MESSA WINE – מיקב סוסון ים אל המסעדה התל-אביבית

מיין זה, הנמכר במסעדה בלבד ב- 224 ₪ לבקבוק, הופקו 400 בקבוקים, ולדברי המסעדה והיקב הוא יגיע לשיאו לאחר כחמש שנות התיישנות – נושא בעייתי בהתייחס לכך שמרבית הסועדים צורכים את היין במקום בעת הסעודה, ולא מחכים חמש שנים מומלצות

מסעדת MESSA מציעה עתה לסועדים יין שהוכן במיוחד ע"י יקב סוסון ים בתום טעימה נרחבת של שילובים שונים ע"י זאב דוניה יינן היקב, השף אביב משה וצוות טועמים מהמסעדה.
הבלנד שנבחר עשוי מ- 88% ענבי קברנה סוביניון ו- 12% פטיט סירה משנת בציר 2004, שאפשרו ליינן דוניה ליישם את צורת העבודה המועדפת עליו: התערבות מינימליסטית.

לאחר 14 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, נוצר יין אדום שחור וסמיך עם ארומות של פירות יער ופלפל שחור, על הלשון מורגשים פירות יער שחורים, שוקולד ורמזים של טבק. היין בעל גוף מלא וטאנינים רכים, מלווים בסיומת ארוכה ואלגנטית.

מיין זה, הנמכר במסעדה בלבד ב- 224 ₪ לבקבוק, הופקו 400 בקבוקים, ולדברי המסעדה והיקב הוא יגיע לשיאו לאחר כחמש שנות התיישנות – נושא בעייתי בהתייחס לכך שמרבית הסועדים צורכים את היין במקום בעת הסעודה, ולא מחכים חמש שנים מומלצות.

באירוע הצגת היין הודגמו גם יכולותיו הקולינריות המפורסמות של השף אביב משה, והסומלייה של מסעדת MESSA, אדר קליינמן הוכיח עצמו במהלך הערב כצעיר בעל ידע והבנה רבה ביין – עולמי וישראלי כאחד, המחפש יינות טובים ומיוחדים ולא מהסס להביאם ישירות מצרפת במחירים סבירים.

בין המנות אנו מקשיבים לזאב דוניה, המתאר לנו בפירוט את תולדות היין שתוקצרו למעלה:
"היין הוא תוצר של תהליך שנמשך שנה וחצי. בסוף חורף 2005 נקבעה טעימה ביקב, והגיע אלי צוות מסעדת MESSA. התכוננתי היטב למפגש זה, כי אני מאמין שלייצר יין למסעדה זה אתגר, ואתגר כפול ומכופל כשמדובר ב- MESSA. הכנתי תשעה בלנדים שונים מבציר 2004, והיינות הצעירים נטעמו בטעימה עיוורת.
לא הכרתי את הנפשות הפועלות ולא את המסעדה. טעמנו, ובסוף הטעימה נבחר בלנד אחד – שאנשי MESSA לא ידעו מהו, אך זו הייתה הבחירה. בדיעבד התברר כי בחירה זו הנה תוצאה של חומרי הגלם הטובים ביותר באותו שלב, כשהקברנה וסירה שהו כל אחד בחבית שלו ולא היה בלנד. הקברנה בא מרמת דלתון – ענבים מופלאים של אייל מילס איתו אני עובד כבר ארבע שנים. היין לא מתוקן – אלה הענבים כפי שהם.
הפטיט סירה בא מכרם בעל נטוש ולא מטופל, שיוצר לא מיץ, אלא מרק שחור. יש לי ממנו כל שנה בערך שתי חביות, והוא משמש לבלנד של האלול וקמי. מכאן שהכמות שיכולתי לייצר מיין MESSA היא 400 בקבוקים בלבד.
הקברנה התיישן בחביות צרפתיות, מחציתן ישנות ומחציתן חדשות. הבלנד הסופי נעשה חודש לפני הביקבוק, ויוצרו 400 בקבוקים".

כאמור, את MESSA 2004 של סוסון ים עם התווית הייחודית של מסעדת MESSA, ניתן לרכוש רק במסעדה במחיר 224 ₪ לבקבוק.


MESSA
רח' הארבעה 19, מגדל התיכון תל-אביב
טל. 03-6856859



צילום: תודה לישראל פרקר, אתר היין הישראלי, www.israelwines.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר