LUMA – הבירה הישראלית של קרלסברג

לבירה של קרלסברג הנמכרת ביותר מ-140 מדינות בעולם יש איזון בין טעם חלק, מרירות עדינה, בהירות וצלילות, והיא קלה לשתייה ובעלת ארומה נעימה ופרחונית

הברים, המועדונים והמסעדות עדיין מלקקים את פצעי הקורונה, והימים כתיקונם כנראה נראים עדיין רחוקים. נכון  ל- 7.7.20 נסגרו הברים לחלוטין, ומי יודע מתי נחזור שוב לשגרה מבורכת (יתכן כשתקראו כתבה זאת, הקורונה תהיה זיכרון רחוק ומעומעם). מכל מקום, אנחנו הישראלים כנראה נחשבים בעולם לצרכני בירה משמעותיים ביחס לגודל האוכלוסיה. בירה קרלסברג משווקת בארץ מזה שנים, ונדמה כי היא פופולרית עוד יותר כשכנראה סר חינה של בירה "קורונה", ובירות אחרות נאבקות על מדפי החנויות והברים בארצנו בה יש בירות מכל העולם.

צילום סטודיו פירמה

בימים אלה התבשרנו כי מבשלת הבירה קרלסברג ישראל פיתחה בירה חדשה שנקראת קרלסברג לומה (CARLSBERG LUMA) תוך שיתוף פעולה ישראל-דנמרק. לומה היא בירה לאגר זהובה בהירה, לא מסוננת ובעלת שיעור אלכוהול של 5.2%, המיוצרת במבשלה בשיטת ה- DRY HOPPING – הוספת כשות לבירה בסוף התסיסה ולא בראשיתה. טכנולוגיה זו מאפיינת בדרך כלל בירות בוטיק, שהפכו לפופולריות בעולם כולו ובישראל. כך נוצרות לבירה ארומות מיוחדות ומרירות עדינה יותר, לעומת אלה בהן מאופיינות בירות לאגר.  הבירה מיוצרת מלתת שעורה ושלושה זני כשות, תוך מיצוי מקסימלי של לתת השעורה והחיטה.

צילום באומן בר ריבנאי

בשנים האחרונות אנו עדים למגוון רחב יותר של בירות בהתאמה לטעמים שונים של קהל השותים. זנים חדשים ופירותים יותר פותחו, והטעמים המרים זכו לעידון. מבשלת קרלסברג פיתחה את הטכנולוגיה שמאפיינת את יקבי הבוטיק, והתאימה אותה למבשלה גדולה ומסחרית. קרלסברג ישראל היא הראשונה בעולם שמציעה את הבירה החדשה, שעכשיו תיוצר גם ברחבי העולם. גם הבקבוק בו משווקת הבירה שונה, עם מראה צעיר יותר.

בטעימה הבירה קלילה, עם טעם רענן ולא מריר, מעט פירותית, וטעימה כשהיא מצוננת היטב. היא הזכירה לי בטעמיה בירות חיטה גרמניות שאני אוהב, אם כי היא אינה כזאת. אין לי ספק כי לומה תצבור לה אוהדים רבים. לטעמי היא מהטובות ששתיתי בשנים האחרונות, וטובה בהרבה מרבות מבירות הבוטיק הישראליות שצצו בשנים האחרונות כפטריות לאחר הגשם. מחירה יקבע על ידי הקמעונאים בלבד, והוא ינוע בסביבות 35 ₪ למארז של 6 בקבוקים.

 

תגובה אחת

  1. בשנים האחרונות אנו עדים למגוון רחב יותר של בירות בהתאמה לטעמים שונים של קהל השוטים. שהפכו פלצניים במיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר