nomi: מסעדת גורמה כשרה של השף יורם ניצן במלון דיויד אינטרקונטיננטל

Nomi שואבת את השראתה משיטות בישול של מטבחים שונים ברחבי העולם ומציעה פרשנות משלה לאוכל גורמה כשר. צילום אפיק גבאי

nomi היא מסעדת שף תל אביבית המתמחה במטבח ישראלי מודרני, בהובלת השף יורם ניצן – לשעבר השף הראשי במסעדות מול ים ובינדלה. המסעדה הממוקמת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, שואבת את השראתה משיטות בישול של מטבחים שונים ברחבי העולם, ומציעה פרשנות משלה לאוכל גורמה כשר. התפריטים מציגים מבחר מנות דגים, בשר ומנות צמחוניות, ולאלה מתלווים סביבת המלון ועיצוב אלגנטי עם תאורה רכה, על רקע נוף הים התיכון.

השף יורם ניצן (בתמונה) אומר: "לאחר חודשים של דיונים ותכנונים קפדניים, אני נרגש לקראת האתגר החדש של פתיחת מסעדה חדשה, יוקרתית וכשרה – בהחלט שינוי אחרי שנים בהן התמחיתי בעיקר בפירות ים. התפריט של nomi  עשיר בטעמים ובניחוחות ישראליים, שנרקחו ממיטב המרכיבים הגדלים בישראל. בתפריטי הצהריים והערב ניתן למצוא מנות מבוססות על שיטות קולינריות בינלאומיות, לצד מנות בטעמים ארומטיים עשירים האופייניים למטבח הישראלי, עם השפעות ממטבחים שונים ברחבי העולם".

טלה בשלוש צורות הכנה. צילום אפיק גבאי
טלה בשלוש צורות הכנה. צילום אפיק גבאי

 

לאוהבי הבשר מוצעות מנות כמו אנטריקוט נתח אנגוס על גריל, ראגו פטריות, דלעת כבושה, רוטב קברנה (178 ש"ח), נתח קצבים עשוי למחצה על הגריל, בק צ'וי, ירקות צלויים, ציר בלסמי (162 ש"ח). אוהבי הדגים יתענגו על הדובר סול אטלנטי פילה דובר סול, ציר לפת ולמון גראס, אוממי, גרני סמית' (78 ש"ח), פילה לוקוס בגריל לצד סלסלסת עגבניות סיצליאנית, זיתי קלמטה, בייבי תרד צלפים ושמן זית (176 ש"ח), בתפריט מנות צמחוניות וטבעוניות כדוגמת אספרגוס טמפורה (62 ש"ח), ומרק שורשים הידוע של השף יורם ניצן, שמלווה אותו החל מימיו כשף מסעדת מול ים. מוצע גם תפריט יינות עשיר, ולאוהבי המתוק ממתין תפריט קינוחים הכולל פיור שוקולד ולרונה, וקינוח בשם חמישה גוונים של קפוצ'ינו.

nomi – במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, רח' קויפמן 12 תל אביב, 03-7951255. ראשון עד חמישי, ארוחת צהריים 15:00-13:00, ארוחת ערב 22:00-18:00

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה