MEAT KITCHEN: חתימה אישית למנות קלאסיות

במקום בו פעלה עד לפני זמן מה מסעדת שיין אנד שארפ בתל אביב, תמצאו היום את מסעדת מיט קיטשן (MEAT KITCHEN) הכשרה. אחרי ששני השותפים שנתנו למסעדה את שמה – דרק שארפ ויענקל'ה שיין – עזבו אותה, זה היה עניין של זמן עד שהכל ישתנה.

כלומר, לא הכל. זו הייתה ונותרה מסעדת בשרים, ומי שאהב את תצוגת נתחי הבשר במקרר היישון בחלקה האחורי של המסעדה, יזכה לראות אותם גם בגלגולה הנוכחי. ייתכן ואנו טועים בפרטים הקטנים, אבל העיצוב של המסעדה דומה לזה שהיה – שולחנות בצד בר גדול, מקום לדייטים קרניבוריים רומנטיים, לצד ארוחות משפחתיות ואירועים מיוחדים.

על התפריט של המסעדה כיום חתומים השף נדב נצר (מסה, רפאל, השולחן), והשף אלעד לוי (בוסטון, ארצ'י). הקונספט, לדברי לוי, הוא "שימוש במגוון נתחי בשר במנות קלאסיות מהמטבח האירופאי והים תיכוני תוך יישון הבשר, בשילוב האינטרפרטציה שלנו, כגון, קרפצ'יו בקר עם קוויאר בלסמי, טרטר פילה בקר עם מח עצם והפריים ריב. זאת תוך שימוש בתבלינים וחומרי גלם מקומיים, כמו סומק וזעתר".

אז מה אכלנו? סלט אנדיב עם חסה אייסברג, חסה סלנובה ואנדיב, נקטרינה ואגוזי מלך, עם ויניגרט אננס מצוין. הסלט הקלאסי קיבל טוויסט ישראלי-קיצי מוצלח הודות לנקטרינה ולוויניגרט, ויחד עם חומרי גלם טריים הוא היה מוצלח מאוד (45 שקלים).

המנה השנייה היתה גם היא סלט, אבל הפעם סלט עם בשר. הכוונה לסלט בקר מעושן, המשלב ארטישוק ירושלמי, שום קונפי, צנונית, עגבנייה כבושה, מלפפון כבוש, פלפל חריף, עלי פטרוזיליה, קולרבי, איולי אריסה ולימון כבוש. פרוסות הבשר היו טובות, מעושנות במידה שמשדרגת את הבשר ולא מאפילה על טעמיו. שלל הרכיבים הפכו את הסלט למנה יצירתית ומשביעה, מהסוג שיכול להוות מנה עיקרית למי שאינו רעב במיוחד; ופחות למי שמחפש מנה ראשונה קלה (49 שקלים).

ואז הגיעה לשולחן פלטת החברים – פלטה זוגית שיכולה בקלות להתאים גם לשלושה. יש בה צלעות טלה, סינטה, אנטריקוט וצ'וריסוס צ'יפוטלה. חבל שאת הסינטה ואת האנטריקוט חתכו טרם ההגשה, שכן הבשר התקרר מהר יותר באופן הזה, ועם כמות זו של בשר אי אפשר לאכול אותו מהר. שני הנתחים טופלו טוב אך לא היו מלהיבים מדי. הצלעות והצ'וריסוס, לעומת זאת, כן. צלעות גדולות, עתירות בשר ושומן, טעימות באופן מיוחד ונטולות הריח הדומיננטי המאפיין בשר של כבש מבוגר. הנקניקיות היו מהטובות שאכלנו. שילוב רכיבים ותבלינים שיצר אותן עשירות בטעמים עם פיקנטיות מבורכת (365 שקלים).

מתוך תפריט הקינוחים המסקרן לא פחות, הזמנו סלט פירות המשלב קרם מנגו אבטיח וקוויאר אבטיח, מלון, אננס, נקטרינה, קציפת לימון וסורבה של מלון ואפרסק. הופתענו מהצילחות של המנה, שכלל קונסטרוקציה מתוקה בצורת חצי עיגול מעל הצלחת, המסתירה בתוכה את הסלט, שהיה בעיקרו סלט פירות עם סורבה מוצלח וקרם מנגו מפתיע, שהצליחו ביחד להפוך מנה קלאסית ובנאלית ליותר מכך (42 שקלים).

הקינוח השני היה מוס שוקולד שעליו טראפלס שוקולד, קרם קפה וטונקה, קוויאר פינקולדה, קרמבל אוראו ופטל שחור. ללא ספק ניסו לתת כאן טוויסט למנה הקלאסית, שהופך את הקינוח כולו לעשיר וכבד, כזה שדרושים שניים כדי לסיים אותו. המוס טוב, גם אם אינו אוורירי כפי שיכול להיות, בעוד שהטראפלס פשוט מצוינים. שאר הרכיבים משתלבים אמנם ביחד, אבל הופכים את הכל ל"הרבה" על גבול ה"יותר מדי" (46 שקלים).

מוס השוקולד הוא דוגמא למאמץ מיותר שמפעילים השפים במטבח. ואין סיבה לעשות זאת: הבשר מטופל טוב, התפריט מגוון, ויש להם מספיק רעיונות יצירתיים שבעזרתם הם מוסיפים חתימה אישית למנות הקלאסיות.

MEAT KITCHEN
רח' יגאל אלון 65, תל אביב
טל. 03-6310684

א'-ד' 12:00-24:00, ה' 12:00-1:00 , שישי 12:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת חצי שעה אחרי צאת השבת-1:00

צילום אנטולי מיכאלו

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה