת הדור הבא של הטכנולוגיה, אשר תאפשר לראשונה את הקדמת זיהוי הפוריות כבר ביום השלישי להדגרה. החברה גם ממשיכה בתנופת המחקר והפיתוח, במטרה ליישם טכנולוגיה אשר תאפשר זיהוי פוריות הביצה עוד טרם הכנסתה להדגרה.

אלון בלום, מנכ"ל LIVEgg, אומר: "אחוז הביצים הלא פוריות במדגרות נע בין 5%-20%. זיהוי ביצים שאינן פוריות בזמן קצר יותר ובדגש על זיהוי בטרם הכנסתן להדגרה, יביא להתייעלות פיננסית משמעותית, אשר עשויה להוזיל את מחיר הביצים. זאת בשל פינוי שטח הדגרה הנתפס על ידי ביצים לא פוריות. לכך מתווסף שיפור מדדים מקצועיים המושפעים מריבוי ביצים לא פוריות בתאי הדגרה, וכן אפשרות למכור את הביצים הלא פוריות לתעשיית המזון".

LIVEgg הוא סטארט אפ בשליטת קבוצת ברמ – תאגיד רביית העופות של קיבוץ מענית, שהוקם ב- 2015 על מנת לחולל שינוי בעולם גידול העופות, תוך דגש על תחום הדגרת הביצים. החברה פיתחה את מערכת הניטור והחיזוי לתהליכי ההדגרה CrystalEgg –  מוניטור עוברי המנטר את הביצים בזמן ההדגרה. המוצר משדר בזמן אמת מתוך תאי ההדגרה אותות שונים המפוענחים ומנותחים בתהליכים אלגוריתמיים ובאמצעות ביג דאטה. מערכת CrystalEgg החלה להימכר בעולם החל בסוף שנת 2018, ומשווקת כרגע באירופה, אפריקה וישראל. החברה גם נמצאת בתהליכי מחקר ופיתוח מתקדמים של טכנולוגיה מסחרית לזיהוי מין העובר, שתייתר הרג של מיליארדי אפרוחים זכרים בשנה, ועשויה להביא לחסכון כספי משמעותי לתעשיית הפטם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר