Mix Kaplan – פופ אפ בר קוקטיילים טבעוני

הקונספט של הבר בא לביטוי באווירה, בעיצוב ובתפריט, המשדרים רוח קיצית שמחה. בתפריט מוצעים קוקטיילים אלכוהוליים מבוססי מיצי פרי אורגני, ולצדם מספר מנות מותאמות ממטבח האם

במתחם שרונה, הנחשב לאחד ממעוזי הבילוי השוקקים לימים החמים, נפתחה לפני מספר חודשים מסעדת הירקות הטבעונית "מיס קפלן".
בעקבות ההתלהבות הרבה בקרב טבעונים, אנשים שהם פודי'ס וקהל שמחפש חווית טעמים שונה, הפכה מה שהחלה כמסעדת פופ-אפ, למסעדה קבועה.
עם הצלחה זו, ובהשראה היצירתית של הבעלים, נפתח בחצר הסמוכה למסעדה כפופ-אפ לימי הקיץ ועד סוף אוקטובר, בר Mix Kaplan Summer Mixology, אותו מובילים אורי שביט, המיקסולוג דן קרייצר, והשפית שיראל ברגר.

הקונספט של הבר בא לביטוי באווירה, בעיצוב ובתפריט, המשדרים רוח קיצית שמחה. בתפריט מוצעים קוקטיילים אלכוהוליים מבוססי מיצי פרי אורגני, ולצדם מספר מנות מותאמות ממטבח האם של מיס קפלן, המוגשות בגודל של מנות ראשונות, כך שכל אחד יכול להחליט לפי מידת הרעב והחשק כמה מנות להזמין.

בערב קיץ חם מאוד התיישבתי על הבר, כשברקע מוזיקת חוף ים טרופי, כדיל התנתק מהאווירה האורבנית הסואנת, וליהנות מטעימת הקוקטיילים והמנות לצדם.
תפריט הקוקטיילים כולל כשמונה משקאות בטווחי מחירים שבין 46-56 ש"ח. אורחי מסעדת מיס קפלן מוזמנים ליהנות מתפריט זה לפני או אחרי הארוחה בהנחה של 20%.

בין הקוקטיילים מוצעים Tropical Heat – מכיל רום בקרדי סופיריור עם גרנד מרנייה, תפוז, מנגו וסירופ צ׳ילי חריף; וקוקטייל Miss Basil – ג׳ין בומביי איסט עם ליים, מייפל, אבטיח ובזיליקום.
שמות הקוקטיילים כבר מרמזים על אופיים, אך תמיד אפשר ונחמד להתייעץ עם הברמן, שיודע להציג את מרקם הטעמים ואופי המשקה, כולל מידת עוצמתו האלכוהולית.

בנוסף יכולים יושבי הבר להפוך למיקסולוגים לרגע, ולרקוח בעצמם את הקוקטייל שלהם. כל אורח מקבל גלויה באמצעותה יוכל לבחור סוגי אלכוהול שונים, תוספת של פירות ומיצים טריים, ממתיקים, טוויסטים חמוצים וסירופים מעניינים מבוססי עשבי תיבול ותבלינים. מחיר קוקטייל כזה 48 ש"ח ללא משקה פרימיום, ו-56 ש"ח עם משקה פרימיום.

לאחר התייעצות קלה עם יואב, מנהל הבר, החלטתי לטעום שלושה קוקטיילים, ולרקוח אחד לבד.
לצד אלה, בהמלצת יואב ובהמלצה אישית של המלצרית יערה – טבעונית אדוקה, בחרתי בשתי מנות בר: נקניקיית גזר (48 ש"ח), וקוביות סלק מעושנות (48 ש"ח).

עוד לפני השתייה והטעימה, החוויה הגדולה בבר שכזה, היא הצפייה במופע הכנת המשקה על ידי הברמן ברקע מוזיקת קיץ שמחה. חוויה כיפית ומהנה, בעיקר כשראיתי את שלל הצבעים של כל משקה שהוכן.

המשקה הראשון התאים מאוד כפתיח עד הגעת המנות: Cucumber FlowerMelon (המחיר 48 ש"ח). וודקה פינלנדיה, סמבוסק שחור, לימון, אבטיח ומלפפון, יצרו קוקטייל משמח במיוחד. בתוספת פלח אבטיח בשולי הכוס ומלפפון, מדובר בקוקטייל גסטרונמי קייצי וכליל.

תוך כדי שתייה סיפרה לי יערה מעט על קונספט הטבעונות. יש כאלה שהם טבעונים משיקולי בריאות ותזונה, ויש כאלה, כמו יערה, שדואגים להגנת הסביבה. להיות טבעוני אין משמעו להתנזר מהנהות החיים, גם באוכל וגם במשקאות. הקוקטייל הראשון לבדו כבר שכנע אותי שאכן כך.
חשוב לציין, וזה ענין לטבעונים אמיתיים, שכל המשקאות בבר הם טבעוניים "כשרים". לא תמצאו כאן תוספים שאינם מהטבע, כמו ג'לטינים וחומרים משמרים אחרים. מיצי הפרי כולם אורגנים, ומגיעים מספק שמתמחה בתחום זה. הכל טבעי.

בינתיים הגיע המשקה השני שכבר דורש אוכל, מאחר שבעוצמת האלכוהול שלו הוא חזק יותר, וגם במרקם טעמיו: Jack and the Pepper Peach (המחיר 56 ש"ח) – וויסקי ג'ק דניאלס, גרנד מרנייה, לימון, סילאן, אפרסק ופלפל שחור.
האלכוהול באמת עוצמתי, אך מתאזן היטב עם המתיקות של הסילאן והאפרסק, והתיבולים המאזנים של הלימון והפלפל. קוקטייל שטעמיו מורכבים ומהנים, ומתאים לשתייה לצד מנה עיקרית או כקינוח לא מתוק. 

לצד הקוקטייל הגיעה מנת קוביות הסלק המעושנות (48 ש"ח), עם קריספי תפוח אדמה ראטה, איולי אספרסו וקטשופ סלק. המנה הוגשה בצורה אמנותית על הצלחת, עם משחק צבעים יפה של סלק אדום עז, וצבעי האדמה המאזנים של תפוח אדמה והאיולי.
שני תפוחי אדמה קטנים ושני סלקים השלימו היטב את הקוקטייל, לא רק בדיאלוג הטעמים המוצלח, אלא גם בתוספת הפחמימות סופחות האלכוהול.

הגיע תור הקוקטייל השלישי: Kaplan’s Summer Smash (המחיר 46 ש"ח) – ערק עלית, לימון, רוזטה, אשכולית, ענבים ונענע.
לצדו הוגשה המנה, אותה הציגה יערה כנקניקיה הטבעונית הכי בטעם נקניקיה אמיתית שהיא מכירה, ולא להאמין שהיא עשויה כולה מגזר: נקניקיית גזר (48 ש"ח) – גזר שעושן במשך משך 8 שעות בתנור בשבבי עץ תפוח, והוברש בג'ק דניאלס. מוגשת על לחמניית באן מאודה, עם בצל כבוש לצדה.
גם במראה וגם בטעם הרגשתי שאני אוכלת נקניקיה. לצד הקוקטייל הים תיכוני שהערק והאשכולית בלטו בו, קיבלתי חווית טעמים ייחודית ומאוזנת. 

בשלב זה הרגשתי כבר כמו אחרי ארוחה מלאה, אך לא יכולתי לוותר על הפיתוי להיות מיקסולוגית של עצמי.
קיבלתי גלויה, ובה מקום לסמן ב-X את מרכיבי הקוקטייל שאני רוצה. בכל זאת, במעט חשדנות שאלתי את יואב אם לא יתכן מצב שארקח משקה שיהיה יותר מר מתרופה מרה. התשובה שקיבלתי היא, שאין מקום לדאגה. אופציות הבחירה לקחו זאת בחשבון מראש, ואין סיכוי שיתקבל משקה שאינו ראוי לשתייה.

סימנתי באיקסים, ולפי מה שנראה לי מעניין, את מרכיבי הקוקטייל שלי. בעיקר שאיני מומחית ברזי המיקסולוגיה, זו הזדמנות לבדוק האם מדובר פה בפוטנציאל שראוי לי לטפח לעתיד גם בהכנת קוקטיילים בבית.
המרכיבים שבחרתי: בומביי ספייר, אלכהול פרימיום מזקל דה מגיי, פירות אשכולית ותפוח ותוספות של ליים ובזיליקום לתיבול הסופי.
הבטתי בהנאה בברמן שרקח את המשקה, ועם הטעימה הראשונה החשדנות שלי נמוגה. לגמתי בגאווה והנאה מהמשקה האישי שלי, שהתאים לאווירת הקיץ והחופש במתחם.

המקום פתוח מדי ערב מ- 19.00 עד אחרון האורחים, וכחוויית פופ-אפ הוא נותן אלטרנטיבה ראויה להעברת ערב קיץ משמח ובלתי מחייב, לטבעונים ולא רק, וברמת מחירים עם תמורה ראויה.


Mix Kaplan Summer Mixology
רח' אליעזר קפלן 18, מתחם שרונה תל אביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר