NIKKO – ארוחה לפי מידה

המייחד את המסעדה: המלצר ינסה "לקרוא" את הסועדים ו"לתפור" להם ארוחה עד פי מידותיהם, שכן המבחר והמגוון מאוד גדולים

NIKKO, מסעדת סושי ומאכלים אסייתים הממוקמת במתחם של מגדלי אקרשטיין בהרצליה פיתוח, נקראת על שם עיירת קיט ליד טוקיו. כשנכנסנו למסעדה הנמצאת עדיין בשלב ההרצה התרשמנו מהניקיון והאסתטיקה, ומהעיצוב המינימליסטי, אשר בשילוב עם הצבע האפור ירקרק הזכירו לנו את טעמו של הוואסבי שחדר ישירות לנחירינו.

את פנינו קיבל מנהל המסעדה, יובל סימון; יזם צעיר, נמרץ, סטודנט למנהל עסקים ובעל חזון, אשר למרות גילו הצעיר (25) למדנו מתוך תיאוריו, שניסיונו העסקי והצלחותי, מרשימים במיוחד.
הוא הציע שנפקיד את גורלנו וחכנו בידיו, מה שהסתבר לשמחתנו בהמשך, כהחלטה נבונה.

יובל הסביר לנו שהוא מתכוון לייחד את המסעדה בכך שהמלצר ינסה "לקרוא" את הסועדים ו"לתפור" להם ארוחה עד פי מידותיהם, שכן המבחר והמגוון מאוד גדולים.
על מנת לקצר את התהליך ולהבטיח הצלחה, הוא שכר את שירותיו של דרור שושן, יועץ קולינרי בתחום האסייתי והסושי, שפתח עד כה למעלה מ- 30 מסעדות ברחבי הארץ. אכן, עיצוב המנות וצורת ההגשה היו נאות, וטעמן ערב לחך.

יובל החליט להגיש לנו מספר מנות שלדעתו עתידות להיות מנות הדגל של המסעדה.
פתחנו בפופ שרימס – נתחי שרימפס בטמפורה בקרם צ'ילי ויוזו. בהחלט מנה מיוחדת וטעימה (28 ₪).

למנה העיקרית החליט להגיש לנו אחד מתבשילי ה WOK התאילנדים המומלצים, ואת קומבינציית הסושי של הבית NIKKO.
המנה התאילנדית, הנקראת גרין קארי נודלס, הפתיעה אותנו בטעמה המיוחד אותו לא הכרנו מן העבר. המנה מורכבת מאטריות ביצים עם נתחי עוף, תרד וירקות ברוטב קארי קוקוס ועשבי תיבול טריים (44 ש"ח).

מנת הסושי היפנית, קומבינציית NIKKO, כוללת 4 יחידות סשימי רול (רול דגים עטוף במלפפון), 6 יחידות קראנצ'י סלמון, 4 יחידות ספייסי טונה, ו- 4 יחידות ניגירי (1 סלמון, 1 טונה, 1 יילו טייל ו- 1 שרימפס).
המנה שמחירה 120 ₪ אמורה להיות מנה לזוג, אולם העובדה שהניגירי לא מוגשים בזוגות, אלא רק אחד מכל סוג של דג, עלולה לגרום לקרע בזוגיות שיהיה קשה לאחותו.

למרות יכולת הקיבול הגדולה שלנו, היה בלתי אפשרי לטעום את שאר מנות הדגל המיועדות, אבל ביקשנו מיובל לספר לנו עליהן.

מתוך מנות הגריל ציין יובל במיוחד את "פרגיות רובלה" – פילה פרגיות בגריל על מצע הום פרייז בטטה (48 ₪), ואת "מיקס יאקיטורי" – שני שיפודי פרגית ושני שיפודי סינטה על מצע אורז מוקפץ (54 ₪).

מתוך מנות הווק המליץ יובל על NIKKO נודלס – אטריות ביצים עם נתחי בקר, פטריות שמפיניון, שיטאקי, תרד ונבטים (42 ₪).

מן המרקים ומן הסלטים, שגם מהם לא טעמנו בארוחה הזאת, החלטנו כי בפעם הבאה ננסה את "מרק ראמן שרימס" – מרק אטריות ראמן בציר פירות ים וירקות, עם שרימפס טמפורה (28 ₪), ו"טאטאקי טונה" – טונה צרובה על מצע סלט ירוק עם רוטב מיסו שומשום (32 ₪).

כמצופה ממסעדה הממוקמת בלב איזור ההיי-טק של הרצליה פיתוח, היא מציעה ארוחות עסקיות במחירים הנעים בין 39 ₪ ל- 65 ₪, הכוללות מנת פתיחה, מנה עיקרית ושתייה, אבל התפריט הרבה יותר מצומצם מן התפריט הרגיל. ניתן לשלם עבור ארוחות אלו באמצעות CIBUS ו- 10BIS.

לסיכום, NIKKO היא מסעדה נעימה, עם מבחר מנות איכותיות גדול, במחירים השווים לכל נפש. סביר להניח שנחזור אליה, עם משפחה ועם חברים, כדי לטעום גם את שאר המנות המומלצות.

NIKKO
רח' אבא אבן 10, הרצליה פיתוח
טל. 09-9583031, 09-9561313

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר