LOKAL: תפריט מצומצם, מנות לא גדולות אך שוות

LOKAL הוא מקום שנפתח בשבע בערב עם עיצוב ואווירה שמתאימים בדיוק לצעירים שמבלים בתל אביב. זה מקום להוריד בו את האלכוהול עם אוכל מהיר. תילום חיים יוסף
אלון פלד ואביב כהן העומדים מאחורי המקום החדש אותו פתחו ברחוב אחד העם בתל אביב יודעים מה הם עושים. אחרי כמה וכמה שנים בהן כל אחד מהם עבד במסעדות שונות בארץ ואחרי תקופת הקורונה המאתגרת הם החליטו לפתוח מקום המיועד לאנשי הלילה

אלון פלד ואביב כהן, העומדים מאחורי המקום החדש אותו פתחו ברחוב אחד העם בתל אביב, יודעים מה הם עושים. אחרי כמה וכמה שנים בהן כל אחד מהם עבד במסעדות שונות בארץ, ואחרי תקופת הקורונה המאתגרת, הם החליטו לפתוח מקום המיועד לאנשי הלילה. כדבריהם, "אנחנו מתגעגעים למקומות שהיו פתוחים כל הלילה למאנצ' איכותי כשהגענו לעיר". התוצאה היא LOKAL, מקום שנפתח בשבע בערב, עם עיצוב ואווירה שמתאימים בדיוק לצעירים שמבלים בתל אביב. זה לא המקום לשיחה מעמיקה בליווי המבורגר ובירה – זה מקום להוריד בו את האלכוהול עם אוכל מהיר.

צילום חיים יוסף

התפריט בשלב ההרצה מצומצם. שלוש מנות, שתי תוספות, ארבעה רטבים, ומגוון משקאות, בהם ברז של קמבוצ'ה בהכנה ביתית. למי שאינו מכיר מדובר בתה מותסס עם פרי. תהליך ההכנה נעשה בעזרת פטריה שנקראת scoby. הקמבוצ'ה אמור להוות תחליף למשקאות דיאט, מסבירים השניים. אם קמבוצ'ה זה לא מה שאתם מחפשים, מציעים כאן מספר קוקטיילים, יינות ובירה מחבית.

צילום שחר בן-פורת

התפריט המצומצם מתבסס על שתי מנות. האחת היא קריספי צ'יקן – עוף מצופה בלחמנייה רכה עם צ'דר אמריקאית, חסה, חמוצים, איולי שום, רוטב פלפלים ושום מותסס בדבש, עם צ'יפס (48 שקלים).  השנייה – סמאש בורגר שמגיע בשתי מידות – קציצה אחת או שתיים. ההמבורגר מקורמל במיקס ביתי של מלח ביתי, מגיע באותה הלחמנייה עם צ'דר אמריקאית, חסה, חמוצים ביתיים, בצל סגול ורוטב הבית עם צ'יפס (35/48 שקלים).

צילום שחר בן-פורת

הצ'יפס מגיע בשתי גרסאות – האחת רגילה והשנייה נקראת צ'יפס S&V . בגרסה זו מכינים את הצ'יפס עם חומץ שום מותסס, מיקס המלח וטימין. והרטבים? רוטב הבית, רוטב פלפלים, איולי שום או הוטסוס (4 שקלים ליחידה).

צילום חיים יוסף

ייאמר לזכות השניים, שהמנות חורגות מהשטאנץ המוכר. ההמבורגר בשרני יחסית, עם מרקם לא גס מדי, מהסוג שכיף לנגוס בו. יש לו טעם טוב של בשר, אבל התוספות השונות מוסיפות עוד שכבות של טעם שמעצימות את החוויה. הצ'יקן פריך מבחוץ, רך מבפנים, ולא יבש כפי שחששנו שיהיה. רק בשבילו שווה להגיע לכאן. הצ'יפס, אותו מכינים במקום, הופך להיות מעניין בגרסה הכוללת את התערובת של המלח והטימין עם חומץ השום. רוטב האיולי שום הוסיף לכל זה עוד נקודת זכות.

צילום חיים יוסף

המחירים הפתיעו אותנו בנגישות שלהם. הבנו את התמחור כאשר קיבלנו את המנות – הן אינן גדולות. ההמבורגר הכפול מכיל 160 גרם בשר (אין לנו מידע לגבי העוף), ולמרות זאת מדובר במנות בינוניות בגודלן. סליחה על השוביניזם; למרבית הנשים בסביבתנו זה די והותר, מרבית הגברים יישארו קצת רעבים אם הגיעו כאלה. ההמלצה שלנו: הזמינו עוד מנה ותחלקו אותה. בהחלט שווה להגיע כאשר אתם מבלים בסביבה.

הערת העורך: למה לא לתת למקום שם עברי לא מתחכם? לא קל יותר?

LOKAL – אחד העם 30 תל אביב. ב'-ו' 19:00-2:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר