LUX בחיפה – חוויות בצלחת

לוקס היא מסעדה של תפריט המודפס על דף אחד עם מבחר נאה של ירקות, דגים, פירות ים ובשר ברמה גבוהה. אפשר לאכול מנות קטנות, אפשר לחלוק מנות כי הן יחסית גדולות, אפשר לאכול רק מנה אחת, אבל כדאי להקשיב לצוות ולתת להם להוביל

צלחת קוקי סאן ז'אק שבילה קצת על הפלנצ'ה עם קרם בטטה וצ'יפס בטטה. צילום איילת קרבצקי
צלחת קוקי סאן ז'אק שבילה קצת על הפלנצ'ה עם קרם בטטה וצ'יפס בטטה. צילום איילת קרבצקי

את השף עללא מוסא אני מכירה עוד מימיו במסעדת אל מרסא בנמל הישן של עכו. היכולות שלו לחיבורים של ים ויבשה עם חומרי גלם מקומיים, הרשימו אותי מאוד. לאחרונה חבר לשותף אחמד אסאדי, ויחד הם פתחו ברחוב הנמל המחדש בחיפה את LUX (לוקס), ולמעשה ניידו את עכו לחיפה מבלי להרוס את הטעמים. המסעדה בנויה משלושה מפלסים: בעליון פינות ישיבה אינטימיות, באמצע בר מול המטבח הפתוח, כאשר כל המנות מוכנות מול הסועד, ומפלס השולחנות וכמה שולחנות בחוץ ישר מול הנמל. השקט במסעדה מופרע קלות רק על ידי מוזיקה נעימה.  אפשר לשוחח, הצוות חייכן ומשתף פעולה, והדינמיקה שם פשוט מעוררת הערצה.

צילום איילת קרבצקי
צילום איילת קרבצקי

לוקס היא מסעדה של תפריט המודפס על דף אחד (תודה לאל), כאשר יש בו מבחר נאה של ירקות, דגים, פירות ים ובשר – הכל ברמה גבוהה. אפשר לאכול מנות קטנות, אפשר לחלוק מנות כי הן יחסית גדולות, אפשר לאכול רק מנה אחת וזהו, אבל הקשיבו לצוות ותנו להם להוביל. דבר ראשון מקבלים מים קרים, שאפו. אחר כך מקשיבים מה יש כרגע במטבח ומה כדאי לאכול. אנחנו נתנו לשף עללא יד חופשית, וזה מה שקיבלנו:

צילום איילת קרבצקי
צילום איילת קרבצקי

מנת קרפצ'ו של דג לבן – פיסות שקופות של דג שאצרו בתוכן שמן זית, לימון, מלח גס, צנוברים, צלפים, פיסות צנון ואפונה טרייה. מנה מצוינת לפתיחה. לידה הגיעה צלחת של טרטר דג – טונה אלבקור עם זיתים קצוצים, פיסטוק ולבאנה מיובשת, מעט פריקי ועלי שומר לקישוט, שגם הוסיפו למנה טעם אניסי קליל. התקדמנו לסלט קלמארי – שהונח על לאבנה מתובלת בסומאק, שלרגע נדמתה כאיקרה. הקלמארי נצרב על הפלנצ'ה, הונח על הלאבנה בתוספת זיתים קצוצים. מנה נפלאה של חמיצות וחריפות קלילה. טעימה מאוד. תוך כדי נחתה צלחת קוקי סאן ז'אק שבילה קצת על הפלנצ'ה, עם קרם בטטה וצ'יפס בטטה. יאמי.

צילום איילת קרבצקי
צילום איילת קרבצקי

הגיע תורו של בלגאן משוק עכו. על מצע פריקי עם תרד הונחו פילה מוסר ים, גזר לבן, קרם לימון כבוש וקרם חצילים. שמו לנו נוקאאוט בפה. כמעט לקלקנו את המגש עליו הונחה המנה. את המנות ליוותה בכיף בירה אמריקאית בלו מון. לא מסוננת ופירותית. קינוח רוצים? בטחחחח. אז הגיעה מנה של ליאלי ביירות –  אותה מנה מזרח תיכונית שיש העושים אותה מתוקה למות, הייתה קלילה ונעימה. סנדוויץ' בקלאווה עם גלידת וניל הייתה מנת מקורית וטעימה.

צילום איילת קרבצקי
צילום איילת קרבצקי

אז מה היה חסר? רק תפריט יין משובח יותר. מה לשפר? כלום, רק לשמור. מחירים? סבירים ורבע. יש סיכוי רב שאחזור לשם בקרוב, יש עוד מנות לטעום. וכאילו כל זה לא מספיק הם פותחים עכשיו גם לארוחת צהריים משפחתית בשבתות מהתפריט הרגיל של המסעדה לגדולים, ויש לכבוד זה גם מנות ילדים כמו שניצל דג עם פירה – 52 ₪, שניצל עוף עם תפו"א – 48 ₪, ופסטה עגבניות – 48 ₪. בתפריט העונתי הקבוע של לוקס יש מנות כמו סביצ'ה דג ים עם לבאנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי – 46 ₪, טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק, טחינה יונה, פלפל וצנוברים – 58 ₪, הר של פירות ים בחמאת שרי ולימון כבוש – 69 ₪, פילה מוסר על ריזוטו פריקי ותרד בר לצד שעועית ירוקה ועוד הפתעות – 92 ₪, ועוד מנות רבות פרי יצירתו של השף עלאא מוסא.

מסעדת לוקס – הנמל 13 חיפה. 077-2060970. ראשון – שישי: 18:00 עד לקוח אחרון, שבת: 12:30-17:00    ו-18:30 עד לקוח אחרון

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה